Přejít na obsah

Digi fotaky, foceni a vsechno kolem toho..

odklizec

Doporučené příspěvky

Je to kapanek skozitejsi panove. Zarovky, jejichz svetlo neni bile, maji jednu vadu. Neobsahuji kompletni svetelne spektrum jako bile svetlo. Vetsinou opravdu staci zkalibrovat bilou, ale obcas se vyskytne problem s barvama, ktere diky teto absenci jaksi nevyniknou.

Na eBay jsem si nasel zarovky s chromaticnosti 5000K. Musim se po nich podivat i u nas. Kdysi je prodaval jen Foto-Skoda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to kapanek skozitejsi panove. Zarovky, jejichz svetlo neni bile, maji jednu vadu. Neobsahuji kompletni svetelne spektrum jako bile svetlo. Vetsinou opravdu staci zkalibrovat bilou, ale obcas se vyskytne problem s barvama, ktere diky teto absenci jaksi nevyniknou.

Na eBay jsem si nasel zarovky s chromaticnosti 5000K. Musim se po nich podivat i u nas. Kdysi je prodaval jen Foto-Skoda.

Teplota světla v našich zeměpisných šířkách a délkách je spíše 5300K. Žárovky nevím, ale po zářivkách není třeba koukat po eBay, ani nikde jinde v zahraničí. Doporučuji se ptát po zářivkách PHILPS TLD 950. Stojí okolo 150 Kč a mají těch 5300K. Já je kupoval myslím v v elektru v pasáži u Divadla Komedie, která je z Jungmannovy ulice v Praze. Kdyby náhodou nebyly, tak tam snad jdou objednat.

Odkaz ke komentáři

Tak. Jsem si poridil fotak.

Dlouho jsem premyslel nad zrcadlofkou (vahal jsem mezi Pentax K100, Nikon D40 a Oly E330)...

Jenomze jsem si pak uvedomil, ze potrebuju neco univerzalnejsiho (nebo nejakyho Nikona s Nikkor 18-200, nebo kolik to ten objektiv ma rozsah, na coz ale nejsou penize), takze jsem se, ja barbar, rozhodl pro EVF Fuji s6500fd... Dal link na nejaky fotky, ale zatim spokojenost. Hlavne: malo sumi!!! V porovnani s Panasonicama je to nekolik trid rozdil, ale co mi prekvapilo, tak sumi i min nez starsi zrcadlovky od Oly (treba zminovana E330)...

Odkaz ke komentáři

Novšie modely od Fuji sú v šume bezkonkurenčné. Zábery sú použiteľné vo vyššom ISO ako konkurencia a to bez straty detailov. Netreba sa ani zabávať so zábermi v RAW. U Fuji 6500 je cena výborná. Zaujímavé by ho bolo porovnať s nejakým špičkovým kompaktom od Canonu, napr. G6, alebo G7, tam by sa rozdiel zrejme prejavil.

Upraveno uživatelem railmaster
Odkaz ke komentáři

Taky by me takovy srovnani docela zajimalo, ale myslim si, ze rozdil by byl hlavne v obsluze, ovladani a mozna v nejakejch pokrocilejch funkcich. Ale mozna si to jenom myslim, nevim nevim :)

Jinak co se ceny tyka, tak jsem ho kupoval v UK a v 512 + 1GB kartama, hodne povedenym bagem, akumulatorama s univerzalni (co se zasuvek tyce) nabijeckou, uzasnym pouzdrem na karty od Vanguardu, cteckou a nejakejma vodickama a steteckama a papirkama na cisteni skla, za 240 liber... Nic moc uspora (byla by vetsi, kdybych tam nekupoval karty, 2x drazsi nez u nas, ale ja ho desne chtel vyzkouset... a nejak jsem si rekl, ze bych se s nim mel teda szit, no a tech szivacich fotek bylo asi 900 :) Ty karty jsem proste potreboval :) )

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Hmmm no tak to som zvedavy ako sa chlapci pohrali s fialovym zobrazenym svetiel pri nocnej fotografii. Model F30 s tym mal velke problemy. fotky posobili dost neprirodzene. potom sem supni nejaku vecernu fotku napr ulice....

dik

Inak za tie peniaze myslim dobry kompakt :)

Odkaz ke komentáři

Hmmm no tak to som zvedavy ako sa chlapci pohrali s fialovym zobrazenym svetiel pri nocnej fotografii. Model F30 s tym mal velke problemy. fotky posobili dost neprirodzene. potom sem supni nejaku vecernu fotku napr ulice....

dik

Inak za tie peniaze myslim dobry kompakt :)

Keby Canon G7 mal RAW a výklopný display, tak ako mal G6, asi by som ho uprednostnil pred F 40. Dúfam že Canon vyvinie G8 a ten uvedené veci bude obsahovať. Zatiaľ mi F 40 postačí. Nerád sa naťahujem s veľkými opachami. V prípade potreby sa mi niekde váľa stará Praktica aj Flexaret.

Odkaz ke komentáři

osobne si myslim,ze zbytocne kupovat G7 ked to nevyuzivas. ja som si kupil moju srdcovku sony alfa 100 a vobec ju nepouzivam. je to nespratne a radsej nosim svoj kompakt olympus mju 800 a chodim s tym aj na dovolenky. sony mam len proste na prilezitosti. nie je sice velka ale do vacku od nohavic ju nenatrepeme :D

Odkaz ke komentáři

Ja jsem mel ted g7 v ruce a musim rict, ze mne dost zklamal. Na pohmat mi to prislo jako takova levna plastova hracka z ciny. Sice plno tlacitek a kontrolu kolem tela (genialni ISO kolecko), ale jinak docela velka cihla s na omak hnusnym plastem. A opticky hledacek ne ze je maly, ale cely jako v mlze! Oni tam ti parchanti asi pouzivaji plastove opticke cleny. Takpvy hnus jsem nevidel uz dlouho.

Ja teda mam E400, co je sympaticky maly DSLR, ale cim dal tim vic mne otravuje to sebou vsude nosit. Porad to jeste neni dost male ;) Kdyby uz tak konecne nekdo udelal maly fotak s 4/3 cipem, nebo aspon 2/3 cipem a pevnym svetelnym objektivem :( Silne silham po Ricoh GX100. Sum mi nevadi (naopak uvitam sum za cenu zachovanych detailu) a jinak co jsem videl, dost dobry "kapesni" fotak s odnimatelnym EVF! Dokonce ma i RAW, stabilizaci a 24mm objektiv, ktery je ostry i v rozich s minimem aberace! Jak to tak vidim, stejne nakonec skoncim u GRD nebo GX100 nebo obojiho ;)

Odkaz ke komentáři

Ja jsem mel ted g7 v ruce a musim rict, ze mne dost zklamal. Na pohmat mi to prislo jako takova levna plastova hracka z ciny. Sice plno tlacitek a kontrolu kolem tela (genialni ISO kolecko), ale jinak docela velka cihla s na omak hnusnym plastem. A opticky hledacek ne ze je maly, ale cely jako v mlze! Oni tam ti parchanti asi pouzivaji plastove opticke cleny. Takpvy hnus jsem nevidel uz dlouho.

Ja teda mam E400, co je sympaticky maly DSLR, ale cim dal tim vic mne otravuje to sebou vsude nosit. Porad to jeste neni dost male ;) Kdyby uz tak konecne nekdo udelal maly fotak s 4/3 cipem, nebo aspon 2/3 cipem a pevnym svetelnym objektivem :( Silne silham po Ricoh GX100. Sum mi nevadi (naopak uvitam sum za cenu zachovanych detailu) a jinak co jsem videl, dost dobry "kapesni" fotak s odnimatelnym EVF! Dokonce ma i RAW, stabilizaci a 24mm objektiv, ktery je ostry i v rozich s minimem aberace! Jak to tak vidim, stejne nakonec skoncim u GRD nebo GX100 nebo obojiho ;)

Vieš že Ricoh Caplio GX100 bol na TIPA Awards 2007 ocenený ako víťaz v kategórii - Najprestížnejší fotoaparát?

Odkaz ke komentáři

Zrovna mam pucenou svoji bejvalou FZ30... a tak jsem srovnaval fotky z Fuji s6500 s FZ30, co se sumu tyka, je Fuji v uplne jiny lize, co se barev tyka, tak o malinko vede. Akorat ten Panasonic je mi trochu vic "user friendly"...

Niekedy pocity rozhodujú pri výbere, no myslím že neľutuješ, ako si sa rozhodol. Fuji 6500 je vraj u svatobných fotografov vo V. Británii č.1 pre farby, prekreslenie tieňov a nízky šum a v testoch je veľmi dobre hodnotený pre pomer cena/obrazová kvalita.

Odkaz ke komentáři

railmaster: ne, nelituju ;) Polovicka mi pri odjezdu od rodicu omylem sbalila tu FZ30, kterou ma ted tatka, a nechala tam me Fuji... stabilizace obrazu je sice super vec, ale kvalita fotek je z toho Fuji nesrovnatelne lepsi, takze i kdyby ten fotak byl ruzovej a se srdickama, tak bych ho nevymenil zpet :D

Odkaz ke komentáři

Již týden a dva dny jsem hrdým vlastníkem 1DsII. Proti mé staré 20D je to obrovský rozdíl. Jak v ovládání, v celkové kvalitě tak bohužel i v hmotnosti. Začal jsem si sakra vážit profíků. S 24-70/2,8 a 580EXkem tři kila a kousek. Ale krásný stroj, jen jsem si musel odpustit plánované Rolexy....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...