Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Každá diskuse o fejku by se měla mazat hned jak se objeví :)

Já si myslím, že ne. Když o problému nebudeme mluvit, tak to neznamená, že neexistuje. Ono to nemusí bejt úplně zřejmý, si napoprvé uvědomit, že zakoupení repliky je krádež - jak na výrobci, tak na vlastním kupujícím. Co se z toho pak nakonec vyklube - jestli blbec zůstane blbcem, vyčůránek vyčůránkem, soused sousedovi sousedem atd., je věc druhá, ale jen pokus o navedení černé duše na správnou cestu je přece tak povznášející a chronobohulibý.. Proto: Krojci, vole, kup si Seika.

• Odpovědi 85
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
Já si myslím, že ne. Když o problému nebudeme mluvit, tak to neznamená, že neexistuje. Ono to nemusí bejt úplně zřejmý, si napoprvé uvědomit, že zakoupení repliky je krádež - jak na výrobci, tak na vlastním kupujícím. Co se z toho pak nakonec vyklube - jestli blbec zůstane blbcem, vyčůránek vyčůránkem, soused sousedovi sousedem atd., je věc druhá, ale jen pokus o navedení černé duše na správnou cestu je přece tak povznášející a chronobohulibý.. Proto: Krojci, vole, kup si Seika.

Jakmile budu mít trošku času, tak spáchám nějaký osvětový článek na hlavní stránku na téma repliky....už je tomu dlouho, co tam naposledy nějaký byl.

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno
Jakmile budu mít trošku času, tak spáchám nějaký osvětový článek na halvní stránku na téma repliky....už je tomu dlouho, co tam naposledy nějaký byl.

Vyborne, "safi. Uz ted se tesim!

Odesláno (upraveno)
Kdyz uvedes odkaz, tak zvysujes rating techto stranek pro vyhledavace. Tudiz je vlastne podporujes. Proto ho moderator smazal.

ano, zvysovanmi ranku dava smysl a duvod k smazani, nicmene nidko me tu neodkazal na stranku kde by byl rozebran muj dotaz, nebo kde by bylo vysvetleno proc fake ne....byl tu pouze odkaz ma zpusob fake hodinky = clovek bez duse cehoz jsem se tady docetl az az a hlavne, nikdo to nerekl nez jsem to zduraznil

Sesterskou padělatelskou? To nedává smysl. Žeby si firma hlídala know-how před někým a zároveň tomu samému prodávala?

ne, myslel jsem to tak, ze by firma ktera ma nejake know-how udelala nebo koupila tovarnu treba nekde v korei nebo co ja vim, a pod stejnou licenci by prodavala svoje hodinky jenom ne s nalepkou swiss made...

bereš si to příliš osobně, chronomag fórum považují vyhledávače za něco jako validní zdroj a když se tady napíše link na replikanty zvyšuje to těm zlodějům (nic jiného nejsou) pagerank a kvůli toho tady nejsme..

o peníze tady nejde, i s malým rozpočtem jdou koupit kvalitní hodinky, které si nehrají na něco co nejsou

hele neberu si to osbone, jenom se tady kazdej chova jako kdyby byl nejakej baron fon vimfsechno, jinak jak jsem rekl, zvysovani ranku je duvod smazani linku atp, kazdopadne kdyz mod a jini napisou ze fake na sebe vezme jenom debil (mezi radky) a tak podobne....to je nejaka odpoved?? to fakt jako zdroj informaci nemuzu brat...urcite uz se na to same jako ja nekdo ptal a kdyby to nebylo smazano, tak bych si to tu precet a neptal bych se

a k tem penezum...je pravda ze i studentik muze nasetrit, ja jsem treba nasetril na christopher ward c6 a naprosta spokojenost

A na které vietnamské tržnici takový nástroj zakoupím?

koukni se treba na trznici ebay, nebo amazon....pokud to pro tebe neni prilis velky odpad. jak uz jsem rekl, treba takove firmy jako fender koupeji jine firmy jako treba squier ktere nedosahuji takove kvality, ale muzou vyrabe nastoje pod licenci fender cimz se zvysi jejich "rank". nebo muzu uvest lepsi priklad, treba firma cort. ty delaj spoustu ruznejch kytar, bas a ja nevim co v a jejich tovarne umoznej delat nastroje treba LTD od firmy ESP (nastroje v cenove kategorii od dvou do peti tisic dolaru) coz jsou velice kvalitni nastroje, nebo se tam treba delaj levnejsi varianty od firmy Schecter. ale je fakt, ze pro takoveho fajnsmekra jako si ty, je o nicem

Takže se doufám nebudeš divit, když to někdo napíše...

ve skutecnosti jsem chtel napsat, ze prispevky toho typu jako si napsal ty, tu nikdo psat nebude, ale pak jsem si rekl, ze tu treba takovy lidi nebudou.....chyba lavky

KreuZ: A k čemu studentík co nemá peníze nutně potřebuje aby předstíral, že má na ruce třeba Omegy/Brajtle/Rolexky (majitelům těchto hodinek se omlouvám, ale jsou to nejčastěji padělané hodinky...:( ) ??? Proč si chudej studentík nevybere něco na co má a bude to pravé? A když nutně potřebuje nějakou "značku" tak třeba i vintage?

Prostě kupovat si fejk něčeho na co nemám v originále je pro místní osazenstvo nepochopitelné. Tady jde lidem i o ten pocit, že si kupuješ ty určité hodinky a tu historii té firmy. Tady na tomhle foru nemám ten pocit, že by si místní osazenstvo kupovalo hodinky jen proto aby mohly do světa křičet "mám OMEGY protiže na to mám prachy" Tak to vidím já a asi i spousta ostaních. A doufat, že ten fejk bude kvalitní to je no...

ale tak prece sam vis, ze clovek takove hodinky nepotrebuje, je to jenom otazka prestize.

jde o to, ze treba treba rolex sea dweller jsou proste naprosto uzasny (pro me), na ktere ne kazdy ma. uprimne, koukni na nejaky roiginal citizen v te cenove kategorii jako treba ty hodinky z te "zakazane stranky" kterou jsem tu uvedl...citizen stojej vic a z meho pohledu je to proste hnus a nevyberes si

no a k tem lidme, co tu jak rikas "maji pocit", to me fakt vubec nezajima nejake pocity, chtel jsem jenom nejake informace a dozvedel jsem se ze jsem vlastne debil...tak co si o tomhle foru mam myslet, kdyz jsou tu jenom lidi ktery maj "nejaky pocit" a neumej v podstate az na vyjimky napsat neco co by bylo k veci a melo hlavu a patu

EDIT: to byla vycerpavajici odpoved....=D

Upraveno uživatelem KreuZ
Návštěvník Hammer_Time
Odesláno

kreuz: Tady se nesetkáš s pochopením, to bys musel na nějaký fake fórum.

Návštěvník Tada
Odesláno

Že nepotřebuje? :) A i kdyby to byla jen otázka prestiže, tak co to mění? Pro mě nic.

No, když se ti líbí sea dweller a nemáš na něj, tak je podle mě daleko lepší se buď smířit s tím, že ho mít nebudeš nebo se zařídit tak aby sis mohl koupit originál.

Odesláno
Že nepotřebuje? :) A i kdyby to byla jen otázka prestiže, tak co to mění? Pro mě nic.

No, když se ti líbí sea dweller a nemáš na něj, tak je podle mě daleko lepší se buď smířit s tím, že ho mít nebudeš nebo se zařídit tak aby sis mohl koupit originál.

je to smutne a je to tak...

Odesláno (upraveno)
...jak uz jsem rekl, treba takove firmy jako fender koupeji jine firmy jako treba squier ktere nedosahuji takove kvality, ale muzou vyrabe nastoje pod licenci fender cimz se zvysi jejich "rank"...

Přestaň už psát nesmysly, prosím.

Jak můžeš srovnávat kopii (padělek) značky Rolex (a navíc hodně nepovedený padělek) s firmou Squier, která má už v logu uvedeno "Squier by Fender". Vyrábí nástroje super kvality, ale na rozdíl od Fender si je kupují hlavně mladí muzikanti. A rozhodně ne kvůli penězům, jak tu tvrdíš. Třeba Avril Lavigne hraje na Squier Telecaster a že by zrovna ta neměla na originál Fender, tomu snad nevěříš ani ty :D

Squier má svoje www. stránky, kvalitní nástroje, hromadu hvězd(iček) z hudebního průmyslu ve své stáji a každý ví, jaký je její vztah k Fender (nehraje si na to, že je to Fender).

Ty kopie Rolex a podobně, o kterých tu plácáš, svoje stránky nemají, nosí je jen pár joudů a ubožáků, od Rolex povolení používat jejich logo nemají, přístup k jejich know-how také ne a o kvalitě bych raději pomlčel.

Ty v tom fakt nevidíš rozdí?

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno
ale tak prece sam vis, ze clovek takove hodinky nepotrebuje, je to jenom otazka prestize.

Tobe pripadaji padelany SeaDwellery za 100 USD, ktery se pravdepodobne za mesic rozbijou a nikdo je neopravi (a to je skutecnost, tak to opravdu u jejich kvality je), prestizni?? Tak si radsi kup Steinhart Ocean, ktery jsou kopie Submarineru, ale nehrajou si na Rolex. A pri dobre udrzbe Te preziji.

no a k tem lidme, co tu jak rikas "maji pocit", to me fakt vubec nezajima nejake pocity, chtel jsem jenom nejake informace a dozvedel jsem se ze jsem vlastne debil...tak co si o tomhle foru mam myslet, kdyz jsou tu jenom lidi ktery maj "nejaky pocit" a neumej v podstate az na vyjimky napsat neco co by bylo k veci a melo hlavu a patu

Neber to tak, ze Te vsichni maji za debila. Spis se Te snazime nekam nasmerovat, aby sis uvedomil, jak to s tema fejkama je. Tohle tema je dost ozehavy, takze reakce nejsou tak klidny jako v jinych vlaknech, ale to dulezite si z toho odnest muzes. A k tomu pocitu: vim, jaky pocit je mit na ruce Rolex. Love na nej ale nemam, tak si musim nechat zajit chut. Kdybych si koupil za par babek smejd, ktery se jako Rolex tvari, tak bych z toho rozhodne dobry pocit nemel. A kdyz se jeste jednou zamyslis nad praktickou strankou veci: Asi bys brzo zjistil, ze za 100 USD (nebo podobnou castku) se proste kvalitni mechanicke hodinky udelat nedaji. At by slo o nedodelane detaily na ciselniku, spatny finis rucek, obcas neco nakrivo, nebo o fakt, ze tomu strojku, ktery je uvnitr se opravdu neda prilis verit a v pripade poruchy (ktera by na 100% prisla drive ci pozdeji=treba za tyden nebo za pul roku) Ti ho nikdo neopravi. Kdyz mas na ruce Rolex, tak ten pocit je z velke casti utvaren prave temi detaily, protoze jsou to spickove hodinky, ktere jsou do detailu dotazene. Takze ty Tvoje potencialni fejky se muzou vzhledove (pocitove) rovnat Rolexum mozna z 5 metru, kdyz ty detaily nevidis. A to je tak pro toho souseda pres plot, aby videl, ze sis koupil rolady. Ale na ruce zblizka poznas, jaky je to kram. A veskery pocit je v riti...

Odesláno

Nepotřebuje... Je to ale otázka dvou věcí, prestiže nebo hobby. A pro drtivou většinu členů jsou hodinky hobby.

no a k tem lidme, co tu jak rikas "maji pocit", to me fakt vubec nezajima nejake pocity...

V tom případě ani mechanické hodinky nehledáš. Proč chceš vlastně ROLEX, když to v Tobě podle vlastních slov žádné emoce nevyvolává. Kup si digi nebo quartz a nelamentuj nad cenami.

je to smutne a je to tak...

To je fakt, Svět končí a není zítřka...

Odesláno
Přestaň už psát nesmysly, prosím.

Jak můžeš srovnávat kopii (padělek) značky Rolex (a navíc hodně nepovedený padělek) s firmou Squier, která má už v logu uvedeno "Squier by Fender". Vyrábí nástroje super kvality, ale na rozdíl od Fender si je kupují hlavně mladí muzikanti. A rozhodně ne kvůli penězům, jak tu tvrdíš. Třeba Avril Lavigne hraje na Squier Telecaster a že by zrovna ta neměla na originál Fender, tomu snad nevěříš ani ty :D

Squier má svoje www. stránky, kvalitní nástroje, hromadu hvězd(iček) z hudebního průmyslu ve své stáji a každý ví, jaký je její vztah k Fender (nehraje si na to, že je to Fender).

Ty kopie Rolex a podobně, o kterých tu plácáš, svoje stránky nemají, nosí je jen pár joudů a ubožáků, od Rolex povolení používat jejich logo nemají, přístup k jejich know-how také ne a o kvalitě bych raději pomlčel.

Ty v tom fakt nevidíš rozdí?

reklamni tah, myslis ze slavna Avril opravdu hraje na ten stejny nastroj jako si muzes koupit nekde v obchode =D fakt ne, jenom hodne malo (vim jenom o Patituccim) signature modelu hudebnich nastroju jsou opravdu takove kvality jako maj ty hvezdicky. Avril hraje na sqvera proto, aby kazdej mladej clovek kterej ji zere si mohl koupit stejnej nastroj jako ona a skver na tom samo vydelava.....jednoduche. jinak squier jsou dobry tak na zacatek

rozdil v tom jeslti nejaka firma pouzivat znacku muze nebo ne samo vidim, proto jsem se ptal jestli u nejakejch proflaklejch hodinarskejch firem existuje neco jako treba ten skver a fender

Odesláno
V tom případě ani mechanické hodinky nehledáš. Proč chceš vlastně ROLEX, když to v Tobě podle vlastních slov žádné emoce nevyvolává. Kup si digi nebo quartz a nelamentuj nad cenami.

o rolexach jsem mluvil protoze ty hodinky se mi libej tim jak vypadaj.

Odesláno
reklamni tah, myslis ze slavna Avril opravdu hraje na ten stejny nastroj jako si muzes koupit nekde v obchode =D fakt ne, jenom hodne malo (vim jenom o Patituccim) signature modelu hudebnich nastroju jsou opravdu takove kvality jako maj ty hvezdicky. Avril hraje na sqvera proto, aby kazdej mladej clovek kterej ji zere si mohl koupit stejnej nastroj jako ona a skver na tom samo vydelava.....jednoduche. jinak squier jsou dobry tak na zacatek

rozdil v tom jeslti nejaka firma pouzivat znacku muze nebo ne samo vidim, proto jsem se ptal jestli u nejakejch proflaklejch hodinarskejch firem existuje neco jako treba ten skver a fender

Reklamní tah. Souhlas. Ale kytara, kterou propaguje, určitě nebude špatná, jinak by se k tomu nesnížila.

A skutečně nevidím důvod, proč by na něj hrát nemohla. Myslíš třeba, že legendární Fender Stratocaster či Gibson Les Paul, na který hrály a hrají legendy rocku, nejdou koupit v obchodě? Jako že to, že je můžeš koupit v obchodě, jejich kvalitu nějak snižuje?

Hele a už jsi viděl třeba Brada Pitta s faky Tag Heuer či George Clooneyho s faky Omega?

Chlape, vzpamatuj se!!!

Celebrita bude propagovat to, zač jí zaplatí, ale ne fake. A pokud věříš tomu, že Rolex prodal licenci do Číny a tam teď valí kopie jeho hodinek po 100 dolarech, pak jsi blázen (mírně řečeno).

Působíš na mě jako člověk, co si fake koupil a teď chce za každou cenu slyšet, že neudělal chybu a nebo ses na jeho koupi chystal a my jsme ti teď rozšlapali tvé sny, kyblíček i bábovičky.

Odesláno
..rozdil v tom jeslti nejaka firma pouzivat znacku muze nebo ne samo vidim, proto jsem se ptal jestli u nejakejch proflaklejch hodinarskejch firem existuje neco jako treba ten skver a fender..

Nevim presne o vztahu "skver a fender" ale jak uz tu bylo receno, podobny (stejny?) vztah na napriklad Tudor-Rolex > drive mely hodinky hodne spolecneho - pouzdra, tahy, korunky, mozna i strojky.. postupem casu i kdyz Tudor patri pod Rolex tak uz maji veskere casti signovane Tudor > cenovy rozdil je zpusoben tim, ze Tudor nema vlastni kalibry, ale modifikovane ETA stroje atp.. Podobnych prikladu by se dalo najit asi mnohem vice, ale zasadni v tom je, ze Tudor patri Rolexu, je produkovan pod svoji znackou.. kdyz si koupis fejk z toho eshopu co jsi zde odkazoval, tak ti prijde neco co kvalit Rolexu nedosahne vubec, ale ma to na sobe logo Rolexu, na ktere to samozrejme nema pravo.. spise ti ale misto fejku Rolexu neprijde nic, mozna jen vypis z banky, ze ti vyluxovali kreditku ;)

Proste asi nejde srovnavat nejakej oficialni subbrand s padelkem..

Odesláno
o rolexach jsem mluvil protoze ty hodinky se mi libej tim jak vypadaj.

A budou se Ti líbit ještě mnohem víc, až pro ně něco obětuješ ( třeba pár letních brigád, nebo prodej své oblíbené motorky, či hi-fi ). Taky ten pocit nebýt za kašpara co si na něco hraje je k nezaplacení.

Odesláno
napriklad Tudor-Rolex > drive mely hodinky hodne spolecneho - pouzdra, tahy, korunky, mozna i strojky..

dik za info, to jsem presne chtel slyset...hned du ten Tudor vomrknout co je to zac...

Reklamní tah. Souhlas. Ale kytara, kterou propaguje, určitě nebude špatná, jinak by se k tomu nesnížila.

A skutečně nevidím důvod, proč by na něj hrát nemohla. Myslíš třeba, že legendární Fender Stratocaster či Gibson Les Paul, na který hrály a hrají legendy rocku, nejdou koupit v obchodě? Jako že to, že je můžeš koupit v obchodě, jejich kvalitu nějak snižuje?

Působíš na mě jako člověk, co si fake koupil a teď chce za každou cenu slyšet, že neudělal chybu a nebo ses na jeho koupi chystal a my jsme ti teď rozšlapali tvé sny, kyblíček i bábovičky.

hele ja jsem si fake nekoupil, jenom jsem tu nadhodil dotaz, nic vic a po tune prispevku ze jsem blb jsem konecne dostal odpoved (thx spiderer) a jak jsem rekl, mam hodinky od warda a jsem s nima spokojenej, na ten eshop jsem se ptal jenom ze zvedavosti.

a ktem kytaram...o tom se nema cenu bavit, protoze to vypada ze ty o kytarach vis asi tolik jako ja o hodinkach =D

Odesláno (upraveno)
dik za info, to jsem presne chtel slyset...hned du ten Tudor vomrknout co je to zac...

to je dobrý nápad, protože když pochopíš vztah těchto firem, pak Ti možná docvakne, jak je ta teorie o originál pouzdrech ve fake hodinkách pitomá :)

edit: ale 100usd ti bohužel ani u Tudoru nebude stačit ani na originální řemen :)

Upraveno uživatelem kubson

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...