Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 4 hodinami, lukassob napsal:

Inspirace z historie.

Inspirace jasná, ale bych bych raději, kdyby tohle vytvořili jako nový model, nebo celou novou řadu 200m, než takhle zaříznout tool divery.

• Dát hlas 2
Odesláno

Za mě jsou to první Omegy, na které se dá opravdu dívat. Nikdy jsem nebyl fanouškem této značky – jejich design mi vždy připadal příliš tradiční a až moc retro.

Heliak? K čemu?

Propracované dýnko? K čemu, když se hodinky nosí ciferníkem nahoru, ne dýnkem? 😄

Teď ale konečně vytvořili design pro 21. století, s moderním a svěžím twistem.

Za mě velký palec nahoru.

• Like 1
Odesláno

Čím víc se na ně dívám tím víc mám pocit Omegy jít proti Rolexu a jejich Submarineru jako alternativě. Bohužel včetně zapleveleného ciferníku zbytečným textem. Doteď za mě PO byla divná kolekce s obřími pouzdry...Proto ta sháňka po starších modelech. Takže určitě udělali víc plusů, než mínusů.....mínus tah, moc textu na ciferníku, cena...být to za 150-160 jsou vysmátý.

Odesláno

Jeden z plusů, na který možná sází, bude skladová dostupnost bez pořadníku. Mě se ty hodinky líbí, zmenšení i odstranění heliového filtru vítám. Dýnko mě neuráží. Cena by mohla být jinde, ale zase se o ní dá lépe smlouvat, než jinde.

Odesláno
před 19 hodinami, Dez123 napsal:

Inspirace jasná, ale bych bych raději, kdyby tohle vytvořili jako nový model, nebo celou novou řadu 200m, než takhle zaříznout tool divery.

S tímhle musím souhlasit – ať raději udělají nový model.

Tímhle přístupem totiž jen motivují všechny výrobce, aby sledovali trendy a dělali to, co dělají ostatní. Pak o to ale nikdo nebude mít zájem, protože je to až příliš podobné jiné značce (netvrdím, že Omega kopíruje, myslím to obecně). Ale přesto to zůstane v záznamech a archivech a jednou se to může vytáhnout u budoucích modelů s tím, že se „inspirovali historií“…

Rolex udělál to samé aby útočil na AP že jo a nějak se mi ten přístup teď nelíbí...

ALE pak máme příliš modelů, tj. příliš velký výběr a vzniká tzv. "paradoxon volby", takže vůbec z toho nejsem moudrý 🤣

Každpádně vím, že mi na novém modelu chybí klasický "curved lugs" 😭 Ale třeba až je vyzkouším, zamiluju se a budu je chtít jako většina lidí tady ;)

Odesláno
před 10 hodinami, Ondrasss napsal:

Za mě jsou to první Omegy, na které se dá opravdu dívat. Nikdy jsem nebyl fanouškem této značky – jejich design mi vždy připadal příliš tradiční a až moc retro.

Heliak? K čemu?

Propracované dýnko? K čemu, když se hodinky nosí ciferníkem nahoru, ne dýnkem? 😄

Teď ale konečně vytvořili design pro 21. století, s moderním a svěžím twistem.

Za mě velký palec nahoru.

No, jak se říká: „100 lidí – 100 chutí, 100 žen – 200 koz.“ Design je hodně subjektivní záležitost, to chápu…

O heliáku je na internetu a na YouTubu tolik materiálu, že kdyby se z toho dalo topit, tak máme vystaráno na tři zimy, takže to nebudu znovu rozebírat.

Ale každý milovník horologie by měl vědět, že když člověk během dne plného stresu konečně najde pár minut klidu, sundá si hodinky a obdivuje propracované víko nebo strojek přes průhledné dýnko. Právě v tom, že se hodinky nosí ciferníkem nahoru, je jejich krása- nevidím to pořád. Obdivování zadní strany hodinek je určitá forma relaxace! 🤗

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Pokud jde o mne, absence data - super, snížení výšky i za cenu zjednodušeni designu dýnka - super. Absence heliáku mi nevadí. Ručky, cifr a luneta maji pořád Planet Ocean DNA, tam je to evoluce, byť ne nutně dobrým směrem. Ale elegance pouzdra a twisted lugs jsou prostě pryč, místo toho tu máme další stealth leštěnky. Neznat starší generace PO, řekl bych, že to není nijak špatný dizajn... ale ta ochrana korunky to jako detail zabíjí. Všude ostré hrany, jen ochrana korunky ma kromě divného tvaru navíc ještě hrany zkosené... a to způsobem, který má podle fotek k lepší hodinařině daleko. Ta se podle mě vyloženě nepovedla, k novému stylu pouzdra ani trochu nesedí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...