VS Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2011 Poprosím vás o radu. Takmer všetky knihy mám v PDB a podľa všetkého Amazon Kind. tento formát nepodporuje. Ako je to s konverziou? Napísal som Ježiškovi, že chcem e-book ... Otevřít v programu Docreader a uložit ve formátu txt. Nebo použít program Calibre. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baratona Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2011 Otevřít v programu Docreader a uložit ve formátu txt. Nebo použít program Calibre. Ďakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baratona Odesláno 26. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2011 Je nejaký porovnatelný e-book s Kindlom? Ide mi hlavne o primárne vlastnosti čítačky, t.j. zobrazenie a ostrosť textu, prevracanie strán atď., proste všetko, čo sa týka iba čítania. Vedel by mi niekto poradiť, čo mal v rukách viac čítačiek? Ďakujem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 26. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2011 Je nejaký porovnatelný e-book s Kindlom? Ide mi hlavne o primárne vlastnosti čítačky, t.j. zobrazenie a ostrosť textu, prevracanie strán atď., proste všetko, čo sa týka iba čítania. Vedel by mi niekto poradiť, čo mal v rukách viac čítačiek? Ďakujem. Tak v tomhle jsou snad všechny čtečky s e-ink displejem stejné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 taky přemýšlím o čtečce... váhám mezi koupí něčeho laciného z Číny za pár korun, nebo starším Kindlem... co doporučujete?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 taky přemýšlím o čtečce... váhám mezi koupí něčeho laciného z Číny za pár korun, nebo starším Kindlem... co doporučujete?? urcite sunt z Ciny za par korun Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 urcite sunt z Ciny za par korun tak mě zajímalo jestli to tu třeba někdo má a může to nějak zhodnotit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 Kindle je jedna z nejlepsich ctecek na svete, diky ni odstartoval boom elektronickych knih. Prodali se miliony kusu, technologie e-ink je genialne jednoducha a prijemna na cteni. A stoji pouhe 3 tisice. Ale samozrejme to muzes porovnat a zhodnotit s cinanem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 Kindle je jedna z nejlepsich ctecek na svete, diky ni odstartoval boom elektronickych knih. Prodali se miliony kusu, technologie e-ink je genialne jednoducha a prijemna na cteni. A stoji pouhe 3 tisice. Ale samozrejme to muzes porovnat a zhodnotit s cinanem. ok.. a doporučuješ 3 nebo 4?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 ok.. a doporučuješ 3 nebo 4?? Pro zacatek urcite tu nejlevnejsi a nejjednodusi. Uplne staci a je super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Watson Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 Já bych vám do toho vkročil. Pakliže preferuješ Wi-fi, je pro Tebe nutností mít Dropbox na sbírku knih a online konvertor, popřípadě přímý vstup na Amazon, pak K3 nebo 4 (v tompřípadku asi trojku). Pokud nic z toho výše nepotřebuješ ale naopak je pro Tebe výhodou paměťová karta, velké množství formátů e-knih co od základu přečte tak jedině Hanlin v3+. Teď má velmi slušnou cenu, futrál v základu. Jako první čtečku "na osahání" bych ho volil znovu. S kartou se výborně manipuluje-různě tříděné sbírky přes čtečku karet do PC a naopak. S tím plyne i přenostnost, pokud chci něco dát přečíst jinému. Komfort vnitřního menu i fontů v základu. Nevýhoda je ta wifina ale já mám radši jednoúčelová zařízení. Nakonec je tu mobil, tablet. Do dražších bych asi teď nešel, poměr cena/výkon je tam o dost horší a i ta velikost je možná na škodu, displeje jsou fakt křehké. Jinak jeden HV3+ máme asi půl roku, druhý jsem kupoval pro Holmesovou teď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 Pakliže preferuješ Wi-fi, je pro Tebe nutností mít Dropbox na sbírku knih a online konvertor, popřípadě přímý vstup na Amazon, pak K3 nebo 4 (v tompřípadku asi trojku). No já mám Kindle 3 a nemám ani Dropbox ani online konvertor (ani nevím, co to je) a přímý vstup na Amazon taky ne. Zato jsem přečetl již desítky knížek. Dají se stáhnout kdekoli (mám asi 10 000 titulů) a snadno nahrát přes kabel do čtečky nebo poslat mailem přes Amazon a oni soubor zadarmo překonvertují do patřičného formátu a pak už jen stačí někde se připojit na wifi nebo opět stáhnout již hotový soubor do PC a přetáhnout do čtečky. Paměť 4 GB bohatě stačí na stovky knížek - možná i více.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ladap Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 Dovolím se připojit k této diskuzi.E-knihy čtu již od cca 1995 roku, když jsem si koupil svého prvního Psiona, pak Palma a následovala dlouhá řada Sony. V té době to byly ještě všechno TXT nebo pbd soubory (pbd je vlastně také TXT), samozřejmě bez obrázků a dalšího formátování. Před nějakým rokem udělal díru do světa Amazon, se svým Kindle keyboard do kterého dal revoluční E-Ink Pearl display a přizpůsobil cenu širokým masám. Od té doby ho ostatní jen dohánějí.Ale zkrátím to. Být tebou Matthew, koupím si v dnešní době, buď obyčejný Kindle za 79 USD nebo Kindle Touch za 99 USD. Budeš-li chtít něco luxusnějšího, jdi do Sony. To jsou prostě standardy mezi čtečkami.Za ta dlouhá léta jsem vždy knihy nahrával přímo do zařízení a nikdy mi nebylo jasné, proč bych měl mít ve čtečce tisíce knih. Vždy jsem četl max. tři najednou. Tudíž paměťovou kartu jsem nikdy na knihy nepotřeboval. WIFI jsem v nejdříve v Sony a nyní v Kindle použil opravdu hodně sporadicky (v obou Kindle i v Sony WIFI je).Knihy si převádím do odpovídajícího formátu sám, podle toho, jak mi to vyhovuje. Není to nic těžkého a případně poradím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 SONY se mi taky vždy líbily, ale neměly u nás problémy s CZ diakritikou? To byl nakonec pro mě důvod, proč jsem koupil Kindle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 11. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2011 No já mám Kindle 3 a nemám ani Dropbox ani online konvertor (ani nevím, co to je) a přímý vstup na Amazon taky ne. Zato jsem přečetl již desítky knížek. Dají se stáhnout kdekoli (mám asi 10 000 titulů) a snadno nahrát přes kabel do čtečky nebo poslat mailem přes Amazon a oni soubor zadarmo překonvertují do patřičného formátu a pak už jen stačí někde se připojit na wifi nebo opět stáhnout již hotový soubor do PC a přetáhnout do čtečky. Paměť 4 GB bohatě stačí na stovky knížek - možná i více.... Pod to se muzu podepsat. Ctecka je od slova "cist" to znamena, ze jsem si do ni nalil desitky knih a ty čtu. A kdyz po nejaky zatouzim, tak si ji tam doplnim a ctu dal. Nic jineho po tom nechci. Nevim proc Dropbox, pristup na Amazon, konvertor, apod. Chci jen cist - a to umi Kindle skvele. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2011 já chci asi taky jenom číst... a ani nevim k čemu konvertovat formáty, mně asi stačí PDF Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukin_ova Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2011 (upraveno) já chci asi taky jenom číst... a ani nevim k čemu konvertovat formáty, mně asi stačí PDF PDF patří mezi nejméně vhodné formáty pro čtečky. Nedá se s ním moc pracovat. Proto se používají speciální formáty pro čtečky. Dá se krásně zvětšovat, zmenšovat a vždy je vše krásně zformátováno. Kindle má výhodu, že je asi nejrozšířenější a má velkou fanouškovskou základnu. Proto je pro něj hodně již hotových (rozuměj správně zformátovaných) knih. A měl nejlepší displej (což nevím jestli stále platí). Tuším, že ttrstom tady nabízel tisíce knih, asi to chce případně SZ. Já teď nově koupil KindleFire, ale to už není čtečka, ale spíše tablet ... Zatím na něm kromě browseru (a tedy naštěstí i chronomagu) nic pořádně nejede. Dokonce ani čas nejde nastavit jinak než na americké pásma. Nemám teď ale čas to pořádně zkoumat. Knihy na něm ale samozřejmě číst lze. Edit: pravopis Upraveno 12. prosince 2011 uživatelem lukin_ova Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Watson Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2011 Koukám s Hanlinem jsem v děsivé opozici. Škoda ale už jsem si vlastně zvykl. Já to bral tak, že u Hanlinu je celkem putýnka formát. Vzhledem k tomu, že ebooky čtu také pár let mám zhruba polovinu v pdb/txt, hodně v pdf, poslední, "kindle doba" je v mobi/epub a sám si teď převádím do fb2 bo se mi osvědčil. Právěže knihovnu mám rozdělenou podle několika požadavků, to jsem naházel na karty. Kartu jen zasunu a čtu. Bez přemýšlení o formátech a Amazonu (ten jsem myslel tím online konvertorem, se omlouvám, jsou i opravdové online-konvertory převádějící v browseru.). Přirozeně nečtu víc jak dvě (to skoro pořád) nebo tři najednou ale nějak jsem si zvykl mít základ knihovny v čtečce. Stejně mi to přijde, že H. je nejvíc muziky za nejméně peněz. Počítám, že v zahraničí by vyšel ještě levněji. Bez komplikací s Amazonem, poštovným a clem. Pouzdro se neshání, kartu buď mám nebo to dám na flash nebo koupím a čtu. Ajo a ještě jeden. Kindle má každej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Margo Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2011 ja si vybral tuhle, recenze ale az po vanocich... :-) PocketBook PRO 602 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 12. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2011 Já jsem koupil Hanlin HV3+ a hned jsem ji vracel, protože se sama vypínala, tlačítka měla nedefinovaný stisk, někdy tlačítko stisk nevzalo, jindy udělalo víceklik (prostě ji asi někdo špatně mechanicky sestavil). Už jsem se Hanlinu trochu bál a tak jsem koupil PockerBook Pro 602. Je výborná, vše v češtině, umí spoustu formátů knih, jsou v ní nějaké hry (sudoku, šachy a další), což někdy využívám, ale hlavně, což jsem chtěl, má možnost vložení micro SD karty, takže v ní mám mimo tisíců knih i desítky CD hudby. Čtu pilně, dříve jsem tak hodně nečetl. Jen mě někdy docela štve to množství překlepů a vynechaných nebo zkomolených slov v některých knihách. Jinak pohoda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se