Návštěvník Tada Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Tak jsem se konečně rozhoupal, že nechám konečně pozlatit své oblekové chronografy Dionis. Mám dvě možnosti: 1. 5mikronů 18ti karátového zlata 2. 10mikronů 18ti karátového zlata Hodinky mám jen na takové občasné nošení k obleku, ale přesto si nejsem jist zda-li bude 5mikronů stačit. Jedná se o renomovanou firmu a na provedené zlacení se vztahuje záruku. Pozlacení na 10 mikronů stojí přesně 2x tolik co na 5, žádná "množstevní sleva"... A protože se nejedná o zas tak malou částku radši bych volil ekonomčitější variantu, ale mám strach, aby se to vy výsledku neobrátilo proti mě. Proto se ptám - bude na občasné nošení k obleku (rozumněj tak 10x do roka) 5mikronů stačit? Naprosto záměrně toto téma nedávám do rubriky servis a pomoc s opravami, protože tam by si to nikdo nepřečetl a neporadil. Pokud bude toto téma ve všeobecné části moderátory moc pobuřovat, věřím, že si poradí...
boo-beek Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Tak jsem se konečně rozhoupal, že nechám konečně pozlatit své oblekové chronografy Dionis. Mám dvě možnosti: 1. 5mikronů 18ti karátového zlata 2. 10mikronů 18ti karátového zlata Hodinky mám jen na takové občasné nošení k obleku, ale přesto si nejsem jist zda-li bude 5mikronů stačit. Jedná se o renomovanou firmu a na provedené zlacení se vztahuje záruku. Pozlacení na 10 mikronů stojí přesně 2x tolik co na 5, žádná "množstevní sleva"... A protože se nejedná o zas tak malou částku radši bych volil ekonomčitější variantu, ale mám strach, aby se to vy výsledku neobrátilo proti mě. Proto se ptám - bude na občasné nošení k obleku (rozumněj tak 10x do roka) 5mikronů stačit? Naprosto záměrně toto téma nedávám do rubriky servis a pomoc s opravami, protože tam by si to nikdo nepřečetl a neporadil. Pokud bude toto téma ve všeobecné části moderátory moc pobuřovat, věřím, že si poradí... 10, nejde jen o onoseni, ale o vydrz - pokud budou pekny, treba si je budes chtit nechat dlouho, pripadne dat nejakemu potomkovi... Kazde zlaceni se casem oloupe, ale o to pozdeji, cim ho bude vic
Návštěvník Tada Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 10, nejde jen o onoseni, ale o vydrz - pokud budou pekny, treba si je budes chtit nechat dlouho, pripadne dat nejakemu potomkovi... Kazde zlaceni se casem oloupe, ale o to pozdeji, cim ho bude vic Achjo, to zas propálím rozpočet...
Jakubisko Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 10um na dvoje hodinky stoji v Galvennu 780Kc (350Kc obrouseni, zbytek zlato). Dnes jsem tam byl pro dvoje Primky. Za 20um maji nejaky priplatek, ale mam zkusenost, ze to uz potom neni vizualne hezke - evidentne to namaci podruhe a tvori to na slozitejsim povrchu sypance. Tada: o jakou firmu se jedna, a jaka je jejich cena za 10um? Jen pro porovnani, abych kdyztak presel ke klidne i drazsi konkurenci s lepsim servisem
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Výtažky z emailu: As for the watch case of your friend, the budget for restoring and gilding (5 microns) it will be around 140 euros. We believe that 5 microns is enough for normal use of the clock. The work is guaranteed. However, if your friend wants more microns, we can make a bath of 10 microns. The budget is from 220 to 240 euros. Jakubisko: Nevíš kolika karátové zlato používají v tom Galvennu??
Jakubisko Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Výtažky z emailu: As for the watch case of your friend, the budget for restoring and gilding (5 microns) it will be around 140 euros. We believe that 5 microns is enough for normal use of the clock. The work is guaranteed. However, if your friend wants more microns, we can make a bath of 10 microns. The budget is from 220 to 240 euros. Jakubisko: Nevíš kolika karátové zlato používají v tom Galvennu?? Na fakture to neuvadi. Zkus jim napsat mail. Ale jak jsem psal Tadovi, je to jen kovovyroba, takze zadne, ze tam posles cele hodinky... Musis jen to, co chces pozlatit.
B.F.G. Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Myslím, že na pokovení je lepší co nejsilnější vrstva, a na povlak je lepší "méně karátové" zlato.
Návštěvník Tada Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Moc mi radost neděláte pánové... Ale i tak děkuji za poznatky...
ramon Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 10um na dvoje hodinky stoji v Galvennu 780Kc (350Kc obrouseni, zbytek zlato). Dnes jsem tam byl pro dvoje Primky. Za 20um maji nejaky priplatek, ale mam zkusenost, ze to uz potom neni vizualne hezke - evidentne to namaci podruhe a tvori to na slozitejsim povrchu sypance. Nevíš prosím jak to v tom Galvennu mají s chromováním? Kdysi jsme o tom diskutovali a nějak se neshodli jestli chromují i hodinky nebo jen krámy. Dík
dknespl Odesláno 24. června 2009 Nahlásit Odesláno 24. června 2009 Tak chci dat prezlatit jedny stary Doxa Graphic, psal jsem si s Galvennama (abz servis) a napsali mi, ze cena by nemela presahnout 2500,- (!) pri 10 um. Vy tady pisete 780,- tak jsem zmaten.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se