Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jejda, mně až teď došlo, že je na ciferníku nápis :) Takže je jistota, že se strojkem někdo něco dělal, buď vyměnil můstek, nebo celý strojek. Funkční vliv to ale žádný nemá.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Co třeba?

Třeba pánské hodinky Prim z 80. let, s nepůvodní korunkou?

Dobrý den, jsem začátečník co se týče hodinek. A mám doma tento kousek a rád bych se o něm dozvěděl vše co mi kdo může říct. Od toho jak se o ně starat až po to co je to za hodinky. Předem moc děkuji za ochotu.

Odesláno

Starej se o ně jak sám uznáš za vhodné a potřebné. Jestli je máš v šuplíku, tak netřeba dělat nic, jestli je hodláš nosit nebo jen udržovat v chodu, tak můžeš nechat u hodináře vyčistit a promazat strojek. Jsou to jen obyčejné primky, tak bych z toho nedělal vědu.

O hodinkách obecně i o primkách je informací všude plno, i tady na fóru najdeš skoro vše.

Odesláno (upraveno)

Normálně, korunkou :) A jak, kdy a jak často záleží jen na tobě. Natahování má doraz, takže s citem, neurvat. Na hodinkách je o něco větší korunka, tak o to víc s citem.

A podle toho jak dlouho vydrží v chodu na jedno natáhnutí si pak sám urči kdy a jak moc a jak často je budeš natahovat. 

Opět - jsou to jen primky, netřeba být bezradný.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Ještě jednou moc děkuji :) Byl to dárek :) Natahuji jedno otočení dopředu a jedno dozadu? Musím vypadat jako největší blbec :D , ale jsou to moje první natahovací hodinky a nechci nic pokazit :D

Odesláno

Pokazit není co, teda pokud máš s rukách trochu cit. Korunkou si toč jak ti vyhovuje, ale zabírá a natahuje samozřejmě jen jedním směrem.

Fakt se toho neboj. Hodinky vypadají fajn, tak ať ti dělají radost.

PS: Opravit se dá vše :)

Odesláno

A taky bych se měl omluvit, že jsem tvoje hodinky nazval jen obyčejnými primkami. Dárek každou věc promění ve zcela unikátní, jedinečnou a k nezaplacení.

Odesláno

Tak jen takovy dodatek.

Podle typu strojku by ti mely jit minimalne den a neco.

Tzn. Tocenim doprava se natahuji a tocenim doleva jenom cvakaji naprazdno.

Dotahuj tedy doprava, dokud te to pusti. Ucitis sam, ze uz to nejde vice.

A toto opakuj kazdy den. :-)

Nastaveni casu snad uz umis. Nebo ne?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...