georginoo Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Naprosto souhlasím.. Srovnání maturity se zkouškama na VŠ :-) Na maturu mám skvělý vzpomínky... Ale ty nervy předtím teda stály za to :-D
georginoo Odesláno 23. května 2009 Nahlásit Odesláno 23. května 2009 Naprosto souhlasím.. Srovnání maturity se zkouškama na VŠ :-) Na maturu mám skvělý vzpomínky... Ale ty nervy předtím teda stály za to :-D
mik@ Odesláno 25. května 2009 Nahlásit Odesláno 25. května 2009 no po dnesku neviem potvrdit teoriu vyberu lavou-hodinkovou rukou... Na anglictine som si vybral jednu z najvacsich hluposti a 25min som rozpraval o idoloch a preco su idlomi... Nakoniec to mam za 2, ale teda skutocne to bola silna tema... No nic, zajtra pokracujem rano slovencinou, tak snad bude lepsie rozpolozenie koliecok v tych mojich kraskach, drzte palce.... budem to potrebovat...
Chorche Odesláno 26. května 2009 Nahlásit Odesláno 26. května 2009 Šimon Stoklasa napsal: tak je to doma Základy společenských věd 4 (co si budem povídat, byl jsem mimo a ta filosofie byla náročná :-D ) Jazyk anglický 2 (Food bylo vždycky moje hobby) Dějepis 1 (revoloce v Evropě jsou fajn) Jazyk český 1 (lit. první poloviny 20.stol) 8, spokojenost Dík za podporu, učil jsem se čtyři dny a nasráno jsem měl slušně Zkušenost ale dobrá.. No, potřeboval jsem se vykecat a teď, po tom alkoholu mi to nemyslí zrovna dobře Opožděně gratuluji!!!Ty prázdniny po maturitě byly možná nejlepší v životě (tedy až na to, že jsem se málem uchlastal:), tak si je pořádně užij!
Jakubisko Odesláno 29. června 2009 Nahlásit Odesláno 29. června 2009 Tak a ted podporte prosim pro zmenu me. Ve stredu rano mam statnice. Procitam si to priblizne tretim tydnem, ne ze bych to klicove neumel, ale pocit z toho dobry teda nemam...
skalis Odesláno 29. června 2009 Nahlásit Odesláno 29. června 2009 Jakubisko napsal: Tak a ted podporte prosim pro zmenu me. Ve stredu rano mam statnice. Procitam si to priblizne tretim tydnem, ne ze bych to klicove neumel, ale pocit z toho dobry teda nemam... Dneska jsem byl jako oponent prace na jednech bakalarskych statnicich (dopadly dobre) a loni jsem sam delal magisterske, takze tvoji nervozitu chapu. Ale nemej strach. Hlavne klid a "prodej", co umis. Drzim palce!
grakij Odesláno 29. června 2009 Nahlásit Odesláno 29. června 2009 Jakubisko napsal: Tak a ted podporte prosim pro zmenu me. Ve stredu rano mam statnice. Procitam si to priblizne tretim tydnem, ne ze bych to klicove neumel, ale pocit z toho dobry teda nemam... To pujde, jsou horsi veci na svete Kdo by se z komise chtel v srpnu znovu "otravovat". Pripadne za rok a pokud je to tak jak pises tak neco vymyslis. Hodne stesti
Jarett Odesláno 30. června 2009 Nahlásit Odesláno 30. června 2009 Jakubisko napsal: Tak a ted podporte prosim pro zmenu me. Ve stredu rano mam statnice. Procitam si to priblizne tretim tydnem, ne ze bych to klicove neumel, ale pocit z toho dobry teda nemam... Pokud máš dojem, že už se ti všechno plete dohromady, ale zároveň se ti při tom co si to pročítáš vše zdá "tak nějak povědomé", tak je vše jak má být .... mozek pracuje v režimu plné pozornosti a to, že se ti to plete je jen známkou únavy ... u státnic se, pokud to opravdu umíš, všechno pěkně uspořádaně vybaví ... já jsem se po vylosování otázek asi hodinu věnoval přípravě (samozřejmě, že jsem poslouchal o čem a jak mluví ti co šli přede mnou, kdyby se něco hodilo .. ) a myšlenky se mi vybavovaly tak rychle, že jsem je málem nestíhal zapisovat. Dnes na to vzpomínám s úsměvem a popravdě i slzou v oku, neb mi ten stres a poté radost a úleva jaksi chybí ...
Gilius Odesláno 30. června 2009 Nahlásit Odesláno 30. června 2009 nebuď posranej,Jakube.....prostě tam přijdeš a zmákneš to,levou zadní.......
Vit Odesláno 30. června 2009 Nahlásit Odesláno 30. června 2009 Jakubisko napsal: Tak a ted podporte prosim pro zmenu me. Ve stredu rano mam statnice. Procitam si to priblizne tretim tydnem, ne ze bych to klicove neumel, ale pocit z toho dobry teda nemam... Držím palce, vím jak ti je .......
skalis Odesláno 30. června 2009 Nahlásit Odesláno 30. června 2009 Vit napsal: Držím palce, vím jak ti je ....... A co ty, Vite? Uz to mas v kapse, nebo te to jeste ceka?
Vit Odesláno 30. června 2009 Nahlásit Odesláno 30. června 2009 (upraveno) skalis napsal: A co ty, Vite? Uz to mas v kapse, nebo te to jeste ceka? Právě jsem se vrátil ........ z nácviku na promoce.... Mám červený a cenu děkana za diplomku. EDIT: stánice jsem měl 11.6.2009 EDIT II: opojen úspěchen jsem se přihlásil na doktorské - blázen Upraveno 30. června 2009 uživatelem Vit
Návštěvník Tada Odesláno 30. června 2009 Nahlásit Odesláno 30. června 2009 Skoro každá jediná zkouška na VŠ je jak celá maturita... A to mám ještě 4roky před sebou
skalis Odesláno 30. června 2009 Nahlásit Odesláno 30. června 2009 Vit napsal: Právě jsem se vrátil ........ z nácviku na promoce.... Mám červený a cenu děkana za diplomku. EDIT: stánice jsem měl 11.6.2009 EDIT II: opojen úspěchen jsem se přihlásil na doktorské - blázen Ze ses nepochlubil. Jses borec, gratuluju! My jsme nemeli zadnej nacvik ani na jedny promoce.
kejklik Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 Vit napsal: Právě jsem se vrátil ........ z nácviku na promoce.... Mám červený a cenu děkana za diplomku. EDIT: stánice jsem měl 11.6.2009 EDIT II: opojen úspěchen jsem se přihlásil na doktorské - blázen Pořád tvrdím, že na Slovácku a v Sudetech jsou nejchytřejší lidi. Blahopřeju pane. PS: mladší synek se dostal do Prahy na medicinu, starší na magisterské na FF UK Pha.
Jakubisko Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 Tak to take mam. Celkove hodnoceni velmi dobre, bakalarska prace na vyborne a tez nejaka cena rektora ci co. Nicmene na jedne otazce me pekne podusili. Vite gratulace! Doktora delas maleho (PhDr) nebo velkeho (Ph.D.)? Ja si minuly tyden jen tak mezi ucenim odskocil na prijmacky do magisterskeho, tak ted jdu zjistovat, jestli jsem taky postoupil.
skalis Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 Jakubisko napsal: Tak to take mam. Celkove hodnoceni velmi dobre, bakalarska prace na vyborne a tez nejaka cena rektora ci co. Nicmene na jedne otazce me pekne podusili. Vite gratulace! Doktora delas maleho (PhDr) nebo velkeho (Ph.D.)? Ja si minuly tyden jen tak mezi ucenim odskocil na prijmacky do magisterskeho, tak ted jdu zjistovat, jestli jsem taky postoupil. Jakubisko, gratulace i Tobe! Jen poznamka k tem titulum. PhDr. je zalezitost pouze fildy, kdezto PhD. je spolecny pro vsechny fakultu. Na tu prvni variantu (obcas se rika maly doktorat) je treba napsat rigorozni praci (byva to treba rozsireni diplomky) a slozit dalsi statnice. Dnes se to uz moc casto nedela, i kdyz znam dost lidi, co si to udelali, protoze se to odlisuje od anonymniho Mgr. Doktorat, PhD., je 3-4 lety studijni program a podminky jsou narocnejsi. U nas je to napr. pobyt v zahranici spojeny s prednaskou v anglictine (myslim, ze staci i konference) a pak musi clovek napsat clanek (a byt jako hlavni autor), ktery vyjde v impaktovanem casopise (to je asi nejnarocnejsi). No a jeste statnice a disertace.
Jakubisko Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 skalis napsal: Jakubisko, gratulace i Tobe! Jen poznamka k tem titulum. PhDr. je zalezitost pouze fildy, kdezto PhD. je spolecny pro vsechny fakultu. Na tu prvni variantu (obcas se rika maly doktorat) je treba napsat rigorozni praci (byva to treba rozsireni diplomky) a slozit dalsi statnice. Dnes se to uz moc casto nedela, i kdyz znam dost lidi, co si to udelali, protoze se to odlisuje od anonymniho Mgr. Doktorat, PhD., je 3-4 lety studijni program a podminky jsou narocnejsi. U nas je to napr. pobyt v zahranici spojeny s prednaskou v anglictine (myslim, ze staci i konference) a pak musi clovek napsat clanek (a byt jako hlavni autor), ktery vyjde v impaktovanem casopise (to je asi nejnarocnejsi). No a jeste statnice a disertace. Diky! Hmm. Kazda ves, jiny pes. U nas na mezinarodnich vztazich je to trochu jinak - PhDr. souhlasi (rozsireni ale neni mozne), PhD. je potom jen dvoulete a podminene vedeckou cinnosti pod Ustavem mezinarodnich vztahu (MZV).
Jarett Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 skalis napsal: Jen poznamka k tem titulum. PhDr. je zalezitost pouze fildy, kdezto PhD. je spolecny pro vsechny fakultu. PhDr... doktor filozofie; akademický titul, který mohou získat absolventi magisterského programu fakult zaměřených humanitně, pedagogicky či společenskovědně, pokud úspěšně složí rigorózní zkoušku a obhájí práci. Není možné předložit rozšířenou diplomovou práci. V zásadě jde o jakýsi "profesní doktorát" a používaný pouze v ČR (obdoba na právech je JUDr.). Kdežto PhD. je mezinárodně uznávaný akademický titul; mohou ho získat absolventi doktorského (postgraduálního) vysokoškolského studia, pokud úspěšně obhájí disertační práci a složí doktorské zkoušky; píše se za jménem; v ČR nahradil dříve používaný titul CSc ... tak asi takto
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se