ZH6 Odesláno 9. srpna Nahlásit Odesláno 9. srpna Ahoj, trošku nečekaný nákup Vůbec nebylo v plánu tohle pořizovat, ale za ty peníze jsem tomu nemohl odolat. Úplně mě uchvátil ten číselník ta hra odlesků v kombinaci s tou červenou barvu je neskutečná! A přesnost +5 sekund za první den mi přijde hodně dobrá. Tak uvidíme jestli si to strojek takhle udrží Děkuji celému týmu Helveti za pomoc a ochotu při výběru a příjemně strávený čas, jako vždy! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. @bosco @Jiří Štencek 3
bosco Odesláno 10. srpna Nahlásit Odesláno 10. srpna před 20 hodinami, ZH6 napsal: Ahoj, trošku nečekaný nákup Vůbec nebylo v plánu tohle pořizovat, ale za ty peníze jsem tomu nemohl odolat. Úplně mě uchvátil ten číselník ta hra odlesků v kombinaci s tou červenou barvu je neskutečná! A přesnost +5 sekund za první den mi přijde hodně dobrá. Tak uvidíme jestli si to strojek takhle udrží Děkuji celému týmu Helveti za pomoc a ochotu při výběru a příjemně strávený čas, jako vždy! @bosco @Jiří Štencek My moc děkujeme za další nákup! Červené jsou mými favority Tahle třetí generace se celkově moc povedla, nové pouzdro posunulo ty hodinky výš a osobně už jim nemám oproti předchozí generaci co vytknout. Tak ať tě dlouho baví a dělají radost 1
Vasil Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna Třetí generace!? Však to vyšlo tudlevá...to asi solidně nestíhám Ale pěkný jsou pořád, to chválím. 1
bosco Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna před 31 minutami, Vasil napsal: Třetí generace!? Však to vyšlo tudlevá...to asi solidně nestíhám Ale pěkný jsou pořád, to chválím. Casio se s tím nemaže Vnímám je opravdu jako třetí generaci - loni v červenci jsme začali nabízet první generaci Casio Edifice Automatic EFK-100, jednalo se o ty úplně první mechaniky od Casia, které byly poháněné strojky od Seika (Seiko NH35A). Aktuálně se doprodávají poslední skladové kusy. Letos někdy začátkem roku představilo Casio modely lehce upravené, a to jako Casio Edifice Automatic EFK-110, které už nově poháněly strojky Miyota 8215. U hodinek tak došlo k drobným změnám, např. novému umístění data, mírné změně rozměrů pouzdra (zmenšení průměru, lug to lug a hlavně výšky). No a minulý měsíc šly ven nové přírustky z mechanické kolekce od Casia, a to právě modely Casio Edifice Automatic EFK-200, které za mě tak nějak vyspěly (ale to je samozřejmě věc vkusu). Zdají se mi designově mnohem povedenější a dotaženější. Pohání je stejný strojek 5766 (Miyota 8215), stále mají safír, WR 100 m a opravdu moc hezky zpracovaná pouzdra, náramky, které tak nějak plynuleji navazují na pouzdra a hlavně číselníky. U EFK-100/110 na mě některé působily trochu plastově tou texturou. Tady nevím, jestli používají na povrchu nějaký lak, ale ty číselníky jsou jemnější a takové živé. 1 1
Vasil Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna Když si to člověk rozklikne takhle za sebou, je vidět změna. Z hlavy bych dal jen datumovku z 6 na 3 a jemnější ciferník. Dřív bývaly ve výloze jednoho malýho hodinářství kde jsem na ně chodil načumovat cestou z práce minimálně jednou týdně. Nakonec jsem je nekoupil, ale v pořadníku zůstaly 1
ZH6 Odesláno 12. srpna Autor Nahlásit Odesláno 12. srpna Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
siwi Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna No ne, před pár dny jsem na ně viděl recenzi na YT a už jsou tady. Vypadají nádherně. Jsem rád, že čím dál víc výrobců nabízí modely s navazujícím náramkem. 1
DarylVanHorne Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna (upraveno) @ZH6 To je hodně zajímavý kousek a za ty prachy super hodinka v netradiční barvě. Pokud to máš k čemu nosit, tak není o čem - super Upraveno 13. srpna uživatelem DarylVanHorne 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se