Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno

Fujifilm X-E2...

vítej v klubu .... letos sem stím a tou byl u balatonu

Odesláno (upraveno)

boha jeho, zase videa a tabulky z internetu a v brašně Nokia se 156megapixely a score nelépe ze všech recenzí Alza.cz.

Ukažte mi konkrétně CO je špatně na profi fotkách crop formátu a pak to můžeme rozvinout. To, že před pár lety nikdo nedokázal vyrobit čip, co zvládne problematiku nahuštěných pixelů a zastavilo se to na cropu někde mezi 12-16MP a tak se rozhodlo jít na "další známý formát, co se do těla vleze a navíc na něj jsou skla" fakt neznamená, že to stojí za houby. Mě se to srovnání ve stylu "co to plácáte, když stejně fotíte maximálně na poštovní známku" líbilo hodně. ;)

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno (upraveno)

Ty jsi dneska nejaky podrazdeny - prijela teticka Irma? (hint: IT crowd). :)

Tenhle chlapik ma uz neco odfoceno a tim focenim i neco penez videlal, takze ja jej beru trochu seriozneji nez Fuji placeneho Zacka, ktery vychvaluje FUJI do nebes a pak napr. na videiich, ktere postoval Jaret Paulin, foti Nikonem...

Jasne, ze pro naprostou vetsinu amateru je jedno jestli maji crop nebo FF (snad jen s vyjimkou vysokeho ISO), ale ten rozdil tam zkratka je...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno

Ty jsi dneska nejaky podrazdeny - prijela teticka Irma? (hint: IT crowd). :)

Tenhle chlapik ma uz neco odfoceno a tim focenim i neco penez videlal, takze ja jej beru trochu seriozneji nez Fuji placeneho Zacka, ktery vychvaluje FUJI do nebes a pak napr. na videiich, ktere postoval Jaret Paulin, foti Nikonem...

Jasne, ze pro naprostou vetsinu amateru je jedno jestli maji crop nebo FF (snad jen s vyjimkou vysokeho ISO), ale ten rozdil tam zkratka je...

Kdepák Irma, ta je v klidu, je to jiná kravka, jen mi chybí nabídka aspoň středoformátu, když někdo chce nějakej zoom na motorku, protože bez toho to prostě fotku neudělá, vždyť to říkali na internetu ;)

Odesláno

kloubíku, výborná zábavná reklama na fujifilm !!! 

Treba i jo, ale me se to libilo :) A je to v tom pripade i reklama na Panasonic(GH4), kdyz tam zminuje ze ho pouziva prave na tohle video. 

Odesláno

by me zajimalo kolik fuji Zackovi plati :) tady je trochu serioznejsi video :)

co to ma ten clovek s oblicejem? :) 40ti lety chlap co si retusuje oblicej ve videu aby vypadal jak mimino..no ty woe :)

Odesláno

co to ma ten clovek s oblicejem? :) 40ti lety chlap co si retusuje oblicej ve videu aby vypadal jak mimino..no ty woe :)

Krize stredniho veku, mozna? ;)

Ale ja ho mam rad, dela pekny fotky, a to i s crop senzorem. ;) na youtube ma dve skvely videa o foceni v marrakeshi a v indii. A s jaret paulinem udel jedno dobry video o pouzivani off camera flash (podle toho jak tam vypraveji, byli oba asi dost upiti ;))

Sent from my iPhone using Tapatalk

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

V nadseni z noveho fotaku jsem jeste dokoupil na eBay udajne novy objektiv 50-230 a uz od zacatky byl nejakej zacarovanej. Nejdriv ho na 3 dny posta ztratila, kdyz jsem ho dneska vybalil tak po par cvaknutich se ukazalo, ze nefunguje clona. Nejde priclonit, objektiv foti porad jen na uplne otevrenou clonu :(
A zrovna prodlouzeny vikend s planama na poradne testovani...to by se jeden .... A prodejce na eBay nechce vzit objektiv zpatky, takze jeste dispute pres Paypal...to zas bude.

Ale jinak na levny tele-zoom z toho lezou pekny fotky. Jak jsem byl zvykly na fotaky s malymi sensory, tak ted foceni pri vysokem ISO je teda obrovsky rozdil - prvni fotka nize je ISO 2000. Az na par drobnosti zatim s X-E2 velka spokojenost. A manualni ostreni je paradni zabava...diky focus peaking v elektronickem hledacku je to super jednoduchy.

Screen%2520Shot%25202015-01-16%2520at%25

Screen%2520Shot%25202015-01-16%2520at%25

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno (upraveno)

a nebude tam jen nějaký aretační bazmek jako u nového? (to sklo neznám, ani způsob clonění a propojení s fotoaparátem)

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno (upraveno)

Neni, ted jsem to znovu cele prohlednul. Clona je u tohoto objektivu plne ovladana elektronicky z fotaku. Je to nekde zaseknute, u druheho objektivu je normalne videt jak clona pracuje a zavira se podle toho jak ji nastavim. U toho noveho vubec clonu nevidim ani povylezt kdyz zapnut a vypnu fotak, hybat se se kdyz namacknu spoust, proste nic. Uplne stejny problem jako v tomhle

Kdyz dam prioritu clony a priclonim, tak z toho lezou totalne preexponovane fotky. Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno (upraveno)

... tak uz jsem to zjistil, je to

Photo-Vision s.r.o,

Navratilova 9

Praha

Patri to nejaky particce ukrajincu.

Nekupoval jste od nich nekdo neco?

Upraveno uživatelem Pirx
  • po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Kluci, po sedmi letech od koupě zrcadlovky tak nějak přemýšlím, že bych si k ní pořídil nějaký fajn kompakt. Jsem čím dál línější a zrcadlovka se mi nechce už moc tahat. A tak nějak jsem zjistil, že většinu fotek dcerky máme mobilama a kvalita je zde samozřejmě děsivá. Přiznám se, že jsem teď dlouho foťáky nesledoval a tak bych potřeboval trochu nasměrovat.

Moje představa (podmínky):

-  rozumná velikost (samozřejmě čím menší, tím lepší, ale zase nečekám zázraky)

-  rychlá uzávěrka a možnost manuálního nastavení

-  dobrý šum i při vyšších ISO

-  vestavěnej blesk

-  cena okolo 10tis

Značku neřeším. Primárně je foťák určen na klasické domácí fotky, ale tak z třetiny i na momentky s hodinkama apod..

Co jsem tak projížděl, tak mě docela zaujal Canon Powershot G16, sice není zrovna malej, ale podle recenzi nevypadá zle. Každopádně budu rád za jakýkoliv nápady a hlavně názory

Upraveno uživatelem sashator
Odesláno

Myslim ze ten Canon nebude spatny. Ja jsem to resil nedavno, akorat ne jako doplnek, ale nahradu - duvody byly prakticky stejne. Nebyly prachy na dostatecne vykonny "doplnek" ktery by splnil pozadavky.

Nakonec jsem vzal FujiFilm X30. Velkym favoritem byl i Olympus Stylus 1? Myslim ze jo. Ale zvitezila pro me lepsi ergonomie Fuji, byt Olympus ma vetsi zoom a lepsi hledacek.

Velke plus u Fuji je ostreni i "zoom" primo na objektivu...coz je po prechodu ze zrcadla prakticky to nejdulezitejsi. Velikost je ok - po zrcadle. Kvalita fotek v horsim svetle (mistnost) je primo umerna velikosti cipu a objektivu...tedy vyrazne horsi nez u zrcadla a vyrazne lepsi nez u mobilu a naproste vetsiny kompaktu. ISO,No zadna slava...ale to asi opet souvisi s cipem a objektivem.

Velmi laicky receno, jsem spokojen, byt to ma sve mouchy a limity.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...