Přejít na obsah

Digi fotaky, foceni a vsechno kolem toho..

odklizec

Doporučené příspěvky

Orel je parádní, nechápu jak se dá vycvičit, asi na žrádlo.

Ale je to živý tvor a nebude v praxi k focení moc použitelný. Nebo se dá zaparkovat třeba nad závodní trať, ať si tam fotí? Nebo naprogramovat trasu a on to podle GPS oblétne a natočí? A když se zalétne a já nebudu tušit kde je, bude stačit zmáčknout knoflík a dát si cigáro než se automaticky vrátí...:-)?

Je to trochu z jiného soudku, ale používá se to většinou jako létající foťák/kamera a fascinují mne ty možnosti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Orel je parádní, nechápu jak se dá vycvičit, asi na žrádlo.

Ale je to živý tvor a nebude v praxi k focení moc použitelný. Nebo se dá zaparkovat třeba nad závodní trať, ať si tam fotí? Nebo naprogramovat trasu a on to podle GPS oblétne a natočí? A když se zalétne a já nebudu tušit kde je, bude stačit zmáčknout knoflík a dát si cigáro než se automaticky vrátí...:-)?

Je to trochu z jiného soudku, ale používá se to většinou jako létající foťák/kamera a fascinují mne ty možnosti...

• Orel vytvoří záběry, které by tě ani ve snu nenapadly, představ si střemhlavý let na kolouška...
  • Orel vždy překvapí, o zábavu není nouze
  • S dronem fotí kdejaký hejhula, s orlem můžeš plašit sousedům slepice, děti, případně samotné sousedy

Uznávám, že orel je časově i finančně náročnější. 

Odkaz ke komentáři

dobrý je ten gyrostativ, jako foťák bych tam dal něco jiného ;) Každopádně možnosti záběrů luxusní.

Máme doma drona s mikrokamerkou (jako starší mobil)  a i to je srandy kopec, natož mašiny za sto a více tisíc..

On Phantom bohužel o moc víc neuveze a každý gram snižuje výdrž. Uvažuju i o levnější verzi s 3D stabilizovaným držákem pro GoPro, protože mám Hero 4 Black, který bude mít asi lepší výstup než ta vestavěná kamera, ale - je těžší, je třeba dokoupit převaděč frekvence aby GoPro a dron nejely na stejné a je třeba dokoupit 7" obrazovku (ještě s něčím), aby šel obraz přenášet na víc než 100 metrů, což prý je cca limit pro komunikaci mezi GoPro a mobilem (vestavěná kamera komunikuje cca do 500 metrů). A rázem jsem cenově jinde, navíc verze s kamerou má i GPS telemetrii.

Jsou kousky co uvezou i zrcadlovku, ale to je už cenově úplně jinde. Kamarád fotograf měl staršího Phantoma kvůli točení pro realitky, ale měl s ním problémy a nakonec mu vraceli peníze. Tak koupil tohohle Visiona+, zatím ho ale nevyzkoušel. Prý mi pošle foto abych měl srovnání s GoPro, ale i u starší verze, která měla horší výstup, prý pro prezentaci na stránkách a koukání na televizi s kvalitou problém nebyl.  

Odkaz ke komentáři

i u starší verze, která měla horší výstup, prý pro prezentaci na stránkách a koukání na televizi s kvalitou problém nebyl.  

tak určitě to monitor snese, tisk nepřipadá v úvahu. Co se využití týká, prostě ještě pár let se počká a pak i ty minimršky zvládnou slušné HiRes a HighSpeed video - přesně tam to totiž vidím, zpomalené záběry z nemožných úhlů, uvidíme na další Olympiádě ;)

Odkaz ke komentáři

trochu z jiného soudku

mám Olympus PEN, chtěl bych pořídit nějaké základní pevné sklo, univerzálnější. Mám na něj Sigma 30/2,8 a Zuiko 45/1,8, oba fajn, nicméně oba přeci jen na nějaký wristshot delší ohniska, taky na nějak širší záběr to moc není.

A tak otázka, je lepší 17mm(34mm ekv.) nebo 25mm(50mm ekv.)? Oboje bych bral asi od Olympusu s 1,8 světelností. Používám AF s možností MF na objektivu, kdy s ena displeji zobrazí 10x zvětšený výřez, tedy doostřit to jde manuálně celkem jednoduše. Jen u té 17mm je nějaký polohovatelný kroužek pro přepnutí na MF a rychlejší doostření díky kratší dráze kroužku....

co byste vzali a proč?

Díky za názory.

Odkaz ke komentáři

co byste vzali a proč?

Díky za názory.

Ekvivalent 50mm mám moc rád - tedy 25mm by byla moje první volba. Nicméně máš tam tu 30 a tak bys měl něco velmi podobného byť o jeden a půl čísla svetlejsiho. S tebou uvedených tedy tu 17 mm. Pouvazuj i nad 20 mm 1,7 panasonicem, je ostřejší a velmi kompaktní. Pokud máš zoom tak si projdi svoje fotky a vyhodnot které ohnisko pouzivas nejčastěji.

Odkaz ke komentáři

Tu 30mm bych prodal a rad bych zustal u 2 objektivu, max.3 s macro 60, ale to az casem.

Minimalni zaostreni maji 20cm(17mm), 25cm(25mm) a 20cm(20mm Panda). Coz je u vsech prijemnejsi nez 45cm te "devadedatky" :)

Kdyz jsem mel kompakt, tak jsem vetsinou fotil na nejkratsi ohnisko, ekv.36mm.

Vic by se mi libila ta "padesatka" jen nemam tolik zkusenosti abych rekl, ze to bude ok.

Upraveno uživatelem pebe
Odkaz ke komentáři

Tu 30mm bych prodal a rad bych zustal u 2 objektivu, max.3 s macro 60, ale to az casem.

Minimalni zaostreni maji 20cm(17mm), 25cm(25mm) a 20cm(20mm Panda). Coz je u vsech prijemnejsi nez 45cm te "devadedatky" :)

Vic by se mi libila ta "padesatka" jen nemam tolik zkusenosti abych rekl, ze to bude ok.

padesátka je základ, ale jen pokud už nemáš v brašně šedesátku, nebo nekupuješ pajdu 1,4 ;)  

Odkaz ke komentáři

A nechybi ti tedy to kratsi ohnisko? Jestli jsi mel nejcasteji nastaveno okolo tech 35 mm tak to znamena ze jsi chtel do zaberu zahrnout i neco z prostredi. To ani padesatka ani sedesatka moc neumoznuji. Tvoje Olympusi "90" je teleobjektiv, pokud chces nosit jen dva objektivy tak bych nad tou "34" zauvazoval. Jasne ze kazdy foti jinak, ale takove klasicke kombinace byvaly 35 + 90, 28+50+135.
Odkaz ke komentáři

tak jsem koupil tu 25/1,8, byla k tomu sluneční clona, přidal jsem Macro convverter a pytlik na objektiv, jsem spokojený

Tak blahopřeju. Koupils předsáku MCON-P02? Pošli fotku jak to fotí. :photo:  Já jsem dal v tomhle případě přednost achromatu. 

Odkaz ke komentáři

přesně tak, tu MCON-P02. Porovnával jsem to s HOYA +4D předsádkou a je ta od Olympusu lehce lepší. Jinak to je prakticky filtr na 46mm s redukčním kroužkem na 37mm...

fotí to celkem pěkně, hraju si s nasvěcováním mobilem, ještě to není úplně ono, asi to bude chtít experimentovat s časama a světlem :)

post-23099-0-18504800-1426794819_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...