Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Po dlouhé době mně zaujali nějaké levnější hodinky jde o Hruodland Turbine pilot - jde o homáž hodinek IWC z roku 2008 kterých bylo jen pár kusů. 

Mechanický strojek ruční nátah, case back viditelný. Obě sklíčka safír. Průměr 43mm. Co jsem se tak díval tak Hruodland je z těch o něco lepších čínských značek dělá i pěkné mechanické chrono. 

Co na ně říkáte? 

maxresdefault.jpg85452-5785cf.jpeg

Poznámka 2025-07-16 174650.jpg

Upraveno uživatelem code2
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Ten Bühler je něco tak specifického, že dělat na to homage je divný.

Ale aspoň jsem zjistil, že to slovo fakt má význam, že to neni náhodná sestava písmenek na scrabble. Tím jakýkoliv přínos skončil.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

A co se Vám na tom nelibí, to že je to homáž nebo zpracování nebo něco jiného? 

Abyste si nemysleli že jsem jen milovník čínských kopírek, přidal jsem do svého profilu i pár normálních značek 🙂 

Odesláno (upraveno)

No já se právě na originál díval před tím než jsem je objednal a nevidím v tom problém. Ta homáž se mně líbí, navíc to není kopírka 1:1 např. ta turbínka je úplně jiná, vteřinové indexy, jiná korunka atd..

Prostě mně homáž u hodinek co stojí přes 3 mil. Kč dává celkem smysl, než homáž nějakých relativně lenvých například Seiko hodinek. Protože původní IWC si stejně nikdy nekoupím. 

Odesláno

Nechci ti kazit radost "zbytečným přemejšlením", když už sis je objednal, ale tobě nebude vadit nosit "něcojakoIWC" s nápisem "HRUODLAND"?

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Nene nebude, kdyby to někomu vadilo tak se dělají i bez loga 😄. Tissot, Štajnhart a další taky kopírují rolex a nikdo se zatím moc nepozastavuje. Já jen jestli z nás někdy nemluví trochu snobismus, ale samozřejmě nemusí se to líbit každému. 

Případně mne to jako postoj, kdy je hodnota hodinek posuzována výhradně podle značky, ceny a exkluzivity, přičemž homáž hodinky jsou automaticky považovány za méněcenné bez ohledu na jejich kvalitu nebo smysl. Ale jak říkám každému dle jeho gusta, nikomu nic nevnucuju, chtěl jsem jen slyšet názor ostatních a ten jsem dostal :)

Odesláno (upraveno)

Napsal jsem jen jestli z NÁS (ne Vás) trochu někdy nemluví snobismus, já myslím že to není nijak konfrontační tón, oproti tvému, kde mně rovnou označuješ za čínomrda. Což je kravina, mám plno švýcarů, japonců jeden kousek od Seryna a teď jedny hodinky třeba z Thajska...

Proč tě to tak Berte naštvalo/vytočilo?  Jen jsem se slušně zeptal, taky odszuju fejky a přímé kopie ale tohle je něco jiného. 

Návštěvník YPO
Odesláno

Podej čínomnrdovi prst, a přijdeš o ruku. @code2 nemám čas, chuť a náladu začínat po xté debatu o čínských kopírkách. Respektuji Tvou potřebu a chuť o nich diskutovat, ale budeš tak činit na jiné platformě. Zde nikoli. Pokud ještě přispěješ do tohoto vlákna, budeš z Chronomagu odejit. Zkrátka si nepřeji, aby podobní myslitelé, jako Ty, jenž nahlíží na svět šikmýma očima, tvořili obsah fóra.

• po měsíci...
Odesláno

Tak můžou bejt sebelepší, ale název HRUODLAND mimo osobně až moc připomíná HROUDOland a to na ruce nechceš. To je jak ruský hodinky BURAN. Ano, jasně, smáli jsme se tomu už na základce v 80tách, kdy to vyšlo v ABC (ten jejich raketoplán), kde hned bylo vysvětleno, že to znamená Bouře, ale...

Ono stačí LACO a FERO 🙂

• Haha 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...