Snow Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 (upraveno) Našel jsem IWC Aquatimer Chronograph Edition Galapagos Islands , luxusní hodinky radost pohledět, skvělá je želvička . Přidal jsem pár fotek z Galapág, abychom z těch hodinek úplně nezakrněli . Edit - já pako, zapomněl jsem na detail želvičky. Upraveno 23. března 2009 uživatelem thesis
žabák Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 Opravdu už je načase zřídit šuplík s názvem "potápky" Vcelku povedený potápky. V tomhle all black provedení trochu nepřehledný, ale budiž. Jen mě mrzí, že IWC mají potřebu se opičit, protože jediný správný hodinky se želvičkou jsou.....
lolohh Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 Opravdu už je načase zřídit šuplík s názvem "potápky" Vcelku povedený potápky. V tomhle all black provedení trochu nepřehledný, ale budiž. Jen mě mrzí, že IWC mají potřebu se opičit, protože jediný správný hodinky se želvičkou jsou..... Nepřehledný? Mně černý ciferník a bílé ručky přijdou velmi čitelné a přehledné.
911 Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 tak me se ty hodinky velmi libi. mam slabost na all black. lolohh, honzo, jsou sice prehledne, otazka je, jak budou prehledne dole. urcite tu jsou potapeci, tak muzou rict svoje postrehy, ale verim, ze v takovych 20+m mozna je lepsi mit jine barvy.
lolohh Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 tak me se ty hodinky velmi libi. mam slabost na all black. lolohh, honzo, jsou sice prehledne, otazka je, jak budou prehledne dole. urcite tu jsou potapeci, tak muzou rict svoje postrehy, ale verim, ze v takovych 20+m mozna je lepsi mit jine barvy. Souhlas, jsou úžasný. Pod vodou se bojím, takže se nepotápím, ale takhle z gauče mi přijde, že bílé ručky na černém ciferníku musí být čitelné velmi dobře. Možná je to v praxi jinak.
911 Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 Souhlas, jsou úžasný. Pod vodou se bojím, takže se nepotápím, ale takhle z gauče mi přijde, že bílé ručky na černém ciferníku musí být čitelné velmi dobře. Možná je to v praxi jinak. jj souhlas. na to nase gaucove potapeni s kustoem to jsou paradni hodinky
Harry Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 Už jsem to tu někde psal - co se týká potápění s hodinkama, tak tohle je jedna z mála dobrých barevných kombinací. Dokonce i ta žlutá sekundovka má smysl. Tohle jsou hodinky pod vodu, ne jen na masírku... Hlava mi totiž nebere, proč většina výrobců na své "potápky" dává červenou nebo oranžovou barvu (které pod vodou přestanou být vidět jako první ). Jako jediný důvod chápu design, ale praktická stránka je v kýblu... Žlutou, nebo modrou barvu ale dá málokdo, i přes to že to jsou jediné barvy které jsou pod vodou pořádně vidět... Všimněte si na obrázku s hvězdicí, že ta jediná je červená a vše okolo prakticky bezbarvé. To není trik, ta hvězdice by také byla prakticky bezbarvá (tmavě hnědá až černá- tak je pod vodou vidět červená - nemyslím hned pod hladinou, ale hlouběji. S přibývající hloubkou se ztrácí barvy...), kdyby jí při focení nenasvítili světly a blesky... Dál než na ní ty světla nedosvítí, ale život pod vodou okolo ní je také barevný, jako třeba ty ryby na pozadí. Jen je to vidět až při důkladném nasvícení...
Radimk Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 Ono mezi náma- já je mít, tak jim vodu neukážu ani na obrázku... Můžou to být potápky jak chtějí, ale do vody si představuju něco jinýho, hlavně levnýho. i když v podstatě, podle slov žabáků- nejvíc dostanou zabrat ty jejich přístroje na souši, nebo na lodi. Tam to klepe všechno o všechno, ve vodě už je to klidnější. ( myšleno u sporťáků)
žabák Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 Joj, asi jsem se špatně vyjádřil, černý ciferník a světlé ručky jsou v pohodě. Mám to a vím, že jsou vidět slušně, ale ty subciferníčky mi přijdou pro potápky zbytečný a nepříliš přehledný. Osobně preferuju placatej ciferník bez vlnek a kevlarovejch mřížovek, jednobarevnej, černej. Jednoduchý indexy bez čísel. Date klidně, ale day je na nic. Výrazný plounger ručky. Co se týče sekundovky, tak ta je tam jen pro suchý použití. Při potápění na nádech se člověk na hodinky stejně nekouká a při použití hodinek jako dekompresního nástroje je nanic, neboť dekompresní tabulky jsou na celý minuty.
Harry Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 Abych jen tak neblábolil, tak tady jsem vyhrabal obrázek, kde je to docela vidět: 1 - to je nápis na vestě s křiklavě červenými šipkami 2 - nápis na lahvi "nitrox" je nádherná zelená ve žlutém poli Hloubka je zhruba 10m - tedy nic moc hluboko... Jak jsou asi vidět červené ručičky / nápisy / indexy / cokoliv na černém pozadí si asi každý domyslí. Zato žlutá barva je vidět, dokud je vůbec něco vidět Modrá o něco méně, ale také je rozeznatelná dobře (modrá luminiscence je pod vodu tedy nesrovnatelně lepší než zelená, nebo žlutozelená, nebo nedejbože oranžová). Bílá je samozřejmě také v pohodě. Takže kombinace černého ciferníku a bílých ručiček a indexů (a případně žluté nebo modré) je stejně dobře čitelná jak na suchu, tak pod vodou. Ostatně Fortis s tím svítícím ciferníkem má také něco do sebe, ale pod vodou jsem to neviděl... Takže konkrétně tyhle IWC jsou opravdu nástroj pro potápěče, ne jen na machrování u piva
NIGHTinGALE Odesláno 23. března 2009 Nahlásit Odesláno 23. března 2009 (upraveno) Hodinky to jsou nádherný, hodně povedená limitka. Hele, Harry, jsi si tou žlutou jist? Voda působí jako modrý filtr, takže s přibývající hloubkou mizí (hlavně) teplé barvy. Pořadí: červená X oranžová X žlutá X hnědá X zelená X modrá. Takže žlutá nic moc, pro větší hloubky Od větších hloubek (řádově desítky metrů) už vnímáme v podstatě pouze černou a modrou barvu. Edit: tak ať je to přesně, dovolím si citaci a obrázek z netu. "Barevné spektrum slunečního světla se pod vodou mění (sloupec vody pohlcuje vlnové délky světelného záření). Nejdříve je pohlceno infračervené spektrum, potom červená, oranžová, žlutá,zelená a modrá barva." Upraveno 23. března 2009 uživatelem NIGHTinGALE
žabák Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 Hodinky to jsou nádherný, hodně povedená limitka. Hele, Harry, jsi si tou žlutou jist? Voda působí jako modrý filtr, takže s přibývající hloubkou mizí (hlavně) teplé barvy. Pořadí: červená X oranžová X žlutá X hnědá X zelená X modrá. Takže žlutá nic moc, pro větší hloubky Od větších hloubek (řádově desítky metrů) už vnímáme v podstatě pouze černou a modrou barvu. Edit: tak ať je to přesně, dovolím si citaci a obrázek z netu. "Barevné spektrum slunečního světla se pod vodou mění (sloupec vody pohlcuje vlnové délky světelného záření). Nejdříve je pohlceno infračervené spektrum, potom červená, oranžová, žlutá,zelená a modrá barva." No jo, to s tím rozkladem světla je všeobecně známá věc, ale potom mě zaráží, proč měla DOXA takovej úspěch s oranžovým ciferníkem, tuším v roce 67, kdy ještě potápěčský hodinky sloužily jako jedinej potápěčskej instrument pro dekompresi, ne jako dneska na machrování a jako "znak stavovský příslušnosti"?
NIGHTinGALE Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 No jo, to s tím rozkladem světla je všeobecně známá věc, ale potom mě zaráží, proč měla DOXA takovej úspěch s oranžovým ciferníkem, tuším v roce 67, kdy ještě potápěčský hodinky sloužily jako jedinej potápěčskej instrument pro dekompresi, ne jako dneska na machrování a jako "znak stavovský příslušnosti"? Neumím odpovědět. Napadá mě jediné - pokud se na hodinky podívám zblízka (řádově desítky cm), barvy vidím.
Harry Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 Tou žlutou jsem si docela jistý. Nemám sice po ruce takové tabulky, nebo grafy a rovnice, ale všechno beru z praxe a vlastní zkušenosti. Aby žlutá barva mizela okolo 20m je teda holý nesmysl... Mám za sebou ponory i přes 50m a žlutá OK. Žlutozelená mizí, to ano, ale žlutá jako je na tom podvodním obrázku co jsem dával je vidět nejvíc ze všech barev. Ostatně - výrobci potápěčského vybavení a příslušenství používají především: černou, stříbrnou (ploutve), bílou, žlutou (masky, lahve, neopreny a především ploutve - to aby když chcete pod vodou najít buddyho, tak abyste ho vůbec v tom šeru identifikovali) a modrou (ploutve)... Přístroje mívají většinou podsvícení modré. Stačí zajít do potápěčského obchodu a hned je jasno...
žabák Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 Harry: No vidíš, a já myslel, že použití barev je hlavně designová záležitos(všim sis najednou je všude tolika růžový pro ženský?) a taky snaha odlišit potápěče od tuleně, kterýžto tvoří značný komponet v potravním řetězci žraloka NG: To je právě to, já jsem taky vysvětlení proč oranžáda taky nikde nenašel a to ani na tak slovutné stránce jako je doxa300t.com a tam je o doxách skoro vše. Jediný co mě na padá je, že pánové z doxy věděli, že je buřt jakou barvu použijou a tak zkusili něco novýho, opticky přitažlivýcho a od tý doby se toho drží jakoby své designové značky. No a pak se ještě přidají jiné firmy v e stylu, když doxa tak my taky. Viz třeba dnešní monstra.
Harry Odesláno 24. března 2009 Nahlásit Odesláno 24. března 2009 Neumím odpovědět. Napadá mě jediné - pokud se na hodinky podívám zblízka (řádově desítky cm), barvy vidím. Takhle to nefunguje. Funguje jediné - pokud si na ně posvítím baterkou, barvy se rozzáří jako mávnutím kouzelného proutku Proto se baterky (světla) používají i ve dne. Při focení a natáčení je pak nasvícení mnohem důležitější než třeba rozlišení a kvalita foťáku... Tohle je nafocené a nasvícené profi vybavením a barvy "vyskočí" jen v bezproztřední blízkosti fotografa Proč i renomované značky a výrobci používají pro echte krutopřísný "diver" modely červenou nebo oranžovou mi hlava nebere... Opravdu jedině že to dobře vypadá při machrování před ženskejma u vína...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se