Přejít na obsah

Výběr a koupě notebooku

Doporučené příspěvky

Odesláno

tak Vostro mam doma, je to sice stary model 1700 (C2D T7300, 4Gb, GF 8600M GT), ale stale slape vpohode, aj po crashteste (z cca 1m v taske bez polstrovania rohom na beton ... len trochu naprasknute magneziove sasi), kazdopadne tu 17" si rozmysli, je to velke hovado ... ja pojdem nabuduce zrejme do nejakeho XPS 15", alebo niecoho podobneho

casy ked som nosil notas vonku su prec. 17tku alebo 15tku budem pouzivat len doma. Mozno fakt vezmem ten macbook pro, len tej zmeny sa bojim, predsa len 17 rokov pouzivania PC zanecha svoje.

• Odpovědi 706
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mám 15" Macbook Pro, Core i5, 2.4GHz , 4GB, 320GB, s i5 frčí docela slušně.

ano, presne take nieco ma laka. Ale to si kupoval uz skor, teraz sa predava s 500GB HDD a grafika nvidia GT 330M. Som celkom zvedavy na novy macbook pro z CPU Sandy Bridge, ktory sa ma zajtra zacat predavat. Hlavne na cenu zvedavy.

Odesláno

Zrovna mi do notebookového nebe odešel můj ASUS a tak sháním náhradu. Poraďte něco kolem 13-15000, bude většinou doma (hmotnost nevadí), měl by mít dost USB portů a ještě taky PCMCIA slot, BT no a pak už ty obvyklé věci. Může být i bez OS...

• po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Pánové, potřebuji poradit. Dostal jsem od GŘ bojový úkol, sehnat mu notebooka na cestování. Parametry jsou dané a nemůžu slevit. Hmotnost do 1 kg, výdrž co největší, připojení na internet po celém světě a přístup k poště. Plnohodnotná práce s dokumenty MS Office - Word, Excel, Power Point a prohlížení PDF. Žádný iPad nebo tablet, klasický NB s klávesnicí. Cena nerozhoduje. Momentálně má nějakého prcka DELL, co váží 1,4 kg a připadá mu velký a těžký.

Zatím jsem našel jen tohle, ale nevím, jestli Apple bude pro něj použitelný.

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514508100000011VZ

Je zvyklý na Windows a pokud mu tam něco nepůjde podle jeho představ, bude to můj problém. :(

A ještě poslední věc, měl by nějak reprezentativně vypadat, aby si na obchodních jednáních netrhnul ostudu.

A fčil mudrujte.

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

HP EliteBook 8740w, led display 17" - používám na projektování, včetně 3D. Zatím jsem celkem spokojenej s výkonem, design mi celkem vyhovuje. Hmotnost vyšší ale je dána výkonem a velikostí displeje. Hlavně na tom hladce běží aktuální verze i náročnějších 3d software.

Odesláno (upraveno)

Ja bych vybral neco od Lenova z rady X

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/czind/LenovoPortal/cs_CZ/catalog.workflow:category.details?action=init&current-catalog-id=137099DB59BC4D76814777C650846E64&current-category-id=CA1805E4020F441FAF6D0B25575A89FE

mame 3ks 3 roky Lenova R61 a na tyto notebooky nedam dopustit. Zatim nebyl jediny problem a az na klesajici kapacitu baterie (vydrzi jen 1 hodinu) jsou naprosto bez ujmy. Porad ho nekam taham, prevazim, pripojuji prisluesntvi, odpojuji (nemam dokovaci stanici) apod a vse jak ma byt.

Kamarad ma uz 3 roky prave z rady X a nemuze si jrj vynachvalit- ta hmotnost je naprosto smesna... a baterie super vydrz.

Hodne lidi ma napr dobre zkusenosti s HP, ale ve firme jsme se znackoou a jeji politikou meli tolik problemu ze nam nesmi pres prah dveri.

Kolegove v Holandsku co hodne cestuji pouzivaji tusim Dell latitude D420 (?) a taky si na nic nestezovali. navic v kombinaci s dokovaci stanici, a plnohodnotnou klavesnici a monitorem nema 12" IMHO zadne omezeni

Tolik za me:)

Upraveno uživatelem stampee
Odesláno (upraveno)

Ještě jednou upřesňuji, hmotnost do 1 kg. To je základní parametr. Jistě to jsou skvělé notebooky, ale když mu nabídnu 3,5 kg notebook, strávím zbytek života v kotrmelcích :)

Mám nahradit DELL E6400 něčím menším a lehčím.

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

Na ten MB Air můžeš hodit Windows, ale je to trošku svatokrádež. Pořád bych ale hlasoval pro něj.

Otázkou je, jak ochotný bude zvykat si na nový systém - ale pokud si zvykne, nebude cesty zpět. A celá firma bude naštvaná, protože bude trošku efektivnější a zvládne vyprudit víc lidí :-) Do toho kilogramu to jinak bude těžké...

Odesláno (upraveno)

Ještě jednou upřesňuji, hmotnost do 1 kg. To je základní parametr. Jistě to jsou skvělé notebooky, ale když mu nabídnu 3,5 kg notebook, strávím zbytek života v kotrmelcích :)

Mám nahradit DELL E6400 něčím menším a lehčím.

Notebook do 1 kg bude asi trochu problém. Jestli má Dell Latitude E6400 (což je relativně velký notebook), tak bych zkusil třeba Dell Latitude E4200. Váhu Dell udává: od 1,0 kg (hmotnost závisí na konfiguraci a případných změnách ve výrobě). Jestli používá dock, tak by měl tuším sedět na oba modely stejný, jelikož je to řada E. Notebooky od Applu jsou celkem otázka... To záleží na tom, jaký je to uživatel.

Upraveno uživatelem Paulio
Odesláno

Na ten MB Air můžeš hodit Windows, ale je to trošku svatokrádež. Pořád bych ale hlasoval pro něj.

Otázkou je, jak ochotný bude zvykat si na nový systém - ale pokud si zvykne, nebude cesty zpět. A celá firma bude naštvaná, protože bude trošku efektivnější a zvládne vyprudit víc lidí :-) Do toho kilogramu to jinak bude těžké...

Ty Windows tam budou virtuálně nebo se přeinstaluje původní systém. Beru to jako poslední zoufalou možnost, ale musím se přizpůsobit požadavkům ředitele. Existuje na Mac nějaký software, který umožňuje přímou práci s dokumenty doc, xls a ppt?
Odesláno

Ty Windows tam budou virtuálně nebo se přeinstaluje původní systém. Beru to jako poslední zoufalou možnost, ale musím se přizpůsobit požadavkům ředitele. Existuje na Mac nějaký software, který umožňuje přímou práci s dokumenty doc, xls a ppt?

No, například Microsoft Office :smile_anim:
Odesláno

No, například Microsoft Office :smile_anim:

Tak to mě vážně nenapadlo, že existuje MS Office for Mac. Provozní slepota :)

Tak to vypadá, že je problém vyřešen.

Odesláno

Já v práci pracuji na pravěkému Fujitsu Siemens E8310 (starý dnes tak ty tři roky). Mám ho poladěný tak, aby mi stále stačil výkonově, tj. 4GB RAM a hustodémonsky krutopřísně rychlý SSD disk. Ostatní parametry pro moji práci nejsou tak podstatné. Na cestách, když nemám velký displej v kanclu, vyhovuje 15,4" LCD s rozlišením 1400x1050. Windows 7 x64.

Pracuji hlavně s databázovým serverem MS SQL, používám virtualizaci a to vše je hodně diskově i paměťově náročné.

Doma si hraju na Lenovo Thinkpad Edge 11, s opravdickým procesorem (žádný Atom), 2GB RAM a tak. Zvažuji ale upgrade o další 4GB RAM a SSD disk, na který jsem si povážlivě zvykl :) Displej 1366x768, úhlopříčka 11,6 palce. Windows 7.

Toto domácí Leninovo je moc fajn, je dobré, že je skladné - strčím ho do neoprenového pouzdra a narvu ho do fotobrašny, nebo do "kabelky" přes rameno a nikdo neví, že mám sebou noťas. Primární určení je web, prvotní archivace a prvotní zpracování fotek a to je vše.

Odesláno

Tak to mě vážně nenapadlo, že existuje MS Office for Mac. Provozní slepota :)

Tak to vypadá, že je problém vyřešen.

Na cesty úplně v pohodě - 128 verzi a není co řešit - akorát je škoda, že ty nový modely nemají podsvícenou klávesnici - v noci v letadle, večer v hotelu jsem si na to docela zvyknul
Odesláno

cokoliv od znacky DELL nejlepsi materialy a k klouby a zaruka druhej pracovni dej u tebe doma takze pohodicka :guitar:

Souhlas s tim ze acer nebrat mooooc reklamaci souhlasim.... Acer:raygun:

Odesláno

U toho dellu,urcite super notebooky,ale kamos ma sluzebni Dell latitude D630 v nejvykonejsi variante co delali a vramci zaruky mu menili jednou wifi,jednou displej,dvakrat zakladni desku,jednou disk.to je docela dlouhej vycet.

Odesláno

já začal u T41, dlouho s ním vydržel, pak přešel na T61 a po této zkušenosti jsem s Lenovem skončil... to už s Thinkpadem nemá nic společného :(

dnes sedlám dell 1220 vostro a na to moje pracovní nasazení naprosto ideální a dostatečný, a přitom jenom špatná zkušenost s T61 mě odradila od koupě Lenova řady X

T21->T23->T42->T61 další v řadě asi nehrozí, takže to vídím zase na T61 :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...