Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den! Vie mi niekto pomoct identifikovat tento stroj. Je to lacny budik z FB market. Co som nasiel na google vyzera mozno ako tento Junghans Fortuna stroj mozno lacna napodobenina? Prva foto moj budik, druha Junghans Fortuna z google. Dakujem

Moj budik:

img_1197-jpeg.901421

Junghans Fortuna:

1745000093228-png.901426

Odesláno (upraveno)

Ten dole je Junghans to je jasné. Dělaj jsem z nich několik  židovských budíků.  

Ten nahoře je relativně nový. 

Fakt už nevím, jestli to bylo Polsko nebo, Jugoslávie, nebo něco jiného. Ale mohl bych to možná zjistit 😉.

Měl  jsem ho před několika roky  několikrát  také  v ruce. 😉 ale už si výrobce  nepamatuji. 

A co foto číselníku?    Jirka

Upraveno uživatelem Jiří9
Odesláno

Ja myslim ze to bola nejaka starsia pani ktoru som odhadol na Juhoslaviu, ale s povodom budika to nemusi mat nic spolocne. Foto v prilohe.

063A4F78-8636-4781-BA65-963645BC72C1_1_102_o.jpeg

• po měsících...
Odesláno

@bohus76 s touto datací bych byl hodně opatrný. IMHO je potřeba vnímat, že v designově nezměněné podobě tento budík vyráběla i společnost Junghans. Vzhledem k tomu, že (poněkud nedobrovolné) námluvy těchto společností začaly v letech hospodářské krize (1925,26) a byly technologicky završeny společným výrobním programem 1930, mám za to, že tenhle konkrétní model budíku není mladší, než 1920. Tedy interval od 1900 považuji za chybný.

Odesláno

Dík za upozornění, mrknul jsem na web a v aukcích našel rozmezí cca 1900-1920 ( čímž neříkám, že je to správné datum).

Jinak design se mi velmi líbí, a ty katedral ručky jsou parádní.

Odesláno

Za mě Junghans první republika. Mám také jeden. Ale víc ho rozebírat nebudu, abych zjistil opravdu, že je to Junghans.

Tyhlety stroje, se opravdu nerozebírají dobře. Musí se ohnout palička buzení, aby šel stroj z pouzdra.

IMG_3056.JPG

IMG_3057.JPG

IMG_3055.JPG

IMG_3058.JPG

Odesláno

Já Vám kluci nevím,já z té svojí fotky poznám leda prd 🙂  Natož nějaké logo HAU . Fotka to byla mizerná,líbil se mi design.

Odesláno

Ahoj Roberte. Jasně.  Nikdo neví vše 😉.  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...