Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdar pánové a odborníci. Výměnou se ke mně dostaly hodinky Seiko mm200. Při bližším seznámení jsem zjistil, že se korunka šroubuje jen na cca tři čtvrtě až jednu otáčku. Zda se mi to málo. Po telefonické konzultaci s hodinářem, kterému stejně hodinky donesu osobně, mi sdělil, že jsou jen dvě možnosti. Buď je v háji vnitřní závit na korunce, pak OK není problém, nebo je v háji závit na závitové tyči v pouzdře a pak je to ekonomicky prdeli.

Korunku jsem vyfotil, ale nejsem odborník.Požádám zkušenější oči na Vaš názor. Děkuji 

20250424_003517.jpg

20250424_003614.jpg

Odesláno

Viditelne opotrebeny vnejsi zavit na tubusu. Jak to vypada v korunce tezko rict, ale to uz je ted jedno. Seiko delalo tubus jako jeden kus s pouzdrem, takze se nedal vymenit. Jestli udelali za ty roky nejakou zmenu v konstrukci a tubus je vymenitelny netusim, ale da se to poznat pohledem. Pokud je stale soucasti pouzdra, zkusil bych se zeptat napr. v hodinarstvi Onyx, zda-li je v jejich moznostech tubus odvrtat a nahradit jej sroubovacim a novou korunku a zachranit tak pouzdro.

Odesláno

Takhle od stolního pohledu na fotku to vypadá, že obroušené jsou hrany jen prvních 1-2 otáček závitu. Předpokládám, že korunka na tom bude podobně...
Z logiky věci mě to vede k úvaze, jestli fakt není jen "bordel" v korunce, kvůli kterému se jí nedaří sešroubovat na nižší závit, kde by se chytla?
Máš možnost z ní vytáhnout těsnění a prohnat ji ultrazvukem?
Samozřejmě i kdyby pak sedla, tak i s novym těsněním ale jen polovinou závitu už asi nikdy nebude WR co dřív, ale záleží, co od toho vlastně očekáváš.

Odesláno z mého SM-S916B pomocí Tapatalk

Odesláno

Poslal jsem foto do Onyxu a uvidím. V pátek ještě jedu k hodináři, co se na to podívá. Jinak korunka jde zašroubovat až k pouzdru, jen je mi divné, že se chytne až na poslední závit.  

Odesláno (upraveno)

Tak jsem hodinky odevzdal hodináři.  Na skladě měl origo korunku. Po jejím nasazení se šroubování zlepšilo na cca 1 otáčku až jeden a půl. Hodinky si nechal s tím, že to dá dohromady zároveň s kompletním servisem strojku, pretěsnění a tlakovka.  Jinak mi řekl, že ta dutá tyčka se šroubovicí v pouzdru nejde vyndat, ale jelikož je potřeba pár setin mm, tak má fintu, že jí rozšíří pomocí špičatého trnu s tím, že to nebude na úkor vodotěsnosti.  Tak uvidím,  ale spadl mi kámen ze srdce. 

Upraveno uživatelem Kasprik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...