Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Super, jsem zvedavy na prvni postrehy a uzivatelske zkusenosti.

Ja cim vic nad tim premyslim, tim vic si rikam, ze vlastne naramek bez displeje nechci. Napriklad v noci jsem uz zvykly divat se na pravacku na Fenixy kolik je hodin. A to nemluvim o tom, ze chodim v noci po dome po tme a jen si sem tam prisvitim displejem hodinek. Coz obe tyhle veci s naramkem nepujdou.

Rad bych nekdy od Garminu videl naramek, ktery je na tom funkcne aspon jako Cirqa a ma nejaky podobny design. Mam rad ty hadrove remeny, hlavne kvuli presnemu uchyceni na ruku. Na gumovejch remenech je clovek odsouzeny k pozici direk a hlavne ta guma se brzo dost osoupe.

Odesláno

Taaakze prve dojmy, budem to pisat bodovo tak ako mi to prislo, ziadne pozlatko ( ano som Garmin fanboy ale...)

- to, ze Garmin presiel na eko bio balenia asi prezijem ( naramok je ulozeny na papierovom "podstavci"  v krabicke ( ako vsetky nove hodinky - kedysi tam bola pena, za mna pena lepsia, ale ....

- Povodne som chcel modru farbu, objednal som naramok hned asi hodinu po tom co vysiel ( priamo na strankach garmin.cz v ich eshope - na predajni mali par kusov a ja som dal rezervovat modry. Za asi 5 hodin  mi volaju, ze modre uz nemaju ale maju cierny sedy a ten bordovy. Nakoniec som zobral cierny - pecka, modry by nebol dobry ( sorry osobny pocit ).

- Vsetci nadavaju na 47mm velkost naramku ( delku podu ) - bezne nosim 51mm enduro 3 >> jeej takze je este mensi nez hodinky :)

- setup bol velmi rychli, nie je vela funkcii ktore mozte nastavovat

- Garmin umoznuje nastavit "Primary Wearable Device"  a "Primary Training Device" - takze Cirqa u mna = wearable // Enduro 3 = training ?! ( to teraz zistujem ale zatim mam obe ako CIRQA nastavene - kroky a treningovy metriky si normalne syncli a ziadne problem

- Je teda hrozny nezvyk nosit naramok na pravej ruke a "fancy" hodinky na lavej :) ( aspon niesom za exota co ma na lavej SEIKO a na pravej Enduro3 51mm - sem tam som to tak nosil no.... ).

- mam naramok na ruke asi 2 hodky a zacina sa mi pod nim potit dost ruka - moj odhad je ze naramok zacne dost skoro smrdet a treba ho casto umyvat / prat  - podla garminu normal v pracke BEZ modulu ( podu ).

- NARAMOK JE VELMI PRIJEMNY !!!! - toto je neskutocne plus ale fakt, vyzera ako Garmin Ultra Fit 2 ale je taaaak mekoucky :D jak zadok zajaca azurita :D

- Vobec ale vobec mi nevadi ze nema altimeter (vyskomer) ani gyroskop - ma accelerometer. 

- Na to "preco" som ho kupoval - > aby som nosil konecne mechanicke hodinky a neprisiel o moje "cenne" udaje, je to pecka!

- Teraz spetne sa pytam sam seba: " Stoji to za to ? // Musim to za tu cenu vobec mat ?" > odpoved: Nie nestoji to zato, ano musim to mat :D Ale na to nech si kazdy odpovie uz sam

• Díky 1
  • Dát hlas 3
Odesláno

Vypadá to, že Alza mi doručí cirqa zitra do alzaboxu. Docela překvapení, původně měli doručit někdy druhý týden v srpnu, tudíž jsem udělal druhou objednávku na pulsmetrech a tu rovnou zaplatil. Tam mi právě volali, že zítra předávají dopravci. 

Měl by případně někdo zájem o přenechání objednávky? Samozřejmě za standardní cenu, ideálně si jí rovnou na terminálu alzaboxu zaplatíte, jinak tu objednávku na Alze zruším, abych to neblokoval pro někoho jiného. 

Případně Praha - Braník.

EDIT by m4stic: Jinak to tu nechám do 22. Hodiny. Edit už mi nejde.

• Dát hlas 1
Odesláno

Chystá se to někdo nosit na bicáku?

Hlavní plus, že by to nebylo vůbec vidět a i by to mohlo být přesnější...asi. Akorát se bojím, jestli to nebude vadit(škrtit).

• Díky 1
Odesláno (upraveno)
před 4 hodinami, m4stic napsal:

Taaakze prve dojmy, budem to pisat bodovo tak ako mi to prislo, ziadne pozlatko ( ano som Garmin fanboy ale...)

- to, ze Garmin presiel na eko bio balenia asi prezijem ( naramok je ulozeny na papierovom "podstavci"  v krabicke ( ako vsetky nove hodinky - kedysi tam bola pena, za mna pena lepsia, ale ....

- Povodne som chcel modru farbu, objednal som naramok hned asi hodinu po tom co vysiel ( priamo na strankach garmin.cz v ich eshope - na predajni mali par kusov a ja som dal rezervovat modry. Za asi 5 hodin  mi volaju, ze modre uz nemaju ale maju cierny sedy a ten bordovy. Nakoniec som zobral cierny - pecka, modry by nebol dobry ( sorry osobny pocit ).

- Vsetci nadavaju na 47mm velkost naramku ( delku podu ) - bezne nosim 51mm enduro 3 >> jeej takze je este mensi nez hodinky :)

- Garmin umoznuje nastavit "Primary Wearable Device"  a "Primary Training Device" - takze Cirqa u mna = wearable // Enduro 3 = training ?! ( to teraz zistujem ale zatim mam obe ako CIRQA nastavene - kroky a treningovy metriky si normalne syncli a ziadne problem

- Je teda hrozny nezvyk nosit naramok na pravej ruke a "fancy" hodinky na lavej :) ( aspon niesom za exota co ma na lavej SEIKO a na pravej Enduro3 51mm - sem tam som to tak nosil no.... ).

- mam naramok na ruke asi 2 hodky a zacina sa mi pod nim potit dost ruka - moj odhad je ze naramok zacne dost skoro smrdet a treba ho casto umyvat / prat  - podla garminu normal v pracke BEZ modulu ( podu ).

- NARAMOK JE VELMI PRIJEMNY !!!! - toto je neskutocne plus ale fakt, vyzera ako Garmin Ultra Fit 2 ale je taaaak mekoucky :D jak zadok zajaca azurita :D

- Vobec ale vobec mi nevadi ze nema altimeter (vyskomer) ani gyroskop - ma accelerometer. 

- Na to "preco" som ho kupoval - > aby som nosil konecne mechanicke hodinky a neprisiel o moje "cenne" udaje, je to pecka!

- Teraz spetne sa pytam sam seba: " Stoji to za to ? // Musim to za tu cenu vobec mat ?" > odpoved: Nie nestoji to zato, ano musim to mat :D Ale na to nech si kazdy odpovie uz sam

děkuji, tohle jsem přesně potřeboval 🙂 Reálně tohle řeším jen pro ten vibrační alarm, aby doma nebyly kecy, že můj budík zvedá z lůžka i další obyvatele...a když už to tam je, ať je to nenápadné, příjemné a něco to umí změřit a ideálně ať si to povídá v rámci Garmin ekosystému a nemusím to konvertovat přes tři slovníky...

Upraveno uživatelem Bukoowsky
  • Like 1
Odesláno
před 13 hodinami, Anton_ napsal:

Chystá se to někdo nosit na bicáku?

Hlavní plus, že by to nebylo vůbec vidět a i by to mohlo být přesnější...asi. Akorát se bojím, jestli to nebude vadit(škrtit).

Rád bych to zkusil, ale k tomu bude asi třeba jiný řemínek, ne? Kde se to dá vůbec nosit, co třeba nad kotníkem, fungovalo by to?

Odesláno
před 8 minutami, AndyAaron napsal:

Ten teminek je na suchy zip, takze pokud nemas bicak jak Arnold, tak by to melo jit omotat, ne?

na nošení přes paži je jiný řemínek, prodává se zvlášť...ale jak se prodává druho/třetivýroba klasických, věřím, že i tady bude trh brzy více než saturován :)

• Díky 1
Odesláno
před 10 minutami, AndyAaron napsal:

Ten teminek je na suchy zip, takze pokud nemas bicak jak Arnold, tak by to melo jit omotat, ne?

Standardní delší řemínek je pro obvod max. 24 cm, jak jsem pochopil, to asi stačit nebude. Ale jak píše Bukoowski, určitě se standardní i tyhle delší řemínky vyrojí i od dalších výrobců a za nižší cenu. A když to přeženu, na biceps, kde bude náramek pod tričko, by se dalo doma i něco spíchnout. 

• Díky 1
Odesláno
před 18 minutami, Anton_ napsal:

Kotník mi taky napadl, ale aby si pak lidí nemysleli, že jsem trestanec 😅

Myslel jsem pod dlouhé kalhoty.

Odesláno

No a ha! Predpokladam, ze mas naramok na pravej ruke? Nikde som nenasiel ako sa ma spravne nosit - ked ho vybalis z krabice a das na levou ruku tak sa reminek zapina na spodnej strane ruky smerom dole k zapesti a cudlik na pode smeruje ven k dlani. Ked naramok das na pravu ruku tak aby sa zapinal dole tak cudlik na pode bude na horni strane smerem od dlane. 

Kam smerujem: su 4 varianty ako nosit pod na pravej ruke - nemas ho opacne?? Nemam ho opacne ja??? 

Odesláno

@Bukoowsky toto myslim, ktora strana je “ta spravna” aby si nerozhodil accelerometer? Ked prehadzujes hodinky garmin z leva do prava tak iba prehodis ruku - nemenis poziciu / smer, takze dopadnes s Cirqa ako ja - nic som nemenil, iba som ho dal na pravo

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
před 22 hodinami, m4stic napsal:

- Teraz spetne sa pytam sam seba: " Stoji to za to ? // Musim to za tu cenu vobec mat ?" > odpoved: Nie nestoji to zato, ano musim to mat :D Ale tu uz bude mat kazdy asi inu odpoved.

Tohle je dobrý postřeh. Pokud se v Garmin Connect nastavuje jen levá nebo pravá ruka, ale ne orientace samotného modulu, čekal bych, že poloha tlačítka nebude pro akcelerometr zásadní, případně si ji systém dokáže vyhodnotit sám.

Tady se asi až po delším nošení ukáže, jestli otočení podu nějak ovlivní kroky, spánek nebo další metriky. Na pravé ruce bych ho intuitivně nosil tak, aby se řemínek pohodlně zapínal a modul nikde netlačil.

Odesláno
před 2 hodinami, m4stic napsal:

@Bukoowsky toto myslim, ktora strana je “ta spravna” aby si nerozhodil accelerometer? Ked prehadzujes hodinky garmin z leva do prava tak iba prehodis ruku - nemenis poziciu / smer, takze dopadnes s Cirqa ako ja - nic som nemenil, iba som ho dal na pravo

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Jasně, chápu…díval jsem se na nějakou instruktáž, dle které by měl být čudlík směrem k ruce…ale skrze Tvé pochyby to ještě prověřím :)

Odesláno
před 4 minutami, Bukoowsky napsal:

Jasně, chápu…díval jsem se na nějakou instruktáž, dle které by měl být čudlík směrem k ruce…ale skrze Tvé pochyby to ještě prověřím :)

Taaakže, ověřeno :)

pokud v aplikaci uvedeš nošení na pravém zápěstí, poloha tlačítka není kritická, ale pro silový trénink doporučuji takto:

Garmin uvádí, že pro co nejpřesnější automatické počítání opakování při silovém tréninku má být tlačítko směrem k ruce (k dlani/prstům), nikoli směrem k lokti.

• Dát hlas 1
Odesláno

No prave :) potom zaroven Garmin pise, ze: " ak omylem mackas tlacitko kdyz je smerem k prstum, tak ho prehod smerem k loktu" :D

ale ok asi to je fakt jedno :D

Odesláno
před 1 hodinou, m4stic napsal:

No prave :) potom zaroven Garmin pise, ze: " ak omylem mackas tlacitko kdyz je smerem k prstum, tak ho prehod smerem k loktu" :D

ale ok asi to je fakt jedno :D

však jasné 🙂 Neumím si představit u takto laděného náramku situaci, kdy bych opakovaně nechtíc mačkal tlačítko :) Na trénink stejně přehazuji na Tactixy, tohle je sběrač dat v ostatních případech...a pokud to bude umět plus mínus nahradit tactixy, když je na trénink zapomenu - jen dobře

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...