Šimon Stoklasa Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Né, že by tady byl zbytečných vláken nedostatek.. Ale nedá mi to, zeptat se musím V ponděli mě to taky čeká Jaké na to máte vzpomínky? Něco úsměvného? Nebo vás snad něco zaskočilo? Je nějaká otázka, na kterou do smrti nezapomente? Nebo uslyším jen klasické "fraška" :-D ?
Ruda Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 (upraveno) Šimon Stoklasa napsal: Né, že by tady byl zbytečných vláken nedostatek.. Ale nedá mi to, zeptat se musím V ponděli mě to taky čeká Jaké na to máte vzpomínky? Něco úsměvného? Nebo vás snad něco zaskočilo? Je nějaká otázka, na kterou do smrti nezapomente? Nebo uslyším jen klasické "fraška" :-D ? Něco úsměvného? Jedna otázka z matematiky byla "Využití derivací a integrálů ve fyzice", takže matikářka (s aprobací Matematika - Biologie) seděla na židli, kývala nohama, protože tomu vůbec nerozuměla a zkoušel mě přísedící. Ale je fakt, že nás se u maturity nesnažil nikdo potopit. Přeju dobře vylosované otázky a budeš to mít v pohodě Upraveno 12. května 2009 uživatelem Ruda
New X-Bob Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 jj, nikdo nepotápěl z matiky jsem měl něco o derivacích, z češtiny asi slovenské spisovatele a obrozence, z němčiny Göthe a ze zeměpisu něco o Africe (země banánů a kakaa). Jestli si to teda pamatuju po 20 letech. A byla to docela zábava, dokonce jsem "porotu" asi 2x rozesmál Tedy v dobrém.
Radimk Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Trochu parafráze: Velkej krok pro člověka, ale malej pro lidstvo... hlavně hodně štěstí u klubouku s otázkama... Já si Élišku Krásnohorskou a celou tu partu kolem ní budu pamatovat doživotně... v ruštině sem klasicky " guljál po párke " asi jako většina ( jojo já ještě maturoval z bratrského jazyka) a ve strojírensví sem dostal oceli...a popis oceli 11 375... Konstrukční ocel k tváření, obvyklých.....Prostě klasika největší Ale jak vidíš, i po skoro 20. letech si to pamatuju..
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 (upraveno) Nuž... celkem nedávná vzpomínka. Vytáhnul jsem si otázku základy psychologie. Já toho moc nevěděl - prostě špatná otázka. Profesor na základy společenských věd už nevěděl co by, a tak na papír namaloval od ruky kolečko (trošku kostrbatý) a zeptal se mě co to je. Já mu samozřejmě řekl že je to kruh, ale on řekl, jak to můžu vědět, když to vlastně kruh není. Ze ZSV jsem vyváznul se čtyřkou a byl jsem za ní opravdu rád. Maturoval jsem v úterý, a v pondělí, den předem, jsem se šel podívat na češtinu, a ta holka si tam vytáhla otázku číslo 3. Den na to jsem si z pytlíku vytáhnul také otáku číslo 3, tak jsem přesně věděl na co se mě budou ptát. Z češtiny jsem měl krapet nahnáno, protože jsem měl ze slohu za 4. No ale všecko dobře dopadlo. Papír mám, což je nejdůležitější Upraveno 12. května 2009 uživatelem Hammer_Time
Šimon Stoklasa Odesláno 12. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2009 (upraveno) Tak naštěstí maturuju bez matiky na to jsem lempl Ale taky se celkem bojím ZSV šeština a děják se nějak vymyslí edit: čeština.. Upraveno 12. května 2009 uživatelem Šimon Stoklasa
jfidler Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Mně utkvěla jen jediná příhoda - tenkrát mě dost bavila fyzika (baví pořád, ale čas nějak chybí) a měl jsem nastudováno docela dost odborných věcí, a tak mě teda u matury naštvalo, když jsem si vytáhl "odraz a lom světla". Včetně všech vzorečků a náčrtků na tabuli bylo za 5 minut hotovo a nebylo o čem dál mluvit, tak fyzikářka honem lovila z hlavy na co by se mě ještě tak mohla zeptat ;o) Ale jinak: "fraška", výjimečná jenom tím, že je to ta první zkouška z dlouhé řady dalších... A horších...
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Šimon Stoklasa napsal: Ale taky se celkem bojím ZSV Záleží jen a pouze na otázce jakou si vytáhneš. Já uměl otázky 10-20... No a nevyšlo to nějak. Navíc to bylo také tím profesorem co mě zkoušel - neměl mě rád, a já ho taky zrovna nemusel.
maty Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Ja mel maturitu celkem v pohode, akorat typek na matiku mi cestou na potitko zabavil kalkulacku, protoze dobre vedel, ze umi integrovat, derivovat, ... ale stejne jsem mel nejakou geometrii, takze pohoda. Naopak v anglictine jsem na otazku angl. vladnouci system navrhl, ze bych zapel angl. hymnu, bylo mi to dovoleno a to pak damy z komise po me malem hazely podprsenky, jak je to vzalo u srdce.
Pribina Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 u mne to bylo stejny, netopili nas a kdyz clovek nebyl uplny trotl tak prosel bez vetsich problemu. A oproti nekterym zkouskam na VS je maturita brnkacka . . .
Traveller Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Já maturoval jako poslední z celého ročníku... uklidňoval jsem se hraním karet s těmi, co to měli za sebou (a hrozně jsem jim záviděl). Jinak písemnou přípravu mám ještě doma schovanou... Jo a v biologii jsem řekl místo "ševcovský" sval "krejčovský" - učitelka šla do kolen
Senseeei Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 No ja som si povedal ze ked zmaturujem tak som fakt king a ze je to vsetko co potrebujem. Nakoniec to bolo inak, po maturite si povies ze si v podstate nic nedosiahol, iba si spravil to co si musel. Jasne stresy boli, ale ked budes potom na VS tak si uvedomis, ze kazda skuska na VS je ako maturita a budes na nu hladiet s usmevom. A pred komisiou som povedal "je to na prd" som sa az bal ze mi daju zlu znamku Inak vela stastia a zober si peknu kravatu robi to dojem
abbot Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Hnus, češtinář se mě celých 8 let snažil koupat a u maturity mi to dal sežrat totálně, takže za 4, ale jenom proto, že sem měl kliku na otázku a uměl sem to ... Ostatní bylo ok a buď rád, že v pondělí aspoň tam budeš pak celý týden chodit a pořádně se najíš
New X-Bob Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 co je to ZSV? Nění to něco jako moje tehdy "občanská nauka"? BTW - matuře z ruštiny jsem se vyhnul, ale zkouška na VŠ - obchodní ruština - jó, s láskou jsem si vzpomněl na ruštinářku, jak nám na gymplu vtloukala vše do hlavy, rusofilka jedna! Nazpaměť Picmo Oneginu, Velká vlastenecká válka, Konstantin Simovnov "Samyj pěrvyj" a jiné kraviny Ale když to člověk zmákne, tak kecy o A.O. a obchodní dopisy jsou brnkačka....
KFL Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 (upraveno) Za me muzu rict, ze je to fakt divadlo a vypadnout tam odtud muze snad jenom uplnej nouma. Vzdyt maturita je taky vizitkou profesora a kazdej, koho jsem kdy znal, a me nevyjimaje, mel profesora, kterej zurive napovidal. Ja vim, ze jsem se jen 3 tejdny ucil CJ, protoze nas cestinar desil cely ctyri roky a nakonec napovidal uplne nejvic... Problem byl u me s ekonomii, nase tridni se pohadala s prisedici a ta dala zatopit slusne cely tride. Byl jsem rad, ze jsem vyvaznul se ctyrkou . Humorna historka? Maturita z AJ a vytazena otazka "Person I admire". Tehdy jsem poslouchal hodne Dire Straits a Knopflera, mel doma jeho biografii, tak jsem mluvil o nem, pricemz jsem to pribarvil, protoze jsem si to uplne nepamatoval. Rekl jsem, ze se narodil v Uruguayi, vyrustal v Cine a teprve v dospelosti se dostal do UK, kde ziskal obcanstvi a zacal hrat na Oxford Street jako poulicni umelec. Anglictinarka nadsena, ovsem prisedici anglictinar, velkej rocker, na me nevericne koukal celou dobu a kroutil hlavou. Kdyz mi pak trasli pravackou, dal mi pesti do ramene a povida mi: "Ja ti dam Cinu, ty vole!" Toz tak . edit: kruci, zase jsem to napsal bez diakritiky, ackoli jsem si rekl, ze uz ASCII bylo dost .. sorry Upraveno 12. května 2009 uživatelem KFL
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 New X-Bob napsal: co je to ZSV? Nění to něco jako moje tehdy "občanská nauka"? Základy Společenských Věd... psychologie, sociologie, ekonimie, trošku práva, filozofie... takovýhle věci. Jak tak koukám, ne jenom já jsem byl rád za čtyřku
Alessio Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Jde o to tvářit se pokorně, ale nemít v očích odevzdanost a bojovat do poslední chvíle. Na češtinu jsem se vybod, vytáhl jsem si Jiráska a mluvil deset minut o Lucerně (ze které umím jen cimrmanovské "Tééé lípy se nevzdáááám!"). Jinak obecně - hlavně něco kecat (viz. čína výše ).
911 Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 budes slychat porad do kola, ze je to fraska a taky to fraska je. a ze kdyz to dal kazdy, tak ty to taky das. a stejne budes nervozni. ja to mel v pohode. bal jsem se jen cestiny. jsem na ni lepml. v matice jsem byl jeden ze 3 nej na skole, a ang a fr brnkacka. obecne jazyky jsou podle me komedie. vubec jsem necetl otazky, moje teorie byla a je, ze kdyz jsem schopny na to tema mluvit v cestine tak v tom druhem jazyce to taky dam. takze nakonec o svataku jsem se ucil pouze literatutu. s kamradem jsme vymysleli metodu a naucili se od vse recka az po moderni literaturu. az jsem se divil, ze se to da zvladnout ty 4 roky za tyden soustavne prace jinak drzim palce a hlavne klidek. jedna rada. me pomohlo, ze jsem vedel ke kazde otazce alespon kousicek. treba jen par jmen a nejaky obsah dila. takze jsem se nestrachoval, ze si vytahnu a bude tabula rasa. potom te tohle ceka pri vetsine zkousek na VS, tam te cekaji slusne stresy a prijmacky na VS jsou az trapna komedie. nevim jak na fildu, ale muzu mluvit za technicke, ekonomicke fakulty.
911 Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 KFL napsal: Kdyz mi pak trasli pravackou, dal mi pesti do ramene a povida mi: "Ja ti dam Cinu, ty vole!" :thumbsup_anim:
Quasar007 Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Souhlasím s tím, že poté co maturitu máš tak usoudíš že to byla fraška. V porovnání s VŠ je maturita mnohdy směšná zkouška, ale i tak se na ní často vzpomíná více než na dílčí VŠ zkoušky. U nás to bylo tak, že profesor co nás dusil celé studium z matiky byl nakonec u matury v pohodě a profesorka na češtinu měla během předchozích let "hodně pohodový" přístup k výuce a u matury podusila i premianty. Jinak větší problém než s "domácími" profesory byl s některými přísedícími co se snažili býti aktivní.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se