Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
No spis vubec jak ti dokazou ,ze jsi presahl limit vodotesnosti daneho modelu? Asi to nelze nebo?

myslím, že když se prodejce šprajce, tak dokazování zbude na tobě a to bude trochu obtížné..

takže co by jste dělali na mém místě?

nečvachtal bych se s něma..

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
nečvachtal bych se s něma..

Kurňa mám ja tohle vlákno jako vlákno nesouhlasů s Kusonem? LoL (m.j. je dnes v Havířově luxusní počasí a přeji to do celé republiky i dál)

Já bych se s nimi čvachtal ve vaně tak dlouho, než bych tam nějakou vodu dostal - pokud budou vážně vadné a pak hodinky nekompromisně reklamoval.

Re: to orosení zmizelo a bylo vidět jak se rychle ztrácí.

To je DOBRÉ znamení, možná je tam té vlhkosti málo

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno
Jinak jak píše kolega právě asi po 10vteřinách to orosení zmizelo a bylo vidět jak se rychle ztrácí.

Malá vlkost vzduchu v hodinkách je naopak vítána.Zdroj-Josef Hájek,Mazání hodinových strojů,vydáno 1963:

post-2877-1242934846.jpg

Návštěvník Tada
Odesláno

Mě se jednou za deště orosily STORMy a chcíply :)

Fuj, jak jsem je mohl nosit... :D

Odesláno

Jen pro poradek a doplneni - jedna vec je jakym zpusobem a jakou metodikou prijde vyrobce na udaj ktery pote zdobi dynko hodinek, druha vec je jak a kde se s hodinkama pohybujeme. Casem, treba po dvou letech, mohou byt hodinky s WR 30 vice vodeodolne nez podobne hodinky s WR 50. Viz. tema tesneni dynka, tlacitek, korunky (sroubovaci je kapitola sama pro sebe). Na tohle tema doporucuju nastudovat prispevky clena Patrik.

Odesláno
Mě se jednou za deště orosily STORMy a chcíply :)

Fuj, jak jsem je mohl nosit... :D

Hodinky zajimave, ale kazdy kdo je mel je dost rychle odrovnal..a to s nima vubec spatne nezachazeli. A to pry mely tak dobre jmeno...

Návštěvník Tada
Odesláno
Hodinky zajimave, ale kazdy kdo je mel je dost rychle odrovnal..a to s nima vubec spatne nezachazeli. A to pry mely tak dobre jmeno...

Tak u mě hodinky co nosím na sport trpí naprosto brutálním opotřebením pouzdra a sklíčka, takže po čtvrt roce stormy vypadaly jak kdybych je pohladil párkrát flexou a to orosení tomu jen nasadilo korunu a zabilo je. Když byly nové tak byly fajn...

Odesláno (upraveno)

Jsem si rikal, ze tahle diskuse mne nedostane, ale dostala :-) Ja bych to vyresil takto - dle popisu je nositel hodinek Jet Set pomerne nenarocny, ale sympaticky uzivatel, co ma starost o vyrobek urceny ke stanoveni presneho casu. A navic, aby s nimi mohl udelat paradu treba nekde u vody. Nic vic a nic min, co chce kazdy - chronomagem nepotrefeny chlap.

Rada: Jet Sety vyhod - a porid si: a) trasery - hodinky, ktere na ceskem koupalisti neznicis a mozna s nimi muzes michat i beton (kdyz te to nebude mrzet) b ) kup si zlatoust vodolaznye - hodinky ktere jsou jeste mohutnejsi nez Jet Set obludy a financne nevykrvacis (a nejaka blondynka se na ne taky lapi) c) zacni sporit na Panerai, ktere nevykoupes protoze ti to za tu zvedavost nebude stat. (blondyna zarucena, na michani betonu v takovem pripade budes jiste mit najakeho specializovaneho zastupce)

Berme tu nasi nemoc s humorem

P.s. - zacinam mit chut na ty Igeny !

Upraveno uživatelem frista
Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)

Já si myslím, že poněkud přehání. :) Nelézt s hodinkama do vody, nevystavovat slunci... Dokonce by se podle něj neměly některé Omegy, Longines a Breitling každodenně nosit.

Jako kdyby opravář aut doporučoval s autem vůbec nejezdit.

EDIT: Překlad rozhodně záslužná činnost. :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem Kamil
Odesláno
Já si myslím, že poněkud přehání.:) Nelézt s hodinkama do vody, nevystavovat slunci... Dokonce by se podle něj neměly některé Omegy, Longines a Breitling každodenně nosit.

Jako kdyby opravář aut doporučoval s autem vůbec nejezdit.

věděl jsem, že se ten článek nebude líbit každému (skoro nikomu tady :) )

nicméně já nemohu souhlasit více, většina toho co o hodinkách čteme jsou marketingové blafy a nebo psaní nadšenců (většinou nekritické), jeho blog to je pohled z jiné strany... to rýpnutí ohledně omeg atd. je třeba to zase asi brát trochu s nadhledem, on to bude především rolex fanda :)

Odesláno

Já jsem si teď objednal u kubsona TRASERy Super Sport s deklarovanou vodotěsností 200 m, protože chci hodinky odolné, určené pro běhání a ježdění na kole a tam asi občas zmoknu a také se budu (nedej bože) třeba i potit. Ale že bych i s těmito odolnými hodinkami záměrně šel do vody, tak to asi ne, já jsem asi hrozný srab, ale mě je toho dokonalého stroječku nějak líto. A to jsou hodinky "jen" za 3.400,- Kč. Cítím to tak, že ten článek, který přeložil kubson, je mírně přehnaný, ale opravdu jen mírně, protože těsnění nekontrolovatelně stárne (proto je tam to varování před UV zářením, které má určitě negativní vliv na těsnění skla) a opotřebovává se (časté používání korunky) a skutečně není jisté, zda hodinky, které vydržely plavání a potápění dnes, ho vydrží i zítra.

Odesláno (upraveno)

trochu přehnané určitě, když lezu do bazénu se seikama, které mají hodnotu dobré večeře, tak uvedené nebudu příliš řešit, ale když se ten hodinář setkává ve své praxi s následujícími kousky, asi mu to přijde trochu líto...

Panerai_Repair3.jpg

blog25_2.jpg

a majitelé takových hodinek, by měli být dostatečně poučeni, ne jenom marketingovým krmivem

Upraveno uživatelem kubson
Návštěvník Kamil
Odesláno
věděl jsem, že se ten článek nebude líbit každému (skoro nikomu tady :) )

nicméně já nemohu souhlasit více, většina toho co o hodinkách čteme jsou marketingové blafy a nebo psaní nadšenců (většinou nekritické), jeho blog to je pohled z jiné strany... to rýpnutí ohledně omeg atd. je třeba to zase asi brát trochu s nadhledem, on to bude především rolex fanda :)

S marketingovými blafy souhlasím.:) Na druhou stranu strikní dodržování pravidel z příruček (které, se mi zdá, tady občas předvádí Patrick) je občas nereálné.

Ale hodinky se dělají pro kupující, uživatele, nadšence. A ne pro hodináře, který na jejich používání bude mít samozřejmě trochu odlišný pohled.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...