FrantisekH Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 Pánové, taky bych potřeboval radu..chci koupti nový foťák a moje představa by asi byla taková:cena kolem 10Kvýměnné objektivy nevadí, ale nechci nic velkého, zrcadlovku jsem měl a ležela ve skříniale také nic malého, aby se to dalo dobře držet, mohl by také zvládnout trochu hrubšího zacházení... co se bude fotit:prostě takovéto domácí žvýkání (výlety, momentky, oslavy a pod)Akvaristika napadá vás něco?
gougy Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 Tak jsem objednal pro svou obstarožní 30D nový Canon 10-18, široké ohnisko mi chybělo. Světelnost papírově sice nic moc, ale podle recenzí a samplů za tu cenu hodně fajn objektiv. V úterý mi dorazí, tak jsem zvědav, co mi z toho poleze... Super! Zakopneš, když poprvé půjdeš s hledáčkem u oka
gougy Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 Pánové, taky bych potřeboval radu..chci koupti nový foťák a moje představa by asi byla taková:cena kolem 10Kvýměnné objektivy nevadí, ale nechci nic velkého, zrcadlovku jsem měl a ležela ve skříniale také nic malého, aby se to dalo dobře držet, mohl by také zvládnout trochu hrubšího zacházení... co se bude fotit:prostě takovéto domácí žvýkání (výlety, momentky, oslavy a pod)Akvaristika napadá vás něco?Akvaristika? Asi bych dal do výběrového koše i vodotěsný kompakt s ovládáním přes WiFi a smartphone (fakt to funguje ), tohle kombo může přinést hromadu zajímavých snímků
FrantisekH Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 (upraveno) vidíš tohle mě nidky nenapadlo :-))) fotky z domácího potápění spíš jsem myslel něco co trochu zvládne focení přes sklo bez tisíců odlesků a lomů světla Upraveno 7. září 2014 uživatelem FrantisekH
gougy Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 vidíš tohle mě nidky nenapadlo :-))) fotky z domácího potápění spíš jsem myslel něco co trochu zvládne focení přes sklo bez tisíců odlesků a lomů světlaje na to trik, gumová sluneční clona Každopádně focení přes sklo imho nepřinese lepší optické vlastnosti než high end vodotěsný kompakt.
FrantisekH Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 to máš sice pravdu, ale když něco dáš do vody tak ihned tu zvířenu vyplašíš.. ..
gougy Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 to máš sice pravdu, ale když něco dáš do vody tak ihned tu zvířenu vyplašíš.. ..proto to dálkové ovládání foťák tam může ležet hodinu.
FrantisekH Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 tak teď už jenom tedy nápady na modely?
Ivan Lelák Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 Sony RX100III je doma! První dojem po vybalení byl, že ta věc velikosti tlustší krabičky cigaret je hrozně těžká, 290 gramů při téhle velikosti překvapí. Druhý dojem - 100% neprůstřelná preciznost v každém detailu. Třetí - titěrné ovládací prvky, ale po několika desítkách fotek už je ovládání v pohodě. Hned jsem nalepil originální grip, který výrazně zlepšil úchop. Naučit se několik desítek stránek v několika záložkách menu bude na delší dobu, škoda, že chybí dotykový displej, ALE - snad všem ovládacím prvkům lze přiřadit snad jakoukoliv funkci, navíc nechybí funkční tlačítko s rychlým přístupem k mnoha dalším funkcím, takže v terénu se do menu téměř nepoleze - zvolí se příslušný režim a pro něj už budou mít HW prvky nastavenou příslušnou funkci. Bezva je čtyřsměrný ovladač, zároven otočný, který funguje mj. jako kroužek na objektivu.Příjemně mne překvapil hledáček. Elektronický, s dioptrickou korekcí, na to, jak je malý, nesouhlasím s názorem (někde to tu padlo), že je forový. Až při silnějším tlaku cítím lehkou pružnost, ale to je v pořádku a na to, že jde o vyskakovací krychličku, sedí pevně. Pád na hledáček asi nebude bez následků, ale který foták, mimo lehkých outdoorových kompaktů, by se při pádu na beton z 30 cm nepoškodil. Kouká se do něj dobře, setmělý kinosál jako u velkých fotáků to není, ale i tak dokáže od okolního světa slušně odizolovat.Fotky - zatím jsem jich udělal asi 20, kvalitativní posun od mého odolného kompaktu je propastný, i poměrně malý výřez je stále ostrý. Limity to má, ale mým účelům bohatě poslouží - no, aspon zatím, protože pokud bych se "rozfotil", možná bych přišel na to, že jeden foták nestačí...:-)
Návštěvník YPO Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 YPO: Dybys byl tak hodnejrychlopokus mezi sekáním trávy a pletím záhonu .... (baterka vydrží tak 2,5 hodiny nonstop hraní - jestli je to moc nebo málo nedokážu posoudit) 1
Peta-Biker Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 Pekna fotka, gkolik jsi udelal fotek zatim? kurwa a co s tim hrajes? Na hrani mas ps4, tohle je fotak :-)
McStinger Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 Tak jsem objednal pro svou obstarožní 30D nový Canon 10-18, široké ohnisko mi chybělo. Světelnost papírově sice nic moc, ale podle recenzí a samplů za tu cenu hodně fajn objektiv. V úterý mi dorazí, tak jsem zvědav, co mi z toho poleze... Tak ak ťa bude baviť široký koniec, tak potom časom ešte Tokinu 10-17. Tiež na 30D a mám ju radšej, než C10-22. Človek z dvoch metrov odfotí aj kostol
Návštěvník YPO Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 taky nám přiletěl nějakej pták ... je to andula ? .... bylo to dost velký
Návštěvník YPO Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 máš recht .... to bude ono ... škoda, že se nedal lapit i když za mnou coural jak pes
Návštěvník Kamil Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 YPOuši ta fotka má atmosféru, pošli ji do kalendáře. EDIT: Myslím Steinharty.
tenge Odesláno 7. září 2014 Nahlásit Odesláno 7. září 2014 Pánové , ukradli mi zrcadlovku.. Už to jsou tři měsíce .. Ale nemám čím fotit, myslel jsem ze nebudu a kašlu na to.. Jenže mi chybí .. Mám nabídku na canon 1000d se setovym objektivem, stojí ještě za to? Chci něco s dobrou hloubkou ostrosti..a přijatelnou cenu .. Klidně starší .. Připadne byste něco doporučili do cca 5-7tis? 20 už nedám, na to mám ted pocuchany nervy po té krádeži ..dik
Ivan Lelák Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Odesláno 8. září 2014 Už jsem se mžná ptal, ale nějak to zaniklo - na jaký formát fotíte? 16:9, 4:3, 3:2?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se