Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj tak vidím že nejsem jedinej kdo si toho záručáku všimnul.Ale myslel jsem si to že to budou dětské nebo dámské za 280kčs.Zrovna tyhle hodinky vlastním krabku taky tak uvidíme.Jinak dík.:-(:-(:-(

Odesláno

Ještě jedna zajímavost - jen pro zájemce o velké podrobnosti. Na Primkách ala Movado Museum watch (lidově zkráceně Prim Movado) jsem jako technický chrononadšenec považoval tu větší žlutou tečku nahoře jako jakýsi "přerostlý" index na 12. hodině. Pak jsem se dočetl, že na originále Movado to je symbol "poledního Slunce". Pak mi to opravdu "došlo" při pohledu na provedení originálu, kde je toto polední Slunce v pozlaceném provedení. Inu ne nadarmo jsou tyto hodinky Movado Museum watch vystavovány v muzeích moderního umění. Porovnání Prim Movado a Movado Museum watch (novější provedení i s opakováním symbolu vycházejícího Slunce na kovovém náramku) přikládám.

post-19465-0-98544400-1534626148_thumb.jpg

post-19465-0-97063400-1534626211_thumb.jpg

Odesláno

Ak k nim máš špeciálny vzťah, tak určite áno ;) inak sú to bežné dámske/detské primky.

po pravdě žádný vztah - dneska jsem pomáhal jednomu starému pánovi - a on mi je dal. 

Protože jsem čerstvě (druhý týden) dědou, tak je asi zrenovuji pro vnučku. Alespoň budou s příběhem a ne jako došel jsem je koupit. :-)

Odesláno (upraveno)

Pouzdro se zohýbanýma nožkama a prasklé sklo. Půlka příběhu na výměnu.

to zní , jako, že to za to nestojí :-(

Prdím na to - líbí se mi, a proto se opraví!

Upraveno uživatelem Doktor 1
Odesláno

Prosím místní primkaře o radu. Přítelkyně má po babičce tyto Primky. Nevíte co je to za označení? (na antik-primu jsem našel podobné a píší kal.66)

Hodinky bohužel nejdou. Při pokusu o natažení korunka jakoby prokluzuje a vteřinovka se nerozběhne. Jinak na tom kosmeticky jsou docela v pohodě.

Nevíte, na kolik cca přijde oprava a nějaká lehká omlazovací kůra? Případně tip kam je v Praze odnést, teď co je Frýdl z Florence pryč? (kamarád dával několik Primek k němu a za fér cenu mu je dal do pěknýho a nositelnýho stavu). Přítelkyně by je chtěla normálně na nošení. Z fotky to moc nejde vidět, ale kolem indexů je taková špína (nebo patina?) a to by chtěla prý vyčistit (říkal jsem jí ať to nechá, že to k tomu patří a taky aby se nepoškodil cifr)

post-32970-0-95612200-1535742375_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Proklouznutí asi bude dělat prasklé pero Pepo.Ano ciferník nečistit,jinak to sleze i s barvou.Na hodináře v Praze snad Ti někdo poradí.Jinak ano strojek by měl být typ s kal.66,přesné označení nevím,ale mohl bych se Ti podívat do "chytré knihy".

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

chlapci neviete čo to je?

Spínací hodiny - funkce popsali jiní a dříve. Já se jen pochlubím, že mi posledních asi 30 let zapínají na noc světlo na dvorku...

Odesláno

Dorbý den, prosím o pomoc s identifikací těchto dvou hodinek, ty vlevo patřily mému pradědečkovi (1892-1968), ty vpravo patří mému dědovi (nar. 1930), dostal je někdy v 80. letech při odchodu do důchodu. Mnohokrát děkuji.

post-63771-0-86174600-1536599168_thumb.jpeg

post-63771-0-47002400-1536599182_thumb.jpeg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...