Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Člověče, já Ti pořád nerozumím. Servisovat se nikomu nechce? Jak jsi na to přišel? My normálně hodinky servisujeme...  

Auta...  Servisak Ti řekne, dělej olej každých 20k km, prodlužuješ tím životnost. Ok, má asi pravdu. Pořád nechápu Tvé argumenty. 

AD praví, že první servis doporučuje po X letech. V polovině této doby hodinky šlapou (jdou přesně, rezerva drží, WR je OK), tak je mám jako dát na servis? 

Odesláno

Kolega to asi myslí tak,že doporučený servis je příklad po pěti letech a někdo ti řekne,že ještě jdou slušně po deseti letech a servis není třeba.  Je pravda,že takový názor má spousta kolegů,jestli je to pravda je věc druhá.  

• Dát hlas 1
Odesláno

Tak ja ma primou zkusenost z Onyxu, kde jsem chtel nechat udelat servis strojku 8500, ktery se stabilne zpozdoval on 12sec/den. Vraceno serizeno s poznakou, ze servis neni treba, ze bezi skvele. A to jsem rikal, ze jsou od novych bez servisu (minimalne 10 let). Pry zbytecne. Je fakt, ze je nenosim, ale to nevedeli.
Taky me to prekvapilo, ale je fakt, ze ty dnesni synteticky maziva degraduji podstatne min, jak stary mineraly...

Odesláno
V 13. 4. 2025 v 15:28, Pivas napsal:

Uz jsem videl hodinky od Omegy,ktere se uz dávno nevyráběly a na Asijském trhu bylo na kartě datum několik let po ukončení výroby. A hodinky byly originál,ale urcite to datum nemohlo sedět s datumem výroby.  Asi si to tam delaji jak je napadne.  Kontrolou nic nezkazíš a nechal bych zkontrolovat i chod.  

Tak datum na kartě je datum prodeje, ne výroby... roky někde jen ležely. Z Japonska se dají běžně koupit modely, které už jsou pár let mimo produkci. Tamní trh je na tohle celkem specifický. Kupoval jsem před pár lety přes chrono24 od Japonce DeVille Hour Vision... protože jsem je chtěl a chtěl jsem je nové => jinak je sehnat už ani nešlo. A ano, taky jsem měl velice podobnou obavu jako Kapelnik, vůbec se mu nedivím (I když prodejce byl roky zavedený a měl na kontě několik set prodejů hodinek v této cenové kategorii, navíc z Japonska nakupuji celkem často (i když ne hodinky)). Samozřejmě jsem předem věděl, že existují i kopie DeVillů, které jsou na první pohled (i na druhý, včetně kalibru) téměř nerozpoznatelné... Nicméně DeVille Hour Vision mají průhledné dýnko, což mě ušetřilo návštěvy AD -> vzal jsem lupu, high-res image kalibru 8500 a zkontroloval paranoidně detail po detailu, že strojek opravdu pravý je (to, že hodinky přišly v OE boxu/balení, se všemi doklady, v perfektním/nepoužitém stavu, se všemi čísly všude, kde mají být, atd., to beru jako samozřejmost). Číňan totiž sice umí téměř perfektní kopie Omega strojků, ale 100% kopie prostě ne. Takže poznat samozřejmě jdou... nejjednodušeji zpozorovatelný je např. drobný "přebytečný" detail níže.

Pointa je že ano, nemít možnost a znalost jak si to zkontrolovat sám, tak si je rozhodně někam na kontrolu donesu.

Mimochodem, přesnost mé 8500 se ukázala být +1 až 1,5s za den. Spokojenost.

fake.png

• po měsíci...
Odesláno

Přátelé a kamarádi. Tak abych tady dokončil příběh, který jsem začal a můj nekonečný (až protivný) apel na pravidelné servisování hodinek. Omegy, které jsem zakoupil na Chrono24, jsem si vážně zamiloval. Jelikož jsem (asi chronicky) pečlivý, zašel jsem nechat hodinky zkontrolovat k AD. Hodinky šly perfektně, stabilně, přesně. Hodinky byly prodány v roce 2019 ofiko distributorem a dle slov prodejce jdou skvěle a servis není potřeba. A zde právě větřím a podobná slova (hojně zde na foru) pro mě nejsou relevantní. Oficiální zpráva AD byla - hodinky jdou na sucho, dochází k vydírání můstku a je zapotřebí okamžitý full servis - hodinky nedoporučujeme nosit:-) Pokud je budete nosit dál, dojde k poškození dalších částí a oprava bude velmi drahá. Hodinky jsem tedy okamžitě poslal do lázní do Onyxu. Servis potvrdil, že můstek už dostával na frak a je zapotřebí jeho výměna (cca 5tis CZK) plus komplet servis. Nuže, hodinky se dnes vrátili z lázní a jsou fantastické. Kompletně oservisované, ONYX jim udělal vše, co jim na očích viděl a je to prostě nádhera. Servis bratru za téměř 23 tisích:-), ale věřím, že na 10 let je klid a mě to dělá velikou radost. S nákupem na Chrono24 tedy vyšly celkem na 110 tis CZK včetně toho servisu. Co však velmi vítám, že s prodejcem jsem stále v kontaktu a chce se na servisu částečně finančně podílet, protože byl stavem také překvapen. Dobrovolně nabídnul 250 EUR. Takže se zdá, že celý ten příběh nakonec dopadnul dobře. Jaké z toho plyne ponaučení (tedy pro mě určitě). Hodinky, které se prodávají z "druhé ruky" a neměly prokazatelně (full) servis (včetně faktury) za posledních 10 let - automaticky počítám s nákladem cca 20 tis CZK a generálním servisem. A může(te) mě prodejce tvrdit co chce, předkládat jakékoliv výstupy z timegraphu, sdílet jakékoliv své dlouholeté zkušenosti - takhle to prostě podle mě je:-) Děkuji všem za příspěvky a názory. Přeji všem krásné léto, příjemné dovolené a hlavně šťastně návraty zase domů. Čau

Odesláno

Oceňuju přístup prodejce. Celková cena je teda celkem masakr.. ale jestli počítáš s tim že si je necháš a jsi do nich zamilován, proč ne:) Jinak dík za sdílení, dobrá zkušenost..

Odesláno

Hele, apelace je spravna, ale nikdo ti to tady nevyvraci, ne? Ja jsem svym prispevkem ze servisu v Onyxu chtel jen rict, ze nic neni dogma, proste se to odviji i od toho, jak je kdo pouziva, pokud hodinky maji narocny zivot, treba jsou casto v mori, nebo je pouziva drevorubec (btw, kdysi jsem na nejaky clanej, jak vypadaly PO po rocnim kaceni v lese videl).
JInak ja davam na check/servis do Onyxu vsecko z druhy ruky.
Celkova cena za stary PO je teda fakt ulet, ale takova uz je doba... ja kdyz jsem kupoval tyhle PO, tak na pulte u Dusaka byly na gume tusim za 72k, pak jsem koupil v GB 3 mesice stary za cca 1350 liber... to bylo tak v roce 2008... at delaji radost, tyhle jsou za me nejlepsi PO ever.

Odesláno (upraveno)

@Seamaster Teda zrovna sekání sekerou (vim, sou to spíš motorovky, ale asi si dřevorubec i občas sekne) je pro mě asi jediná "normální" aktivita, kdy si vůbec neumim představit mít na ruce mechanický hodinky.. bike dobrý (ne že bych si je cíleně bral, ale když je člověk zapomene, nic moc se myslim nestane, když nejedeš nějaký vraždy), střelba dobrý, ale sekera, tyjo, to už mi přijde moc.

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Přátelé, štípu dříví s mechanickýma (ne automatickýma) hodinkama na ruce dlouhá léta.
Jsou to poctivé půlmetrové špalky, žádné tŕísky ;) 
Hodinky si ani nevšimnou a v klidu si dál běží.

Odesláno

@orol Ale jo, nějaký lehký základní manuály, možná.. ale proč? Nic, pro mě je to taková nějaká fóbie asi, páč ty rány sou prostě nesrovnatelný třeba s tou střelbou. Leč, dost možná sekám (a střílim) blbě:) 

Odesláno

@Micey díky, určitě si je nechám, zejména, když je mám teď vymazlený:-) Pamatuji si (už je to hodně let), když jsem měl ještě k hodinkám daleko, že úplně první hodinky, po kterých jsem skutečně zahofel:-, byly právě PO. Pak jsem jich dost vyzkoušel, ale všechno nové modely. Nešlo to. Vysoké pouzdro, veliký rozměr, masivní váha, mohutný spona. Vždy jsem je prodal, ale zároveň jsem je vždycky chtěl. Proto jsem je sháněl a nakonec sehnal. A souhlas se @Seamaster, že to jsou definitivně nejlepší PO ever. Ta cena servisu je daná právě tím, že bylo nutné vyměnit můstek a ještě poopravit nějaké leštění, plus řada "nice to have" věcí. Ale mě to nevadí, když je práce udělaná dobře a pořádně. Pravda, štípat dříví s nimi nebudu, na to mám Gshocky. Jinak samozřejmě větší množství dřeva zpracovávám stejně jako @Bert, ale není nad to si kalačem pořádně třísknout:-)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...