Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Ahojte, idem do Ladislav pilotiek, 45mm, a neviem sa rozhodnut medzi A (Westerland) a B (Dortmund) musterom…

Skuste mi prosim popisat vase pre/proti pre jednotlive verzie, fakt som uz 3 dni uplne 50:50 a kazdu chvilu 51:49 alebo 49:51 😆

Dakujem 😘

Moj pohlad:

A:

+ nadcasove, klasika, budu ma bavit aj za 10 rokov (dobre, 5 aspon…) 

+ jednoduchsie klasicke odcitanie casu

- Trochu prazdne a nudne, obycajne

B:

+ viac “pilotkovejskejsie”, zaujimavejsie aj pre neznalych hodiniek

+ paci sa mi "busy dial" 

- casom sa mozno okuka specifickejsi dizajn

- horsie odcitanie casu

PS: nemate ich niekto s obojstrannym AR? Trochu sa bojim skrabancov, ale zas mal som Fortisky 6 rokov a nemal som ziaden... 

• Like 1
Odesláno

Ja vždycky preferoval B. Nebo většinou. Ten "busy" dial mi přijde lepší a s odečítáním času neni problém. Mel jsem asi 5-6 kousku a kdybych neskončil u BP, šel bych do Laco Dortmund. 
A taky lumi na nich vypadá mnohem lépe 🙂 

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Franta to všechno napsal. A Muster obstojí když má o fous širší ručky a zároveň víc od sebe odlišný. Zrovna u Laco mi to přijde trochu tenký a délkové matoucí. No a pokud je ta lumi na místech kde má být a ne jinde, k tomu určitě musí být i lumi na vteřinovce, je to pecka. 

Odesláno

Mam rad busy plne ciferniky, ale tento B mi nesedi. 5 az 55 cisla mi inklinuju skor k racing hodinkam. Aj ked, tu to ma svoju podstatu, a hra to s rucickami a tomu zodpovedajucemu hodinovemu okruziu. Ale, ked pilotky, tak A, jednoznacne.

Odesláno

Oboje 😀

Když německé pilotky s druhoválečnou historií, nebo spíš navigátorky, tak B Muster. Samozřejmě v plné palbě s lepším strojkem a oboustranným antireflexem. S áčkovým ciferníkem bych vzal radši IWC Mark.

• Like 1
Odesláno (upraveno)

Dakujem 👍🏼

Tie rucicky u A by mohli byt veru sirsie, ale nevadi mi to, viac mi vadi ked su skor prilis odlisne. Na B su proporcne k puzdru super ale zas mi vadi ze hodinovka je k hodinovej stupnici moc siroka a zakryva cislo. Plus mi ten B muster trochu evokuje tie field Seiko 5 co ma asi kazdy druhy clovek na planete a sa mi to nejako vrylo do hlavy bohuzial 😅

Stowa ani ine nechcem, lebo tieto puzdra/nozicky, povrchova uprava a farba puzdra je proste top 😍 Co ma trochu taha k B, ze ked uz, tak uz… a s A by som mal nieco ine univerzalnejsie. Plus moj dedo bol navigatorom v IL-62 a nie pilot. Ale keby vedel ze luftwaffe, tak by asi nebol happy 😆

Obojstranny AR je teda asi samozrejmost a spona tiez (nechapem ako k nim mozu vobec ponukat standardnu nie vo farbe puzdra). 
Este neviem ci priplacat za top grade, realne na to obcasne ponosenie, nastavenie casu mi je jedno kolko s denne robi. To este premyslim… 

Gravirovanie jedine “Für Michal von Hermann” ale na to nemam balls a asi by to ani nepovolili… 😅

Ako sa poznam, asi budem srab a pojdem do A… uvidime, dam pootm urcite vediet 😇 Diky 🫶🏻

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno

Nechci ti do toho házet vidle ale navigatorsky jsou jednoznačně muster B, ty dvě stupnice, rucky a všechno dohromady je nezaměnitelné DNA, rozhodnutí ale bude stejně na Tobě, přeji pevné nervy 😬 

• Like 2
Odesláno
před 6 hodinami, atim napsal:

Nechci ti do toho házet vidle ale navigatorsky jsou jednoznačně muster B, ty dvě stupnice, rucky a všechno dohromady je nezaměnitelné DNA, rozhodnutí ale bude stejně na Tobě, přeji pevné nervy 😬 

Jo jo, je to viac b-uhr ako klasika 👍🏼😅

Odesláno

mas ich moznost niekde vyskusat? v dome hodin by si sa mozno vedel dohodnut nech ich dovezu na vyskusanie.

mozno pocit na ruke a prvy vid napovie viac ako 1000 rad.

Odesláno
Před hodinou, Harwey napsal:

mas ich moznost niekde vyskusat? v dome hodin by si sa mozno vedel dohodnut nech ich dovezu na vyskusanie.

mozno pocit na ruke a prvy vid napovie viac ako 1000 rad.

Hadaj… bol som tam, maju uz len posledne uplne ine modely, koncia s Lacom spolupracu. 
Volal som aj do Viedne obom, jedni nereaguju ani na mail a druhi nemaju od nich nic… Tak preto aj ked nerad otravujem, skusam hladat rady tu… 😅

Vidim ze maju na stranke priestor pre zadanie ZLAVOVEHO KODU, skusal som aj daco vygooglit, ale nic nefachci…

Neviete nahodou niekto kod, alebi kde zistit? 😅

Odesláno (upraveno)

No, Mišo... Díval jsem se k Lacovi na stránky a ten full-lume dial je teda pecka, takže díky moc 😁..

Nicméně k tématu, osobně jsem měl oba dva číselníky a dokonce i ten velký (tuším byl to 53/55mm?) a já Ti do toho asi taky trošku hodím vidle, byť mají kluci pravdu co se historie týče, ale mě se jednoznačně líbí tříručky - jsou krásně čisté a přehledné. A tak všechny moje pilotky jsou jen tříručky, nějaký kolega výše to tu psal, mě rušila ta nepřehlednost číselníku a bylo tam toho zkrátka moc. 

Ale těším se co vybereš, ten výběr je nejlepší.

Upraveno uživatelem Sphinxx
  • Like 2
Odesláno
před 38 minutami, Sphinxx napsal:

No, Mišo... Díval jsem se k Lacovi na stránky a ten full-lume dial je teda pecka, takže díky moc 😁..

Nicméně k tématu, osobně jsem měl oba dva číselníky a dokonce i ten velký (tuším byl to 53/55mm?) a já Ti do toho asi taky trošku hodím vidle, byť mají kluci pravdu co se historie týče, ale mě se jednoznačně líbí tříručky - jsou krásně čisté a přehledné. A tak všechny moje pilotky jsou jen tříručky, nějaký kolega výše to tu psal, mě rušila ta nepřehlednost číselníku a bylo tam toho zkrátka moc. 

Ale těším se co vybereš, ten výběr je nejlepší.

Noo tych vidli tu mam uz vela a kazde z inej strany, dakujem za info kazdopadne 👍🏼 😅

Co myslis tym full lume dialom?  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...