Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové, taky bych potřeboval radu..chci koupti nový foťák a moje představa by asi byla taková:

cena kolem 10K

výměnné objektivy nevadí, ale nechci nic velkého, zrcadlovku jsem měl a ležela ve skříni

ale také nic malého, aby se to dalo dobře držet, mohl by také zvládnout trochu hrubšího zacházení...

co se bude fotit:

prostě takovéto domácí žvýkání (výlety, momentky, oslavy a pod)

Akvaristika

napadá vás něco?

Odesláno

Tak jsem objednal pro svou obstarožní 30D nový Canon 10-18, široké ohnisko mi chybělo. Světelnost papírově sice nic moc, ale podle recenzí a samplů za tu cenu hodně fajn objektiv. V úterý mi dorazí, tak jsem zvědav, co mi z toho poleze... 

Super! Zakopneš, když poprvé půjdeš s hledáčkem u oka :cheers:

Odesláno

Pánové, taky bych potřeboval radu..chci koupti nový foťák a moje představa by asi byla taková:

cena kolem 10K

výměnné objektivy nevadí, ale nechci nic velkého, zrcadlovku jsem měl a ležela ve skříni

ale také nic malého, aby se to dalo dobře držet, mohl by také zvládnout trochu hrubšího zacházení...

co se bude fotit:

prostě takovéto domácí žvýkání (výlety, momentky, oslavy a pod)

Akvaristika

napadá vás něco?

Akvaristika?  Asi bych dal do výběrového koše i vodotěsný kompakt s ovládáním přes WiFi a smartphone (fakt to funguje :D ), tohle kombo může přinést hromadu zajímavých snímků ;)  

Odesláno (upraveno)

vidíš tohle mě nidky nenapadlo :-))) fotky z domácího potápění

spíš jsem myslel něco co trochu zvládne focení přes sklo bez tisíců odlesků a lomů světla

Upraveno uživatelem FrantisekH
Odesláno

vidíš tohle mě nidky nenapadlo :-))) fotky z domácího potápění

spíš jsem myslel něco co trochu zvládne focení přes sklo bez tisíců odlesků a lomů světla

je na to trik, gumová sluneční clona  ;)

Každopádně focení přes sklo imho nepřinese lepší optické vlastnosti než high end vodotěsný kompakt.

Odesláno

to máš sice pravdu, ale  když něco dáš do vody tak ihned tu zvířenu vyplašíš.. ..

proto to dálkové ovládání :) foťák tam může ležet hodinu.

Odesláno

Sony RX100III je doma! První dojem po vybalení byl, že ta věc velikosti tlustší krabičky cigaret je hrozně těžká, 290 gramů při téhle velikosti překvapí. Druhý dojem - 100% neprůstřelná preciznost v každém detailu. Třetí - titěrné ovládací prvky, ale po několika desítkách fotek už je ovládání v pohodě. Hned jsem nalepil originální grip, který výrazně zlepšil úchop. Naučit se několik desítek stránek v několika záložkách menu bude na delší dobu, škoda, že chybí dotykový displej, ALE - snad všem ovládacím prvkům lze přiřadit snad jakoukoliv funkci, navíc nechybí funkční tlačítko s rychlým přístupem k mnoha dalším funkcím, takže v terénu se do menu téměř nepoleze - zvolí se příslušný režim a pro něj už budou mít HW prvky nastavenou příslušnou funkci. Bezva je čtyřsměrný ovladač, zároven otočný, který funguje mj. jako kroužek na objektivu.

Příjemně mne překvapil hledáček. Elektronický, s dioptrickou korekcí, na to, jak je malý, nesouhlasím s názorem (někde to tu padlo), že je forový. Až při silnějším tlaku cítím lehkou pružnost, ale to je v pořádku a na to, že jde o vyskakovací krychličku, sedí pevně. Pád na hledáček asi nebude bez následků, ale který foták, mimo lehkých outdoorových kompaktů, by se při pádu na beton z 30 cm nepoškodil. Kouká se do něj dobře, setmělý kinosál jako u velkých fotáků to není, ale i tak dokáže od okolního světa slušně odizolovat.

Fotky - zatím jsem jich udělal asi 20, kvalitativní posun od mého odolného kompaktu je propastný, i poměrně malý výřez je stále ostrý. Limity to má, ale mým účelům bohatě poslouží - no, aspon zatím, protože pokud bych se "rozfotil", možná bych přišel na to, že jeden foták nestačí...:-)

Návštěvník YPO
Odesláno

YPO: Dybys byl tak hodnej

rychlopokus mezi sekáním trávy a pletím záhonu .... (baterka vydrží tak 2,5 hodiny nonstop hraní - jestli je to moc nebo málo nedokážu posoudit)

• Dát hlas 1
Odesláno

Tak jsem objednal pro svou obstarožní 30D nový Canon 10-18, široké ohnisko mi chybělo. Světelnost papírově sice nic moc, ale podle recenzí a samplů za tu cenu hodně fajn objektiv. V úterý mi dorazí, tak jsem zvědav, co mi z toho poleze... 

Tak ak ťa bude baviť široký koniec, tak potom časom ešte Tokinu 10-17. Tiež na 30D a mám ju radšej, než C10-22. Človek z dvoch metrov odfotí aj kostol :)

post-957-0-20401500-1410114878_thumb.jpg

Návštěvník YPO
Odesláno

taky nám přiletěl nějakej pták ... je to andula ? .... bylo to dost velký

Návštěvník YPO
Odesláno

máš recht .... to bude ono ... škoda, že se nedal lapit i když za mnou coural jak pes

Návštěvník Kamil
Odesláno

YPOuši ta fotka má atmosféru, pošli ji do kalendáře.

EDIT: Myslím Steinharty. :)

Odesláno

Pánové , ukradli mi zrcadlovku.. Už to jsou tři měsíce .. Ale nemám čím fotit, myslel jsem ze nebudu a kašlu na to.. Jenže mi chybí .. Mám nabídku na canon 1000d se setovym objektivem, stojí ještě za to? Chci něco s dobrou hloubkou ostrosti..a přijatelnou cenu .. Klidně starší .. Připadne byste něco doporučili do cca 5-7tis? 20 už nedám, na to mám ted pocuchany nervy po té krádeži ..dik

Odesláno

Už jsem se mžná ptal, ale nějak to zaniklo - na jaký formát fotíte? 16:9, 4:3, 3:2?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...