Přejít na obsah

IWC 7 days nepřesnost chodu

Doporučené příspěvky

Dobrý den, 

mám IWC 500703 (rok 2022). Dosud běželo všechno v pohodě. Nedávno jsem našel hodinky výrazně opožděné a seřídil je. Zkontroloval je na timegrapheru a všechno bylo v mezích. Zpoždění ca 15s/den, amplituda ca 280 a beat rate 0.4ms. Zkontroloval jsem je ca po týdnu a vše bylo ok. Za několik dní jsem si všimnul že jsou náhle zpožděné o 10 minut. Dal jsem je zase na timegrapher a ukazovaly zpoždění 300s/den, amplituda 150 a beat rate 5ms. 

O několik dní jsem je změřil znovu a ukázaly zpoždění 105s/den, amplituda 160 a beat error 1ms. O dalšíích pár dní později a další měření ukázalo zpoždění 4s/den, amplituda 222 a beat error 0.6ms. Věděli byste co je s tím za problém? Hodinky sem měřil podobně natažené a pokaždé ukazují jiné hdnoty. Zmagnetizované by být neměly. Zkoušel sem ale jen přes mobilní aplikaci. Nejsem si vědom že bych je někde bouchnul a už vůbec že by spadly na zem. 

Hodinky jsou v prodloužené záruce, ale neslyšel jsem příliš pozitivního na IWC a akeptování záruky. Zajímal by mne výš názor co by s hodinkami mohlo být. Jestli má cenu řešit záruku a nebo zda by šly seřídit u vás. 

Děkuji 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 minutami, Eskiboy napsal:

Dobrý den, 

mám IWC 500703 (rok 2022). Dosud běželo všechno v pohodě. Nedávno jsem našel hodinky výrazně opožděné a seřídil je. Zkontroloval je na timegrapheru a všechno bylo v mezích. Zpoždění ca 15s/den, amplituda ca 280 a beat rate 0.4ms. Zkontroloval jsem je ca po týdnu a vše bylo ok. Za několik dní jsem si všimnul že jsou náhle zpožděné o 10 minut. Dal jsem je zase na timegrapher a ukazovaly zpoždění 300s/den, amplituda 150 a beat rate 5ms. 

O několik dní jsem je změřil znovu a ukázaly zpoždění 105s/den, amplituda 160 a beat error 1ms. O dalšíích pár dní později a další měření ukázalo zpoždění 4s/den, amplituda 222 a beat error 0.6ms. Věděli byste co je s tím za problém? Hodinky sem měřil podobně natažené a pokaždé ukazují jiné hdnoty. Zmagnetizované by být neměly. Zkoušel sem ale jen přes mobilní aplikaci. Nejsem si vědom že bych je někde bouchnul a už vůbec že by spadly na zem. 

Hodinky jsou v prodloužené záruce, ale neslyšel jsem příliš pozitivního na IWC a akeptování záruky. Zajímal by mne výš názor co by s hodinkami mohlo být. Jestli má cenu řešit záruku a nebo zda by šly seřídit u vás. 

Děkuji 

@ONYX servis hodinek Věděli by mistři z Onyx?

Odkaz ke komentáři

Asi bych se netrápil, pěkně jsi to popsal, jsou v záruce (pokud si správně pamatuji podmínky IWC a máš fullset od AD a registrované hodinky), tak šup s nimi na záruční servis.
Ještě pak může nastat varianta, závada se v servisu neprojevila...

Upraveno uživatelem LovecK
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

Podle té amplitudy bych tipoval, že je uvnitř nějaká nečistota resp. nějaký úlomek součástky strojku, která způsobuje zvýšené tření a ztrátu energie pro správný pohyb soukolí strojku.    

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Eskiboy napsal:

Zajímal by mne výš názor co by s hodinkami mohlo být. Jestli má cenu řešit záruku a nebo zda by šly seřídit u vás. 

Tohle nebude o seřízení, je tam nějaký problém s nečistotami apod. IWC mívají problémy prý často.

Upraveno uživatelem Josef01
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, Karussell napsal:

Záruční servis, výkyvy jsou to strašný, tady nemá cenu spekulovat. Nepíšeš, jestli jsi vždy dělal diagnostiku při stejném natažení - to se u 7days může celkem lišit.

Ano měřil jsem to vždy s podobným natažením. Ještě jsem to nechal na timegrapheru asi půl hodiny a během té doby to lítalo od -60s do +10s.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...