Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj. Vzal jsem své Breitlingy do autorizovaného servisu na seřízení. Jsou v záruce. Šly o +8 sekund denně. Hodinář mi zavolal a řekl mi, že hodinky testuje. Řekl mi, že když jsou plně natažené, jdou +1 s/den, a jak klesá rezerva chodu, jejich odchylka se zvyšuje na +4 až +5 s/den.

Nabídl mi, že je může lehce seřídit do mínusu, aby viděl, jak se mi budou v praxi chovat, ale zároveň zmínil, že není ideální, když hodinky jdou do mínusu. Nakonec mi řekl, ať to nechám na něm.

Mám to tedy nechat na něm, nebo mu mám říct, aby je nechal tak, jak jsou? Nechci aby šly do mínusu, ale nechtěl jsem mu do toho kecat.

Odesláno

Tohle honění hodinářů za absolutní přesností co nejblíže k nule mi zavání tlakem ze strany zákazníka. Nech je za regulovat radši víc do plusu s tím že na výjezdu z vibra budeš mít jasně vidět v jaké poloze jdou nejpomaleji. Když se ti přes den trochu předejdou, tak na noc je odložíš právě do této polohy, aby jsi to kompenzoval. 

Jinak to, že hodinky jdou rozdílně v každé fázi nátahu je naprosto normální. Za mě +1 plný nátah a +4 až +5 při poklesu hnací síly je skvělí výsledek! A taky si uvědom, že máš pouze Breitling. Jestli chceš opravdu něco mechanického přesného, tak si kup současné kalibry od Omegy. 

• Like 1
Odesláno

Odchylky v rámci jednotek sekund beru jako daň za krásu mechaniky. Pokud někdo chce honit sekundy,tak buď strojek v certifikaci chronometru ( dražší) a nebo kvarc .

Odesláno

Nechal by som ich tak jak sú, veď 5s za deň je skoro nič, to ich raz za dva týždne vrátiš o minútu. Za mňa krásny výsledok :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...