Přejít na obsah

přesnost hodinek

Doporučené příspěvky

Mám cca měsíc Hamilton X-wind. Zkoumám odchylku měření a vychází mi cca 9-10s / den. Chci se zeptat, jek dlouho to trvá, než se strojek zaběhne a je taková odchylka normální ? Díky za odpovědi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO?
Mám cca měsíc Hamilton X-wind. Zkoumám odchylku měření a vychází mi cca 9-10s / den. Chci se zeptat, jek dlouho to trvá, než se strojek zaběhne a je taková odchylka normální ? Díky za odpovědi...

naprosto normální a vůbec bych se tím nezabýval

Odkaz ke komentáři

A jestli odkládáš hodinky třeba na noc, tak ještě vysleduj, jestli se odchylka mění v různých polohách (sklíčkem nahoru, dolu, na boku korunkou nahoru, dolu). Třeba najdeš polohu, ve které za noc tu denní odchylku zase srovnají.

Když odkládám hodinky, nechávám je na boku na korunce. Je to špatně ? jak je nejlepší "skladovat" hodinky, normálně v držáku, na sklíčku, nebo jinak ???

Odkaz ke komentáři

Jak je skladovat? Jak sám chceš :) Jen jsem chtěl naznačit, že mechanický strojek může mít v různých polohách různou denní odchylku. A to se dá i dobře využít. Tak třeba moje seika se za den nošení předejdou asi o 5 sekund. A přes noc položené na boku korunkou dolů se zase o 5 sekund zpozdí. Výsledek je, že hodinky nemusím nikdy seřizovat, jdou pořád naprosto přesně a korunku musím použít jen když měním datum na konci měsíce :)

Odkaz ke komentáři

Jak je skladovat? Jak sám chceš :) Jen jsem chtěl naznačit, že mechanický strojek může mít v různých polohách různou denní odchylku. A to se dá i dobře využít. Tak třeba moje seika se za den nošení předejdou asi o 5 sekund. A přes noc položené na boku korunkou dolů se zase o 5 sekund zpozdí. Výsledek je, že hodinky nemusím nikdy seřizovat, jdou pořád naprosto přesně a korunku musím použít jen když měním datum na konci měsíce :)
Pěkné, ale neřeší to situaci, kdy někdo (jako třeba já) hodinky prakticky nesundavá z ruky...

Odkaz ke komentáři

já používám hodinky denně. Buď jsou na ruce, nebo odložené na stole nabo v grilu. Za měsíc mám tento výsledek:

IWC Kurt Klaus +20 sec.

Prim TdB +5min.25 sec.

Omega Seamaster P.O. +1 min 10sec.

Omega 300M chrono +2 min 10sec

UN Marine diver +1min 20sec.

UN Maxi marine chrono !!!!! 0!!!!!

Odkaz ke komentáři

Proč rýpat? TdB mají denní odchylku necelých 11 vtěřin, což mi přijde dobrý :thumbsup_anim:

mě přijdou taky v pohodě. Ale je pravda že vzhledem k ostatním je to dost. Co mě překvapilo jsou ty UN. Nikdy bych nevěřil že je to možný.

Odkaz ke komentáři

mě přijdou taky v pohodě. Ale je pravda že vzhledem k ostatním je to dost. Co mě překvapilo jsou ty UN. Nikdy bych nevěřil že je to možný.

Já si nechal seřídit v rámci záruky Orienty. Před seřízením dělaly +80 sec./den, po seřízení po cca. 20 dnech chodu se zpozdily asi o 1 sec. Na cenu hodinek a toleranci pro chod strojku to je zázrak. Teď už jsem to ale dlouho nekontroloval.

Odkaz ke komentáři

mě k tomu v podstatě vyprovokovalo některé ze zdejších vláken. Nikdy jsem nevěřil že odchylka 0 je možná. Nakonec to sem sám napíšu. Jinak to v praxi vůbec neřeším, vždy když vyndám hodinky z grilu tak okouknu přesný čas a klidně seřídím. Neobtěžuje mě to (ba naopak baví). Nerad chodím na smluvené místo pozdě

Odkaz ke komentáři

Když jsme u toho PRIMu, tak mě Orlíky LE dělaj -3sek za týden.

Omegy Speedmastery dělají +4sek denně.

Seiko Sumo v týdenním horizontu +/- nic protože co se zrychlí při víkendovém nošení, to se zas zpomalí při odložení v týdnu.

Ale pozor, odchylky Omegy na začátku byly až násobně někde jinde a PRIMu taky (předchozími majiteli nebyly nošené).

Odkaz ke komentáři

TH Aquagraph

pri celodenim noseni a mrskanim v noci v posteli +1sec

pri odlozeni na noc na dynko +2sec

pri odlozeni na noc na korunku 0sec

Nikdy jsem presnost detailne nemeril, nemel jsem tak presne hodinky. Zkusil jsem to az z temahle, nechtel jsem tomu verit. Samozrejme nekdy pres den jen sedim u PC, nekdy i neco delam. Na noc je take nekdy sundam v deset, nekdy az ve tri rano. Tohle jsou vysledky vzdy po tydnu.Ted kdyz vidim ze jsem v plusu pustim chrono a to pak odchylku stahne. Takze korunkou vubec neserizuju:-)))

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...