gunman Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 U nás v hodinářství jsem zahlédl hodinky Prim, prodávají jenom Elton, které mi majitelka nedovolila vyfotit. Neumím je zařadit. Průměr menší než 38, quartz, datumovka, hardlex sklíčko, luneta, zelené indexy. Prodavačka tvrdila, že je tam má rok a že to jsou Sporty, jen na baterku. V katalogu Prim www.prim.cz/hodinky/?page=5&componentId=Amproducts_1458727371 jsem je nenašel. Trochu mi připomněli Orlíky s tím znakem ptáka v kroužku ve spodní části ciferníku, které se prodávali roky zpátky. Kdyby vás něco napadlo a měli jste fotku, tak prosím sem. Chápu, že indicie nic moc.
Jehlan Odesláno 12. února Nahlásit Odesláno 12. února Ahoj, pokud se někdo podělí o informaci, rád bych zjistil, co znamená to číslo na dýnku u těchto dámských Prim 17 jewels . Děkuji za odpověď
Jehlan Odesláno 13. února Nahlásit Odesláno 13. února před 10 hodinami, Honza.manta napsal: Pořadí ve výrobě hodinek prim. Díval jsem se na podobné v inzerci a tam byly právě bez číslování. Tak jsem čekal, že z toho půjde zjistit další informace.
Honza.manta Odesláno 14. února Nahlásit Odesláno 14. února Cislovaly se jen určitou dobu, pak číslování zaniklo. 1
Vojtán_4564 Odesláno 4. března Nahlásit Odesláno 4. března Dobrý den, jsem velice mladý hodinář, dostaly se mi pod ruce součástky z hodinek Prim. Nevím, do jakého tipu Primek je zařadit. Myslíte, že by jste mi někdo byl schopen poskytnou určité informace, velice bych ocenil i fotku daného strojku? Děkuji moc
Tony3 Odesláno 8. dubna Nahlásit Odesláno 8. dubna Ahoj, pomůže mi někdo z PRIMkařů pomoct identifikovat tyto hodinky? Jsou to cihličky? Na netu jsem našel jen podobné se zeleným ciferníkem. Knihu o PRIMkách bohužel nevlastním. Dále hledám někoho, kdo mi je pomůže opravit. Chybí dýnko. Ručičkami lze točit, ale nelze nastavit datum. Natáhnout také nejdou, jako by se zasekli nadoraz. Děkuji za reakce
kerob Odesláno 8. dubna Nahlásit Odesláno 8. dubna (upraveno) Rozebrat, vyčistit seridit namazat a přidat dýnko a jsou ok. Zjevně jsou natazene na doraz, opatrně vypustit pero ať si odpocine Upraveno 8. dubna uživatelem kerob
Harwey Odesláno 8. dubna Nahlásit Odesláno 8. dubna @Tony3 presunul som ti to do vlakna s identifikaciami PRIM
Anton Klechta Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna Ahoj všichni, v inzerci jsem narazil na tyto Prim Sport 2, s bílou lunetou, jinde jsem na žádné s bílou lunetou zatím nenarazil. Myslíte, že se jedná o originální provedení? Vyskytují se Prim Sport 2 s bílou lunetou i v knize Primky? S pozdravem Tonda
Honza.manta Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna Bílou lunetu dělalo Parexo. Takže neoriginální druhovýroba.
karlos82 Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna Ahoj všem, mám jedny starší hodinky značky Prim a rád bych zjistil něco víc – konkrétní model, rok výroby, případně i další zajímavosti. Přikládám fotku a budu moc rád za každou pomoc nebo nasměrování. Díky předem!
horal Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna A co už jsi k nim našel sám, třeba tady na fóru? Ať víme co doplnit, kam nasměrovat, nacenit, kde servisovat...
karlos82 Odesláno 16. dubna Nahlásit Odesláno 16. dubna Nalezl jsem, že to jsou typ 011 mě jde hlavně o ten ciferník. jestli někdo ví co je to za kříž. (raritnost) Hodinky Prim typ 011 představují jeden z prvních modelů náramkových hodinek vyráběných v Československu. Byly uvedeny na trh koncem 50. let 20. století a vyráběny v továrně Chronotechna Šternberk, později známé jako ELTON hodinářská v Novém Městě nad Metují. Technické parametry Kalibr: Prim 011 Průměr strojku: 11''' (přibližně 24,8 mm) Tloušťka: přibližně 4,5 mm Natahování: ruční (korunkou) Počet kamenů: 15 Sekundová ručička: malá sekundovka na pozici 6 hodin Únikový mechanismus: kotvový Frekvence: 18 000 A/h Design a provedení Modely Prim typ 011 se vyznačují jednoduchým a elegantním designem. Pouzdra byla vyráběna z mosazi s chromovaným nebo zlaceným povrchem. Ciferníky měly různé varianty – od jednoduchých indexů po arabské číslice, některé s výraznými prvky jako například tzv. „kapky“. Průměr pouzdra činil přibližně 32–33. Děkuji K.N.
soldier Odesláno 16. dubna Nahlásit Odesláno 16. dubna Já bych řekl že to je kříž z Britské vlajky nebo to v tom aspoň vidim. 1
JR_2010 Odesláno 16. dubna Nahlásit Odesláno 16. dubna před 1 hodinou, karlos82 napsal: Nalezl jsem, že to jsou typ 011 mě jde hlavně o ten ciferník. jestli někdo ví co je to za kříž. (raritnost) Je tady na to samostatný vlákno...za komančů, když Tě příslušník s takovou "raritností" načapal, tak Ti jí klidně i plácnul
karlos82 Odesláno 16. dubna Nahlásit Odesláno 16. dubna (upraveno) Chápu to tak, že byl dán ciferník s anglickým motivem, který PRIM jako originál nevyráběl. Aspoň nějaký posun. příště to dám do správného vlákna. Děkuji Upraveno 16. dubna uživatelem karlos82
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se