Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

klid hasňo, prostě se mi německý hodinky FAKT a prokazatelně líbily, nenechal jsem na ně dopustit, DOKUD jsem v poslední době z různých zdrojů nezjistil, že:

UNION a ORIGINAL Glashütte patří do swatchgroup.

MÜHLE nemůžou být Glashütte, protože tam sice od narození žijou, ale používaj ety, jako všichni kromě papá Langeho.

NOMOS vyrábí "vlastní" kalibry tak, že postupně si sám bastlil víc a víc dílů z kalibru pesseux (nevím, jak se to píše, sorry :D), až ho sfouk celý.

DORNBLUETH vyrábí "vlastní" kalibry z ebauche unitas

STOWA vyrábí "smaltovaný" ciferník pryskyřičným lakem

Nediv se, příteli, že to se mnou otřáslo, od svých nesudetských kamaraden jsem očekával vyšší standart, toť vše, frustrace zhrzeného ( falš informovaného) pouhá. Jetzt už mám nur to germano, aber to je echt šajsdrahý :D

Upraveno uživatelem cigi
  • Odpovědi 70
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

A echt hnusny, ale v tom se neshodnem. S tim soustruhem se to fakt aspon trochu musi umet. :-)

Vsechny vyse zminene firmy vsechno o nich recene reflektuji v cene. Jsou to hezke cibule za 1000, plus minus nejake drobne, jurasu. Prim chce totez prodavat za ctyri litry.

To vis, ze bych taky rad Marine Original s kalibrem Durowe a smaltem. Ojojoj. Ale to by asi uz nebyly za devet kilo. Toho kalibru se asi co nevidet dockame, toho smaltu asi ne.

Schauer Edition 14, az bude mit strojovnu Durowe, tak by stala za hrich i za ty prachy, co za ni Jorg chce.

Odesláno
  cigi napsal:
klid hasňo, prostě se mi německý hodinky FAKT a prokazatelně líbily, nenechal jsem na ně dopustit, DOKUD jsem v poslední době z různých zdrojů nezjistil, že:

UNION a ORIGINAL Glashütte patří do swatchgroup.

MÜHLE nemůžou být Glashütte, protože tam sice od narození žijou, ale používaj ety, jako všichni kromě papá Langeho.

NOMOS vyrábí "vlastní" kalibry tak, že postupně si sám bastlil víc a víc dílů z kalibru pesseux (nevím, jak se to píše, sorry :D ), až ho sfouk celý.

DORNBLUETH vyrábí "vlastní" kalibry z ebauche unitas

STOWA vyrábí "smaltovaný" ciferník pryskyřičným lakem

Nediv se, příteli, že to se mnou otřáslo, od svých nesudetských kamaraden jsem očekával vyšší standart, toť vše, frustrace zhrzeného ( falš informovaného) pouhá. Jetzt už mám nur to germano, aber to je echt šajsdrahý :D

No vidíš, tak raděj kus plechu a trochu barvy z tamponu od Primu za 100litrů. Máš recht. Navíc o "kvalitě" ciferníku české firmy nelžou, prostě nepíšou raděj nic. :cool02: Asi ani není o čem.

Na limitku by se třeba dal použít nějaký vhodný ležák pěkného ciferníku z kapesních hodinek. S pěkným smaltíkem. V roce 1900 se takové ciferníky sekaly jako cvičky za pár grošů, přece to nemůže být taková hokna vyrobit s pořádným vybavením. Chce to nějakou osvětu. :)

Odesláno

BFG - vyprošuju si tenhle tón, prosím :) A primky nech na pokoji, nesrovnávám s nimi nic, srovnávám jen svoje bláhová očekávání a realitu :D.

Hasňo - No to ja taky bych si nechala šict, jawohl! Pořád považuju muehle, dorblueth, nomos i stowu za perfektní hodinky, které ční nad švýcarskou konkurencí, ale už ne o tolik, halt. Ostatně viděl jsem někde nějaké starší kousky od schauera, to bych si nechal říct, byly o hodně lepší, než to rejžoviště stowa.

BFG má pravdu, nejlepší cesta, jak se dostat k hodinkám se smaltovaným ciferníkem jsou svatba kapesních hodinek a náramkového pouzdra. Limitka svatebních hodin by byla súúúpr, ale kde vzít alspoň 11 stejných kapesních hodin ?

BFG - mechano to jasně píše, na vybavení nezáleží, i dneska se to musí dělat perkem a štětečkem, jde o to, mít někoho, kdo to (dříve levně, dnes draho) dělá celý život jak baťa cvičky a tedy to perfektně UMÍ. Je to o zručnosti a tu získáš jen dlouhodobým neustálým denodenním CVIČENÍM.

Takže protože nikoho schopného namalovat ručně krásný retro ciferník v přijatelné kvalitě, aby se ho mistr neštítil, neznám, budeme se navrhuji muset obejít s REDUKOVANÝMI popisky. Tedy asi jen hodinové indexy, nejlépe tečky a XII tam, kde má být. Je to blbý? :D Na druhou stranu mám svítící barvu schopnou vypalování do určitý teploty.

Odesláno
  cigi napsal:
BFG - vyprošuju si tenhle tón, prosím :)

BFG - mechano to jasně píše, na vybavení nezáleží, i dneska se to musí dělat perkem a štětečkem, jde o to, mít někoho, kdo to (dříve levně, dnes draho) dělá celý život jak baťa cvičky a tedy to perfektně UMÍ. Je to o zručnosti a tu získáš jen dlouhodobým neustálým denodenním CVIČENÍM.

To jakože ti takhle mám psát furt? :)

Poslední dobou se zavíralo tolik porculánek a skláren, tam i jinde je šikovných čmrkálků s mnohaletým cvikem spousta.

Odesláno
  Hasňa napsal:
cigi: Jestli se mi nebude na Baselworld libit nova Stowa, tak se budu muset hodne drzet, aby mi neujely nervy....

Všechno jo, jen ty ručky ne a ne...

Odesláno

hasňo, to jsou krásný schauery, žádný konzumní obyčejnský stowy. Uznávám, že ty značky mají jednoho majitele, ale je to jakobys zaměňoval hamiltony blancpainy a brequety. :D

Odesláno (upraveno)

Jo, ja vim, ja vim. Je to nemecka prvni liga a ten design je tak specificky, ze je rozpoznatelny na deset metru a pri tom je to ciste a strohe, jak jen nemecky produkt muze byt. Ale je to cena MO x3. A to, na rozdil od x2, na ktere hrdy Cech a polarnik Karel Nemec zapomel, zapomenout nejde. 3540 dolacu. Tolik nemam. Proto si nikdy nekoupim Primky Igen 45... :-) Do 2k ? bych to psychicky naustal a koupil je. Nad dvojku to ustojim.

N.F.G.:Me se na te cerne variante na cerne kuzi libi uplne vsechno.

Edit: Vlastne i na tech bilych. Bylo by to tezke rozhodovani.

Upraveno uživatelem Hasňa
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Neznám technologii výroby porcelánového číselníku, ale Dornblueth nabízí "enamel dial" za příplatek 1000 euro u modelu s centrální vteřinovkou. Tak předpokládám, že i když to půjde vyrobit v Čechách levněji (páč soudruzi na druhé straně Krušných hor mají vyšší výrobní náklady), nebude to určitě za hubičku. Ty GO Senator s ciferníkem z míšeňského porcelánu si cení na 15500 euro. Je to jiná liga (bohužel i cenově), ale je to nádhera. Ve Vídni na výstavě, kde jsem byl se skalisem nám z toho padaly brady. Vidět to v reálu je nádhera, navíc tam jako bonus slečna z firmy GO malovala jeden ciferník přímo před očima. Holt kdo umí, ten umí. A to už nemluvím o stánku A. Lange... zdraví má člověk jen jedno...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...