henro001 Odesláno 4. května Nahlásit Odesláno 4. května Dobry den! Vie mi niekto pomoct identifikovat tento stroj. Je to lacny budik z FB market. Co som nasiel na google vyzera mozno ako tento Junghans Fortuna stroj mozno lacna napodobenina? Prva foto moj budik, druha Junghans Fortuna z google. Dakujem Moj budik: Junghans Fortuna:
Jiří9 Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května (upraveno) Ten dole je Junghans to je jasné. Dělaj jsem z nich několik židovských budíků. Ten nahoře je relativně nový. Fakt už nevím, jestli to bylo Polsko nebo, Jugoslávie, nebo něco jiného. Ale mohl bych to možná zjistit . Měl jsem ho před několika roky několikrát také v ruce. ale už si výrobce nepamatuji. A co foto číselníku? Jirka Upraveno 6. května uživatelem Jiří9
henro001 Odesláno 7. května Autor Nahlásit Odesláno 7. května Ja myslim ze to bola nejaka starsia pani ktoru som odhadol na Juhoslaviu, ale s povodom budika to nemusi mat nic spolocne. Foto v prilohe.
bohus76 Odesláno 29. července Nahlásit Odesláno 29. července Kluci pozná někdo co je to za budík ? Díky
bohus76 Odesláno 30. července Nahlásit Odesláno 30. července Díky náčelníků,jen dodám datace 1900-1920 cca
Bert Odesláno 30. července Nahlásit Odesláno 30. července @bohus76 s touto datací bych byl hodně opatrný. IMHO je potřeba vnímat, že v designově nezměněné podobě tento budík vyráběla i společnost Junghans. Vzhledem k tomu, že (poněkud nedobrovolné) námluvy těchto společností začaly v letech hospodářské krize (1925,26) a byly technologicky završeny společným výrobním programem 1930, mám za to, že tenhle konkrétní model budíku není mladší, než 1920. Tedy interval od 1900 považuji za chybný.
bohus76 Odesláno 30. července Nahlásit Odesláno 30. července Dík za upozornění, mrknul jsem na web a v aukcích našel rozmezí cca 1900-1920 ( čímž neříkám, že je to správné datum). Jinak design se mi velmi líbí, a ty katedral ručky jsou parádní.
Jiří9 Odesláno 30. července Nahlásit Odesláno 30. července Za mě Junghans první republika. Mám také jeden. Ale víc ho rozebírat nebudu, abych zjistil opravdu, že je to Junghans. Tyhlety stroje, se opravdu nerozebírají dobře. Musí se ohnout palička buzení, aby šel stroj z pouzdra.
Bert Odesláno 30. července Nahlásit Odesláno 30. července Jirko, myslíš se. Junghans tyhle budíky dělal už pod svým logem. Budík, který posílal Bohuš má logo HAU.
bohus76 Odesláno 30. července Nahlásit Odesláno 30. července Já Vám kluci nevím,já z té svojí fotky poznám leda prd Natož nějaké logo HAU . Fotka to byla mizerná,líbil se mi design.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se