neon Odesláno 21. května 2009 Nahlásit Odesláno 21. května 2009 na oficialnej stranke blancpain som nasiel jeden zaujimavy model: http://www.blancpain.com/e/collections/le_.../00225_3434_64b Neviete niekto aka je ten "karrusel" komplikacia? nieco ako tourbillon?? nikdy predtym som o niecom takom nepocul...
chose Odesláno 21. května 2009 Nahlásit Odesláno 21. května 2009 Jestli rozumíš hodinářské hatmatilce, mohlo by ti do toho vnést světlo toto. Pro amatéra mého ražení je to všechno jedna a tatáž zběsilá komplikace, na kterou stejně mít nebudu.
farářskej Odesláno 21. května 2009 Nahlásit Odesláno 21. května 2009 Karrusel je takňák jako tourbillon reloaded - a to je zhruba tak nejjednodušší vysvětlení, jaký můžeš dostat
dknespl Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Odesláno 17. září 2009 Nevíte jestli ještě někdo dělá dneska Karussel? Klasický karussel, i když jde také o otáčející se krok, se od tourbillionu dosti liší. Jednak je setrvačka umístěná mimostředně, a pak se otáčí mnohem pomaleji, klasicky 52 a 1/2 minuty (!) nebo v jiné variantě 34 minut. Není umístěný v otevřené kleci, ale na otačející se destičce, čímž je konstrukčně jednodušší než tourbillion a přitom má větší efekt co do přesnosti. Prostě se otáčí celý můstek setrvačky na takové kruhové podložce. Dělali ho před sto a více lety Angličané do kapesních hodinek. Divné, že při dnešní popularitě komplikací se více neujal. Ten Blancpain se jmenuje "Volant Une Minute", z čehož, možná chybně, spekuluji, že se otáčí za jednu minutu a to mi nějak nesedí. ˇNevíte o tom někdo něco víc?
dknespl Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Odesláno 17. září 2009 Sorry pokud to tu nikoho nezajímá. Našel jsem ten původní patent na Karussel. (Google patents jsou bezedná studnice informací). Vynalezl jej Bahn Bonniksen, Dán, německý občan, žijící a pracující v Anglii, r. 1892. Tady jsem našel více info o těch Blancpainech a skutečně se to čemu říkají Carrousel otáčí jednou za minutu jako Tourbillion a píšou jak je to skvělé, že to umí jednou za tu minutu. Vtip je ale v tom, že Bonniksen r. 1892 samozřejmě Breguetův Tourbillion (1801) znal. Kdyby chtěl, aby byl ten otáčející se kompenzovaný krok postaven na sekundovém kole, nemusel vymýšlet karoussel. Karoussel je naopak na kole mezilehlém, tudíž pomalejším a o tom v tom patentu Bonniksem píše, že stávající řešení na sekundovém kole je technicky velice náročné a tudíž drahé a to jeho je schválně uděláno jinak a na pomalejším kole, aby bylo technicky méně náročné, levnější a dalo se dávat i do levnějších hodinek. Nějak mu to nevyšlo. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
mt01 Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Odesláno 17. září 2009 http://www.ulysse-nardin.com/watch.jsp?ID_...1_100002_10001U taky nějaký 7-day Carrousel-Tourbillon
dknespl Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Odesláno 17. září 2009 http://www.ulysse-nardin.com/watch.jsp?ID_...1_100002_10001U taky nějaký 7-day Carrousel-Tourbillon Freaky od Dr. Oechslina jsou samozřejmě skvělý, někdo je tu myslím má, ale to je něco jinýho. Tam se točí vlastně celý strojek. A o účelné jednoduchosti myslím řeč být nemůže ;-)
mt01 Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Odesláno 17. září 2009 Freaky od Dr. Oechslina jsou samozřejmě skvělý, někdo je tu myslím má, ale to je něco jinýho. Tam se točí vlastně celý strojek. A o účelné jednoduchosti myslím řeč být nemůže ;-) myslím že se na mě z boxu smějou
dknespl Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Odesláno 17. září 2009 myslím že se na mě z boxu smějou Tak to blahopřeji, paráda. Nemáš tomu nějaký výkres? Ono to má i nějaký speciální krok, né kotvový, nemá? Ale Karoussel to není :-)
boo-beek Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Odesláno 17. září 2009 myslím že se na mě z boxu smějou Hele, co vlastne cita Tvoje sbirka? Nechtel bys udelat nejakej prehled i s patricnou fotodokumentaci?
911 Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Odesláno 17. září 2009 Tak to blahopřeji, paráda. Nemáš tomu nějaký výkres? Ono to má i nějaký speciální krok, né kotvový, nemá? Ale Karoussel to není :-) zkusim ti to sem hodit, nekde sem to kdysi nasel. jinak je fajn, ze mam zase dalsi info o karusselu. pred rokem se to snazil rozklicovat, ale ma odborna franina selhala na popisu
mt01 Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Odesláno 17. září 2009 Hele, co vlastne cita Tvoje sbirka? Nechtel bys udelat nejakej prehled i s patricnou fotodokumentaci? jen v rychlosti, jednou až bude čas tak požádám profíka aby to celý nafotil (třeba kibi)
cortes1990 Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Odesláno 17. září 2009 jen v rychlosti, jednou až bude čas tak požádám profíka aby to celý nafotil (třeba kibi) TAK TO JE HUSTEEE......gratulujem
skalis Odesláno 17. září 2009 Nahlásit Odesláno 17. září 2009 jen v rychlosti, jednou až bude čas tak požádám profíka aby to celý nafotil (třeba kibi) Myslim, ze kombinaci Tvych hodinek a kibiho fotografickeho umu tu radi uvitame.
dknespl Odesláno 20. září 2009 Nahlásit Odesláno 20. září 2009 Pěkné srovnání karusselu a tourbillionu. Karussel vychází z tohoto srovnání lépe. Doporučuji.
dknespl Odesláno 29. září 2009 Nahlásit Odesláno 29. září 2009 Ještě dva pěkné obrázky karruselu. (Správné hláskování je asi karrusel a ne karussel). Pak jsem ještě zjistil, že vzhledem k tomu, že má ten blancpain mimostředně uloženou setrvačku, tak se mu asi může říkat karrusel, resp. tourbillon-karrusel. A taky jsem koukal, že sea-gull taky dělá tourbillon s excentrickou setrvačkou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Snow Odesláno 29. září 2009 Nahlásit Odesláno 29. září 2009 to mt01 - vůbec jsem si Tvého příspěvku nevšiml. Úctyhodná sbírka, co chystáš dalšího ? Nejvíc mě zaujali Glashütte . Jaký to je model ?
cody Odesláno 29. září 2009 Nahlásit Odesláno 29. září 2009 Ještě dva pěkné obrázky karruselu. (Správné hláskování je asi karrusel a ne karussel). Pak jsem ještě zjistil, že vzhledem k tomu, že má ten blancpain mimostředně uloženou setrvačku, tak se mu asi může říkat karrusel, resp. tourbillon-karrusel. A taky jsem koukal, že sea-gull taky dělá tourbillon s excentrickou setrvačkou. Diky moc za tve prispevky Nee ze bych tomu az tak rozumel, ale strasne rad tve posty studuju a kocham se...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se