hightower Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června Ahoj, mám důvodné podezření, že jsem včera přišel o 60k kvůli podvodníkovi na Uhrforum. Řešil jste někdy někdo něco podobného? Má cenu hlásit na naší policii nebo je to bezpředmětné, když jsem poslal peníze na DE účet? Děkuji za rady/postřehy. Lukáš 3
palom Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června Skúsil si napisat adminovi? Ako dlho je člen na Uhrforum a aké ma recenzie? Poväčšine pri etablovaných členkoch sa to nestáva.
bandicoot Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června (upraveno) PČR, banka, uhrforum. Upraveno 10. června uživatelem bandicoot 1
hightower Odesláno 10. června Autor Nahlásit Odesláno 10. června před 24 minutami, palom napsal: Skúsil si napisat adminovi? Ako dlho je člen na Uhrforum a aké ma recenzie? Poväčšine pri etablovaných členkoch sa to nestáva. Etablovaný nebyl ale nic nenasvědčovalo problémům. Normální inzerát, několikrát upovaný se s nížením ceny. Rychlá hovorová komunikace (žádný robot), fotky na vyžádání (odpovídající denní době), fakt normální přístup. Bohužel po odeslání peněz tam přidal jiný uživatel varovnou recenzi, že reagoval na stejný inzerát, poslal prachy a nic... Teď už je podvodný uživatel uhrforem blokovaný ale bohužel jsem trefil tu mezeru mezi blokací a varovnou recenzí... Na Revolut jsem hlásil. Druhý poškozený už hlásil na německou policii ale nemá si prý dělat moc naděje...
palom Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června před 10 minutami, hightower napsal: Etablovaný nebyl ale nic nenasvědčovalo problémům. Normální inzerát, několikrát upovaný se s nížením ceny. Rychlá hovorová komunikace (žádný robot), fotky na vyžádání (odpovídající denní době), fakt normální přístup. Bohužel po odeslání peněz tam přidal jiný uživatel varovnou recenzi, že reagoval na stejný inzerát, poslal prachy a nic... Teď už je podvodný uživatel uhrforem blokovaný ale bohužel jsem trefil tu mezeru mezi blokací a varovnou recenzí... Na Revolut jsem hlásil. Druhý poškozený už hlásil na německou policii ale nemá si prý dělat moc naděje... tak to je masaker. bral som uhrforum za takmer bezpecne prostredie 1
Zdenek1307 Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června před 46 minutami, hightower napsal: Ahoj, mám důvodné podezření, že jsem včera přišel o 60k kvůli podvodníkovi na Uhrforum. Řešil jste někdy někdo něco podobného? Má cenu hlásit na naší policii nebo je to bezpředmětné, když jsem poslal peníze na DE účet? Děkuji za rady/postřehy. Lukáš Ahoj, stalo se mi to loni v červnu. Pak jsem se mlátil asi dva měsíce hlavou o zeď a o stůl, jakej jsem debil. Po celou dobu jsem to řešil, ale marně. S Uhrforum, s DHL, s bankou... bez policie. Hlavně to trvalo dlohou, protože se balíček na DHL tvářil, že někde putuje a pak leží. Nepomohla ani intervence banky (mojí i jeho). Měl jsem i pomocnou ruku tady, ale nevyužil jsem to... asi jsem byl v transu. Po čtyřech měsících jsem to vzdal.
brownwld Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června před 2 minutami, Zdenek1307 napsal: Ahoj, stalo se mi to loni v červnu. Pak jsem se mlátil asi dva měsíce hlavou o zeď a o stůl, jakej jsem debil. Po celou dobu jsem to řešil, ale marně. S Uhrforum, s DHL, s bankou... bez policie. Hlavně to trvalo dlohou, protože se balíček na DHL tvářil, že někde putuje a pak leží. Nepomohla ani intervence banky (mojí i jeho). Měl jsem i pomocnou ruku tady, ale nevyužil jsem to... asi jsem byl v transu. Po čtyřech měsících jsem to vzdal. "Měl jsem i pomocnou ruku tady, ale nevyužil jsem to..." ? Co si pod tím představit?
Zdenek1307 Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června před 2 minutami, brownwld napsal: "Měl jsem i pomocnou ruku tady, ale nevyužil jsem to..." ? Co si pod tím představit? Kontaktoval mě sám náčelník, ale prostě jsem nějak podlehl aktuálnímu stavu nebo pocitu zoufalosti... nebo blbosti, asi tak bych to popsal. Ale to už je pryč, teď je důležitější, co tady kolgea. Vůbec mu to nezávidím.
Kid_A Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června to je peklo. zlatej chronomag. a nebo escrow ucet na ch24 1
Zdenek1307 Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června před 4 minutami, Kid_A napsal: to je peklo. zlatej chronomag. a nebo escrow ucet na ch24 Koupil jsem tam troje hodinky, až ty poslední byly průser. Bohužel. 3
hightower Odesláno 10. června Autor Nahlásit Odesláno 10. června Já tam mám do teď taky jen pozitivní zkušenosti... Cca 10 nákupů.
Dzos Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června Já měl zkušenost s eBay. Resp. šlo to nakonec mimo eBay - zaslepen možností získat vytoužené hodinky jsem napsal prodejci (z Peru), jestli náhodou výherce ukončené aukce, kde jsem byl druhý, nezaplatil. A on že ne, tak jsme se dohodli a já poslal 80 tis. přes Paypal. Čekal jsem na zásilku, ta putovala do ČR, ale na jinou adresu do jiného města. A "prodejce" se následně odmlčel. Na poště mi pomohli a přesměrovali zásilku (měl jsem sled. číslo) ke mě domů. Jenže místo hodinek jsem dostal obálku a v té byla pohlednice s dětským motivem . Tak jsem si ponadával, že jsem úplný debil. No nic, nevzdal jsem to a reklamoval u Paypalu. Musím vyzdvihnout přístup Paypalu, reagovali okamžitě a k mému překvapení mi platba byla za pár dní vrácena. A to po cca 3 týdnech od zaplacení. Vím, že je to jiný případ, ale chci tím apelovat na to, že i když to vše vypadá jako "úplně v řiti", tak pořád stojí za to se nevzdávat. Držím palce !
laurin Odesláno 10. června Nahlásit Odesláno 10. června Treba kontaktovat policiu. Mal som raz problem s typkom zo Svedska, platil som paypalom FF - kartou Wise. Typek nic neposlal, podviedol viac ludi, bolo mi odporucene obratit sa na policiu vo Svedsku. Bol to trochu opruz, volal som tam, myslim ze aj pisal. Zaevidovali, dostal som aj potvrdenie od nich listom. Posunul som ho do Wise, peniaze mi vratili.
hightower Odesláno 12. června Autor Nahlásit Odesláno 12. června Tak jsem byl včera na PČR. A už se opravdu nedivím některým lidem, že tam radši nejdou... Během prvních 3 minut mi pan vyhaslý policista naznačil, jestli nejsem dement, že někomu pošlu prachy předem (dokážu ještě pochopit). Pak se šel poradit s nadřízeným, co s tím. Po pěti minutách se vrátil se slovy: "Bohužel to tedy PČR řešit bude...Kdyby to bylo na mě, tak vás pošlu na výlet do Německa". Tak mu říkám, že mám teda štěstí, že to rozhodnutí není na něm. Odpověď: "ale já ho nemám, když to tady teď budu muset sepisovat", už mě utvrdila v tom, že příští 2 hodiny budou ztráta času. A opravdu to 2 hodiny byly. Panu policistovi, jsem vysvětlil, co je Revolut. Protože on je" starej, poctivej polda a tyhle IT ptákoviny ho nezajímají" Mám sepsáno, možná to i někam pošle, ale je mi jasný, že to nikam nepovede. Rozloučení slovy "za 2 měsíce čekejte obálku, že bylo odloženo a já už se budu těšit na důchod, ať už nemusím řešit tyhle internetový nesmysly" byla třešnička na dortu. Potvrzení, že jsem tam byl ,jsem si taky musel vyžádat. Chápu, že jsem trefil zrovna blbej kus...žaludek mám taky silnej, takže mě to nepřekvapilo, ale když si představím nějakou starou babču nebo mladou vyklepanou holku, která tam natrefí na tohohle vyhořelýho alfa samce, tak je mi jich až líto... 9
horal Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června A tenhle hasnoucí kalumet to bude také vyšetřovat nebo to jen zapsal a předá někomu svéprávnému?
hightower Odesláno 12. června Autor Nahlásit Odesláno 12. června před 2 hodinami, horal napsal: A tenhle hasnoucí kalumet to bude také vyšetřovat nebo to jen zapsal a předá někomu svéprávnému? Předpokládám a silně doufám, že za B. Snad neposere i tohle.
4st0n Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června Kdyz se podavaji trestni oznameni, je dobry si to predem sepsat a pripravit k tomu podklady a kdyz pak jdes ma PCR, reknes jim tady je vse potrebne, sepisme. A co do podrobnosti jde odkazat na to sepsane. Taky chtejte at vas informuji, az to vyridi.Ale pristup, ktery popisujes, je skvely... To treba nahlasovani znasilneni musi byt vylozene pohoda.Tyhle preshranicni veci jsou naprd, protoze sice spoluprace se zahranicim (a EU staty) na papire funguje, ale realne to trva velmi dlouho.Taky doporucuju reklamovat platbu u banky, tam by se neco mohlo pohnout drive.
Prochy68 Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června (upraveno) V 12. 6. 2026 v 10:39, hightower napsal: Tak jsem byl včera na PČR. A už se opravdu nedivím některým lidem, že tam radši nejdou... Během prvních 3 minut mi pan vyhaslý policista naznačil, jestli nejsem dement, že někomu pošlu prachy předem (dokážu ještě pochopit). Pak se šel poradit s nadřízeným, co s tím. Po pěti minutách se vrátil se slovy: "Bohužel to tedy PČR řešit bude...Kdyby to bylo na mě, tak vás pošlu na výlet do Německa". Tak mu říkám, že mám teda štěstí, že to rozhodnutí není na něm. Odpověď: "ale já ho nemám, když to tady teď budu muset sepisovat", už mě utvrdila v tom, že příští 2 hodiny budou ztráta času. A opravdu to 2 hodiny byly. Panu policistovi, jsem vysvětlil, co je Revolut. Protože on je" starej, poctivej polda a tyhle IT ptákoviny ho nezajímají" Mám sepsáno, možná to i někam pošle, ale je mi jasný, že to nikam nepovede. Rozloučení slovy "za 2 měsíce čekejte obálku, že bylo odloženo a já už se budu těšit na důchod, ať už nemusím řešit tyhle internetový nesmysly" byla třešnička na dortu. Potvrzení, že jsem tam byl ,jsem si taky musel vyžádat. Chápu, že jsem trefil zrovna blbej kus...žaludek mám taky silnej, takže mě to nepřekvapilo, ale když si představím nějakou starou babču nebo mladou vyklepanou holku, která tam natrefí na tohohle vyhořelýho alfa samce, tak je mi jich až líto... Ne, bohužel si netrefil na blbej kus, já s policajtama osobně za svůj život řešil něco asi 6x, od ukradeného telefonu, vykradený garáže po zastřeleného bílýho koně, a vyjma ty vraždy, to bylo vsechno v podobným stylu.... Upraveno 14. června uživatelem Prochy68 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se