Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ahoj vsem

jsem stastny vlastni seiko samurai, jako zodpovedny uzivatel jsem si pred dlouhodobym pobytem u more nechal hodinky vycistit, seridit a pretesnit ..... u hodinare doporuceneho vyrobcem, no a pak jsem bez starosti vyrazil na more, po prvnim koupani, upresnuji koupani a ne potapeni, jsem vylezl s "akvarkem" na zapesti, bohuzel ziji v kraji kde jsou vsude "skoro" breitle a podobne fake, ale sehnat tady hodinare je vcelku problem ..., tak jsem uvazoval o aspon nejakem provizornim zasahu, myslel jsem otevrit, vycisti, popr. namazat, aspon abych je mohl nosit mimo vodu

tak ted ten dotaz: je to vubec realne podomacku rozebrat a vycistit?

• Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Tada
Odesláno

Být tebou, vezmu to k tomu hodináři, který ti to dělal a ten by měl za odvedenou práci nějakým způsobem ručit a opravit ti to...

Odesláno

Určitě je neotvírej, protože tím přijdeš o záruku z předchozí opravy. Okamžitě to reklamuj. Ty hodinky to pravděpodobně odserou a ten, kdo ti dělal servis, by to měl dát do pořádku.

Slana voda je skoro jako ziravina. Urcite bych je otevrel, nechal vyschnout a radeji uz nepouzival. At si s nima uz pohraje jen hodinar.

Afriko, Afriko, tys měl radit Hitlerovi a nemusela vůbec bejt válka.

Odesláno

Mam uplne stejny zazitek s Raimondama,nez jsem se vratil z dovci,tak slana voda sezrala cifernik a samo,ze nesli.U prodejce,kde jsem je nechal pred letem sestelovat mi rekli,ze jsem si povolil korunku a tudy natekla voda-----ani jsem na ni nesahnul :gun_bandana: nesahej na to a bez se hadat

Odesláno (upraveno)

Určitě bych je šel reklamovat, i když ti ten hodinář bude nejspíš tvrdit, že sis to způsobil sám nedotažením korunky, což se přímo nabízí. Měl by je znovu vyzkoušet a zjistit kudy do nich voda vnikla, pakliže budou těsnit budeš mít smůlu. Sám bych se do nich nedíval, ani kdyby mi reklamaci neuznal, budou chtít komplet rozebrat, vyčistit a namazat. Slaná voda je svinstvo agresivní.

Edit: A nebo bych uznal, že nemá cenu je opravovat a potom bych se v nich s radostí vrtal sám.

Upraveno uživatelem Aldo
Návštěvník YPO?
Odesláno

vzhledem k tomu co ty samuraie stojí, tak je to na vyhození - nejde jenom o strojek, ale budou v pytli ručky a číselník - nevím jestli se to vůbec vyplatí opravovat, pokud nebude uznána reklamace, která se bude hodně těžce dokazovat

Odesláno

Nemyslim, že by byl problém dokázat, jestli to po...al hodinář, nebo y, ale problém bude nějak z něj opravu/ náhradu škody dostat, pokud se s tebou nebude bavit, ale za zkoušku nic nedáš ...

Odesláno

diky za odpovedi, ale ja jsem ted momentalne cca.5000km od hodinare co mi je tesnil, a zpet se hned tak nedostanu, jinak bych si urcite s nim sel promluvit :gun_bandana: , no nic, vase odpovedi me vubec nepotesily, zkusim kontaktovat jeste oficialni zastoupeni, a pak uvidim, jestli si je nakonec neproliju olejem, a nebudu kutit sam .....

jinak hodinky byly koupene z druhe ruky, proto ta priprava, pocital jsem s tim, ze tady to bude na hodinare slabsi .... a nespletl jsem se

zatim diky vsem

Návštěvník Tada
Odesláno

já bych do toho radši nehrabal... Buď servis nebo to nechat...

Odesláno

Kdysi mi jeden hodinář radil, pokud je tedy nebudeš reklamovat, což je ta nejlepší varianta: hned otevřít, vylít slanou vodu, propláchnout pořádně pod vodovodem, vyfoukat ale NESUŠIT!!! a hned pořádně prostříkat nějakým olejem, třeba silikonovým. Potom vydrží (samozřejmě ne k provozu) než se dostaneš k hodináři a je nějaké mizivé procento že by se ještě dalo něco zachránit. Zachránit je ale může jedině hodinář. Hlavně tam nesmíš tu slanou vodu nechat třeba 14 dní zavřenou, a taky ti tam nesmí nic uschnout, v opačném případě už je všechno na tuti v kopru.

Odesláno
Kdysi mi jeden hodinář radil, pokud je tedy nebudeš reklamovat, což je ta nejlepší varianta: hned otevřít, vylít slanou vodu, propláchnout pořádně pod vodovodem, vyfoukat ale NESUŠIT!!! a hned pořádně prostříkat nějakým olejem, třeba silikonovým. Potom vydrží (samozřejmě ne k provozu) než se dostaneš k hodináři a je nějaké mizivé procento že by se ještě dalo něco zachránit. Zachránit je ale může jedině hodinář. Hlavně tam nesmíš tu slanou vodu nechat třeba 14 dní zavřenou, a taky ti tam nesmí nic uschnout, v opačném případě už je všechno na tuti v kopru.

diky za radu, dostal jsem v podstate stejnou od hodinare u ktereho jsem je nechal na zkousku o zachranu, bohuzel jsem ty dva tydny byl mimo "civilizaci" a vercajk z auta neni na hodinky zrovna to nejlepsi, kdyz je hodinar otevrel, tak jsem videl uz zacatek koroze, doufam jen povrchove, uvidime jake zazraky tady dokazou, poreferuju jen co je budu mit v ruce ;-)

Odesláno

nechci tady byt dalsim z mnoha co rozdavaji sve zarucene rady, stejne, jako predesle ...

proste - pokud se rozhodnes za hodinarem, ktery je pretesnoval, jit pozadovat vyrizeni reklamace, tak dej vedet, jak se k tomu postavil a jak to dopadlo.

Odesláno

ja se bohuzel za hodinarem co je pretesnovat dostanu nejdriv asi tak koncem roku, takze to momentalne resim na miste....

ale az se za nim dostanu, tak ver, ze si s nim o tom pujdu popovidat, ale nastesti pro nej uz budu vychladly .....

Odesláno

Staffe, omlouvam se za spam, ale kup si radsi nove... Je to off-topic jen castecne... ale zamestnavam si ted mysl prave a jen samuraiema, takze tu svoji skrytou agendu musim nejak popichnout... Nejsem altruista, jde mi jen o to, abych si je mohl koupit sam :-)

Odesláno
ja se bohuzel za hodinarem co je pretesnovat dostanu nejdriv asi tak koncem roku, takze to momentalne resim na miste....

ale az se za nim dostanu, tak ver, ze si s nim o tom pujdu popovidat, ale nastesti pro nej uz budu vychladly .....

No hlavne bys ho o te nehode mel spravit ihned telefonicky nebo emailem, at vi, ze problem nastal a ze nastal relativne hodne brzo po jeho pretesneni

Odesláno

na mail mi zatim nikdo neodpovedel, a na telefonu jsem mel jen prodavacku, a pro ni, jelikoz tomu holka dobre rozumi, to byl puvodne urcite problem s vymenou baterky!!! a po delsim vysvetlovani uz nerozumela vubec nicemu, jen byla schopna vzit zpravu pro pana majitele, ktery tam momentalne "nebyl"......

ono dnes vubec neni lehke najit zadpovedne remeslniky

no snad to hodinky prezijou, aspon trochu

Odesláno

Upřímnou soustrast, vím jak mi bylo, když mi hodinář zmrvil Vostoky :taz: , a to na tom zdaleka nebyly tak zle, jako ty tvoje. Jak jsou na tom ručky a číselník ? Na Samurajích je totiž fajn, že strojek nový seženeš, a ani tě to nezruinuje.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...