Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já bych to chtěl oboje taky.

na WS jsem kdysi cosi našel,schéma mělo dokonce český popis ale ,prostě to nedokážu.

Tak jsem to spíchnul a funguje to. Vyzkoušeno na NB Compaq 6510b. Dokonce jsem u hlasitějšího strojku (unitas 6498) musel stáhnout mikrofon na 10%.

• Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To je paráda :-)

Bude tedy malá sériová výroba? :-)

heh, u mě asi ne :-)

vyštrachal jsem v krabičce potřebné sočástky a spájel k sobě stylem vrabčí hnízdo, ale to zapojení fuguje

Odesláno

Jojo, k tomu předzesilovači mám 12 V adaptér, kterým ho napájím. Má dokonce vyvedený potenciometr na plášt´, takže otáčením zesiluju a zeslabuju, ale vzhledem k tomu, že to není tak jednoduchý zařízení, jako je tady popsaný a je asi primárně určený pro něco jinýho, než je tohle konkrétní piezo, tak tam možná bude zakopanej pes...

Ahoj, omlouvám se za vměšování do diskuze. Mám stejně špatnou zkušenost, bere mi to jen dostatečně hlasité hodinky, Seiko a jim podobné stroje jsou moc tiché. Chtělo by to asi větší zesílení zesilovače, např. tranzistor v Darlingtonově zapojení. Na to se ale nějak nemohu odhodlat, jsem rád že to bere alespoň kapsáče. :smile_anim:

Odesláno

Ten předzesik potřebuje nějaké napájecí napětí, pouštíš mu tam něco? Viděls aspoň orientačně ten plánek někde na začátku týhle diskuze? Ahaa teď jsem kouk a on v této není ale v nějaké té příbuzné, zkus dát vyhledat BIBURO.

Tu je ten odkaz na zapojení-http://forums.watchuseek.com/f6/biburo-watch-timing-software-users-254895.html - jak přidat napájení aby něco nevyhořelo? Za případnou odpověď předem děkuji.

Odesláno

Asi opravdu hodně záleží na citlivosti zvukovky, mě to s tímhle zesilovačem bere i ty tichounký seika.

A taky bacha na piezosnímač, koupil jsem v GM dva, 50mm a 20mm a ten menší je x-krát citlivější.

Do toho velkýho jsem musel ťukat tužkou, aby to sejmul.

Odesláno

Klucí, proštudujte si nejdřív tu prvotní diskuzi tady:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=664&mode=linear

Je tam obrázek vyzkoušeného elektrického zapojení a v příspěvcích jsou návrhy alternativního napájení buď z USB nebo třeba z nevyužitého konektoru napájení disketové mechaniky.

Ale vyhněte se tam všemu co zavání těmi elektretovými kondenzátorovými mikrofony. Anebo zesilovačům konstruovaným na dynamickej mikrofon. Tam je ten zásadní rozdíl: Dynamickej mikrofon má cívku s určitým odporem, elektretovej je něco podobného ale s tranzistorem uvnitř a zbytečně to slyší zvuky z okolí, kdežto výslovně doporučené PIEZO je prakticky kondenzátorová kapacita kterou neprojde žádné stejnosměrné napětí a někteří si pak na to tady stěžují že nic neslyší. Se zapojením předzesilovače jak je v obrázku ten můj českej popis, funguje PIEZO skvěle, neslyší to žádnej sebevětší řev z okolí ale záchvěvy, kmity a vibrace to bere jak blázen. Kdo si na tu elektrickou konstrukci netroufá, ať osloví kteréhokoliv známého študenta z elektrooboru, je to otázka pro první ročníky.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Pánové, tak jsem se od freewarového programu na Win, přes placenou aplikaci pro iPhone konečně dostal k řádnému nástroji na diagnostiku svých ocelových miláčků, a musím Vám povědět, je to úžasný pocit prozkoumat jejich dušičky a srdíčka, bezbolestnou a neinvazivní metodou. Sice jsou náklady na toto zařízení nepoměrně vyšší než u vyrobeného vbrgfu ), ale stojí to za to. Obzvláště při nákupu dalších hodinek se mi vložená investice doufám vrátí, protože vibrgf je schopný o hodinkách na stole říct mnohem víc než jejich majitel ( ať už současný, nebo budoucí ).

P.S. Kdyby jste někdo chtěl proměřit svoje sbírky, tak se ozvěte :). Už jsem vyrobil i docela rozumný formuláře :). Tiskárnu jsem ještě nekoupil, doposud musí stačit tužka a papír, případně notebook.

Odesláno

Pánové, tak jsem se od freewarového programu na Win, přes placenou aplikaci pro iPhone konečně dostal k řádnému nástroji na diagnostiku svých ocelových miláčků, a musím Vám povědět, je to úžasný pocit prozkoumat jejich dušičky a srdíčka, bezbolestnou a neinvazivní metodou. Sice jsou náklady na toto zařízení nepoměrně vyšší než u vyrobeného vbrgfu ), ale stojí to za to. Obzvláště při nákupu dalších hodinek se mi vložená investice doufám vrátí, protože vibrgf je schopný o hodinkách na stole říct mnohem víc než jejich majitel ( ať už současný, nebo budoucí ).

P.S. Kdyby jste někdo chtěl proměřit svoje sbírky, tak se ozvěte :). Už jsem vyrobil i docela rozumný formuláře :). Tiskárnu jsem ještě nekoupil, doposud musí stačit tužka a papír, případně notebook.

Já zatím používám na iphonu 4 program Kello - jen nevím, jak moc se tomu dá věřit. Můžeš prosím ověřit, jak moc se tento program Kello odlišuje od ostatních?

Odesláno

Já zatím používám na iphonu 4 program Kello - jen nevím, jak moc se tomu dá věřit. Můžeš prosím ověřit, jak moc se tento program Kello odlišuje od ostatních?

kello je taková sranda, možná kdyby se připojil pořádný mikrofon, ale s profi přístrojem se to nedá srovnávat.

jinak menší kacířská myšlenka - v rukou amatéra je komparátor hodinářovo prokletí? už bez těch přístrojů jsou nářky typu "moje eta 2824 mi jde o 10 sekund špatně" denním chlebem, teď to bude u chronohnidopicha vybaveného vibrografem gradovat do např.: "moje eta mi jde v poloze 6H o X sekund jinak než v 3H a jaktože mají tydle hodinky amplitudu/odchylku/kulhání větší/menší než tydle?" Posted Image

... už vůbec nemluvě o tom, kdy se to chrabrý kutil pokusí "opravit"

Odesláno

Je mi jasné, že se takový prográmek - navíc v telefonu, nemůže rovnat zařízení za xx tisíc. Jen mě zajímalo, jestli je to úplná hloupost, která o ničem nevypovídá.

Odesláno

Je mi jasné, že se takový prográmek - navíc v telefonu, nemůže rovnat zařízení za xx tisíc. Jen mě zajímalo, jestli je to úplná hloupost, která o ničem nevypovídá.

problém je se signálem - to co do programu leze z mikrofonu který má telefon resp. sluchátka, je prostě blbě zpracovatelné i kdyby software byl sebelepší

Odesláno

Možná je to nesmysl,ale používat kello s hodinkami priplácnutými k mobilu-co magnetizace?

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

Možná je to nesmysl,ale používat kello s hodinkami priplácnutými k mobilu-co magnetizace?

myslím, že se to používá s mikrofonem na sluchátkách

edit:

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

Tu je ten odkaz na zapojení-http://forums.watchuseek.com/f6/biburo-watch-timing-software-users-254895.html - jak přidat napájení aby něco nevyhořelo? Za případnou odpověď předem děkuji.

Teď koukám - ty jsi taky v Jablonci? No tak to by bylo, abysme to nevymysleli :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...