Apep Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2010 V 1. 12. 2010 v 16:02, 'metallek' napsal: Nechal jsem je seřídit v Nestu . Dělám soubor měřících testů s průměrným výsledkem + 14s za měsíc Při normálním nošení a v noci na stolku. Já jsem max. spokojen :-) Díky, já si teď na to dávám pozor a každé ráno je srovnávám (podle televize), po zhruba třech - čtyřech týdnech nošení (na noc odloženo) jsem dnes zaregistroval odchylku 24 hod/+5s - přičemž na začátku tohoto 3-4 nedělního testu ta odchylka byla nějakých 24 hod/+20s. Předběžný závěr, čím častěji je nosím, tím jsou přesnější Asi je tedy zatím seřizovat dávat nebudu.
Apep Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 V 2. 12. 2010 v 13:20, 'Apep' napsal: Díky, já si teď na to dávám pozor a každé ráno je srovnávám (podle televize), po zhruba třech - čtyřech týdnech nošení (na noc odloženo) jsem dnes zaregistroval odchylku 24 hod/+5s - přičemž na začátku tohoto 3-4 nedělního testu ta odchylka byla nějakých 24 hod/+20s. Předběžný závěr, čím častěji je nosím, tím jsou přesnější Asi je tedy zatím seřizovat dávat nebudu. Dneska ráno odchylka 24 hod/+7s. Trochu to kolísá, způsob nošení i ukládání na noc pořád stejný. Ale v tom je to kouzlo mechaniky, takže to neřeším
dzedek Odesláno 24. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2010 Mě dělají cca +1s za dva až tři dny , po 24 hodinách je odchylka neměřitelná. Pokud je nechám ve winderu , tak se mírně zpožďují , ale přes den se to srovná.Ve winderu je mívám akorát přes so,ne ,kdy hodinky nenosím. Hodinky seřizuji cca 1krát měsíčně. Mám Fortis B42 pilot pro day-date.
Apep Odesláno 25. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2010 V 24. 12. 2010 v 10:00, 'dzedek' napsal: Mě dělají cca +1s za dva až tři dny , po 24 hodinách je odchylka neměřitelná. Pokud je nechám ve winderu , tak se mírně zpožďují , ale přes den se to srovná.Ve winderu je mívám akorát přes so,ne ,kdy hodinky nenosím. Hodinky seřizuji cca 1krát měsíčně. Mám Fortis B42 pilot pro day-date. Tak to abych je nakonec ty svoje vzal do Nestu seřídit, když je možné je mít takhle přesné ... Rozmluvte mi to někdo, nechce se mi
StanoBare Odesláno 25. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2010 Apep: odchylka 7s za den, ako pises je v pohode. Mne (Eta 2836-2 day/date) to tiez kolisalo, niekedy aj cez 10s, ale musim zaklopat, poslednych cca 25 dni mi odchylka vychadza na 4s/den (nesene denne, odkladane na noc - bez winderu).
Apep Odesláno 26. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2010 To jsem tak nějak chtěl slyšet, ty informace o přesnosti 1 sekunda za 24 hodin mne už začaly nějak znervózňovat, nechci přímo říci, že to trochu zavání nevinnou hodinářskou latinou, jako známe třeba mysliveckou, nebo rybářskou, ale taková přesnost - je to vůbec u mechanických strojů možné?
dzedek Odesláno 26. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2010 V 26. 12. 2010 v 11:15, 'Apep' napsal: To jsem tak nějak chtěl slyšet, ty informace o přesnosti 1 sekunda za 24 hodin mne už začaly nějak znervózňovat, nechci přímo říci, že to trochu zavání nevinnou hodinářskou latinou, jako známe třeba mysliveckou, nebo rybářskou, ale taková přesnost - je to vůbec u mechanických strojů možné? no možné to je, takovou přesnost jsem měl i u nějakých obyč. primek, bez samonátahu, byly to nějaké PRIM 17 JEWELS INCABLOC, made in CZECHOSLOVAKIA, byly po dědovi, čas jsem seřizoval vždy podle zpráv na programu 1 a následující den přesně v 19.30 byla odchylka cca 1s, pravda je, že většina samonátahů, co jsem kdy měl, dělala okolo 20 s denně
zerrou Odesláno 26. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2010 V 23. 4. 2010 v 10:05, 'honzi' napsal: QUOTE(Milis @ 22.4.2010 - 10:07) 419799[/snapback]Tak v tomto případě podezírám z výše uvedeného spíš já tebe. Proč by to proboha měl bejt nesmysl??? UVAZOVAL JSEM O NEJAKYM CERTIFIKOVANYM STROJKU, ALE MYSLIM, ZE TO JSOU VYHOZENY PENIZE. FAKT JE, ZE BY SE MI LIBILY BREITLING SEAWOLF, VIM, ZE NEJDE O PRESNOST , ALE U TETO CENOVE KATEGORIE BY TO MOHLO BYT LEPSI? DIK ZA NAZOR preco vyhodene peniaze? mam breitling chrono superocean a presnost je za den plus sekunda a v noci na korunke minus sekunda,slapu presne bez nastavovania..... dokonca presnost neovplyvnuje ani dlhodobo pustene chrono...
Apep Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2010 V 26. 12. 2010 v 12:35, 'dzedek' napsal: no možné to je, takovou přesnost jsem měl i u nějakých obyč. primek, bez samonátahu, byly to nějaké PRIM 17 JEWELS INCABLOC, made in CZECHOSLOVAKIA, byly po dědovi, čas jsem seřizoval vždy podle zpráv na programu 1 a následující den přesně v 19.30 byla odchylka cca 1s, pravda je, že většina samonátahů, co jsem kdy měl, dělala okolo 20 s denně V pohodě, věřím Ti, odchylka cca 6s do plusu u mých B42 za 24 hod. (dnes jsem je seřídil zhruba po třech nedělích a zprůměroval jsem odchylku) taky tedy není tak dramatická a tak to neřeším
alois Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2011 ahoj....tak moje oblíbené B-42 Flieger Day Date koupené nové v červenci 2010 šlapou jako Švýcarské hodinky :-)ani jednou jsem je nenechal doběhnout do zastavení..naposledy nařídil 30.10.2010 když se měnil čas na zimní...od té doby jsem na ně nesáhnul...přes den bežný provoz, kancl i terén, občas jdou i na střelnici..a k dnešnímu dni je odchylka za celou dobu!!! +9s!!!
ava Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 Chci si pořídit Fortisky, nikdy jsem neměl automaty,někdy v mládí Primky natahovací, ale jak to tu čtu, tak pro moje povolání bude denní odchylka více jak 20s problém. To je za týden 1m40s. Při mém štěstí to bude i víc. Jsem začátečník, chtěl bych podobné hodinky ale s větší přesností. To asi budu muset zůstat u quartz co?
RomanP Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 Dvacet sekund denně to nebude :-)Já měl Fortisky dvoje (ty s Cal.7750 mám stále) a u obou mi hodinky dělaly +9.Protože je odchyla konstantní den co den, dá se stáhnou tak, že jdou hodinky velice přesně.I s vědomím toho co jsem napsal v předchozí větě, je ale nechci nechat otvírat a někam kvůli tomu jezdit.Až se strojek po měsíci nebo dvou co bude v chodu usadí, dá se doštelování řešit.Já ho z důvodů co jsem popsal řeším tak, že když je seřizuju, schválně je šoupnu o minutu, dvě dozadu a mám tak něco k dobru :-)
ava Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 To je právě to , že potřebuju přesný čas a hlavně se o to nestarat. Chtěl jsem je jako hlavní hodinky.. No budu to muset promyslet. A nebo se podívat po jinech...ach jo..
StanoBare Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 (upraveno) V 24. 1. 2011 v 9:09, 'ava' napsal: To je právě to , že potřebuju přesný čas a hlavně se o to nestarat. Chtěl jsem je jako hlavní hodinky.. No budu to muset promyslet. A nebo se podívat po jinech...ach jo.. Ono to este zavisi v akom prostredi a pri akej cinnosti ich pouzivas. Odchylka u Fortis (ETA2836-2) sa mi zvysila jedine pri niekolkodnovom treku, lezenie, otrasy, beh. Inak pri beznom noseni mi idu stabilne v priemere +7s na den (klop klop na drevo). A to mi frcali aj s +4s na den vid prispevky vyssie. Nikdy sa mi este nestalo, zeby som kvoli tejto odchylke nieco nestihol, zmeskal...v hlave si to upravis a prisposobis sa tomu, ako ti pisal RomanP. Ak ti ide o presnost a ta je pre teba velmi dolezita + bez extra udrzby chodu - korekcie casu atd - co ale patri k mechanikam, potom fakt by sa hodili quartzky (ber to bez akehokolvek despektu). Alebo, ak mozes, investuj do quartz + mechanika a sam zistis, co ti je prijatelnejsie a nevyuzite hodinky mozes predat. Upraveno 24. ledna 2011 uživatelem StanoBare
ava Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 Děkuju, přesně jako mě radíš uvažuju. Asi si pořídím Citizeny na přesnost, radio time atp. a pro radost fortisky. Láká mě jejich nezaměnitelné kouzlo. A i když se to bude zdá uchylný , klidně bych je bral i kdyby se dělali s quarzem. Ale to by je zase měl asi každej.......a nybylo by to ono.
StanoBare Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 (upraveno) Ano, aj to je cesta, ale nie je rozhodne uchylna (aspon v chapani tu na fore), skor prakticka. Ja som takisto presiel quartzom - Citizen Ecodrive, ci Luminox, a posledne automaty Fortis B42 Off.Cosmo...kazdy z nich ma svoje vyhody, a je to potom len cisto o tom, co budes v danej chvili potrebovat, preferovat. Ak mozes ist do toho - 2 modely, tak je to v poriadku, sam na sebe zistis, co ti vyhovuje. Pozeram, ze si vyberas u quartz Citizeny Skyhawk - je to velmi dobra volba podobne ako Fortis, i ked Skyhawky su dost "preplnene" a nabuchane vsetkymi moznymi funkciami, skor Pilot, NightHawk... ale nechcem ta do niecoho "tlacit" To uz patri do ineho vlakna. Upraveno 24. ledna 2011 uživatelem StanoBare
Frayer Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2011 V 21. 4. 2010 v 19:22, 'pokr' napsal: QUOTE(Hasič @ 10.4.2010 - 20:22) 414531[/snapback]Mám B42, přesnost +- 3s / týden, nestěžuji si Hodně slušný! Mám Official Cosmonauts též ETA 2836-2 day,date. Nejprve šly v záběhu +14/den! V Nestu mi říkali, že tak po 2 měsících je mám přinést na seřízení do Carollina, ale naštěstí se během 4 měsíců samy srovnaly a teď mi dělají 2,5s/den, s čímž jsem spokojen a proto je zatím na seřízení nepošlu, nebo myslíš že bych měl??? Teď je to cca půl roku co je mám...bojím se aby je zbytečně nerozhodili... vazne to nech byt tohle je uz hodne presny
Chorche Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 Mě moje Fortis Professional Pilot velmi mile překvapily, mám je 5 dní a za tu dobu, vteřina denně do mínusu.
ava Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 Kdyby mě dělali cca 3s/den a dopředu dak bych to bylo fajn, ale bojím se že mě řeknou , že tolerance je 20s, což je moc.A při mém štěstí...
StanoBare Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 Pozri, vsade ti uvedu vacsi rozsah odchylky, 20s je este v pohode, ale su aj uvadzane 30s....u Fortis a to bez certifikacie, som sa pripravoval na nejakych realnych +/- 15s a aha - ono je to stabilne +7s...neriesim to, iba ak by odchylka skakala, alebo by sa radovo zvacsovala. U Fortis to je dobre, ved mrkni na toto vlakno Ale ak skutocne vyzadujes velku presnost, stabilne, alebo aspon v podvedomi chces mat klidek, chod do quartz, na tom nie je nic zle...ale chapem dilemu, rad by si mechaniku...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se