Darek73 Odesláno 30. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2009 Mě hlavně příjde, že Fortis a Longines jsou designově úplně jiný hodinky. Takže říkat Longines nebo Fortis je blobost. Záleží na tom, co se komu líbí. Jinak mě osobně se od Longines líbí jen ty jejich retro potápky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radius Odesláno 31. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2009 Moje Longines HC automatic mají denní odchylku pernamentně +5sec. od prvního dne a nemění se to ani při nošení, ani když jsou na stolku, takže bych se defakto do COSC vešel i když ho nemají Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 Mohl by mi nekdo poradit jak se spravne vyslovuje jmeno tohoto vyrobce? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 Mohl by mi nekdo poradit jak se spravne vyslovuje jmeno tohoto vyrobce? Přes toto vlákno jsem našel toto. Jdu si zopáknout ňáký nýzvy, taky to nevim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 (upraveno) Přes toto vlákno jsem našel toto. Jdu si zopáknout ňáký nýzvy, taky to nevim. Diky, dnes jsem diskutoval s jednim clovekem o hodinkach a nejdriv ani nevedel jakou znacku mam na mysli. EDIT: ...vyslovoval jsem to spatne Upraveno 18. srpna 2009 uživatelem Dantechno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 (upraveno) Diky, dnes jsem diskutoval s jednim clovekem o hodinkach a nejdriv ani nevedel jakou znacku mam na mysli. Já řikám "lonžíny" a vždycky jsem se nějak dorozuměl Ale o hodinkách AP, GP apod. se nemůžu s nikým bavit, protože nevim, jak se to vyslovuje Jedině s patlákama v hospodě, kde to řikám "znalecky" zkratkou. Edit: jaks to říkal? Upraveno 18. srpna 2009 uživatelem lolohh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 Já řikám "lonžíny" a vždycky jsem se nějak dorozuměl Ale o hodinkách AP, GP apod. se nemůžu s nikým bavit, protože nevim, jak se to vyslovuje Jedině s patlákama v hospodě, kde to řikám "znalecky" zkratkou. Edit: jaks to říkal? On to byl hlavne nemec, ja na nej Landžííns, on na me Longíns .... Asi nejdriv myslel ze mi jde o jeho Levi´sky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 On to byl hlavne nemec, ja na nej Landžííns, on na me Longíns .... Asi nejdriv myslel ze mi jde o jeho Levi´sky Tak to mohla být celkem vtipná scénka, když si bránil gatě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 Tak to mohla být celkem vtipná scénka, když si bránil gatě Dostal od novomanzelky docela hezky Longines, v modelech teto firmy se nevyznam, ale mozna nejaky Hydro Conquest v chronographu jestli se vubec delaj.... Kdyz jsem se ho ptal na detaily tak jen krcil rameny. Tak jsem ho nechal i s gatema bejt... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 Honzo - drž sa Tvojho "pragmatického" prístupu. Pokiaľ od hodiniek očakávaš aj presnosť, tak nekupuj mechanické / automatické hodinky bez certifiktu COSC. Je zárukou toho, že "idú" v relatívne úzkej tolerancií, ináč Ťa šľak trafí, ak Ti budú nadbiehať denne 24 sekúnd s tým, že bez COSC certifikátu je to v poriadku...Prípadne sa pozri na niečo od IWC - všety hodinky sú dokonca presnejšie ako požaduje COSC norma - ak sa nemýlim, tak tolerancia pre všetky IWC hodinky je iba plusová a to maximálne 6 sekúnd za deň...Za tie prachy, ktoré dáš za švajčiarske hodiky to určite stojí. Ja to vidim opacne. Za ty prachy co si za certifikat priplatis ti sikovny hodinar vyladi u Ety odchylku jeste mensi nez COSC:-) Ja bych si pripadal trosku jako hejl co se nechal nachytat na pohadku o presnosti. Prohledej vlakna o COSC a sam si udelas obrazek. Treba ti to za ty prachy navic stat bude. Ja teda kdybych resil jako prioritu u mechaniky presnost, asi sahnu po necem s kalibrem Seiko 6R15. Hodinky poridis okolo cca 10000kc a veril bych jim. Alespon podle ohlasu na foru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 Dostal od novomanzelky docela hezky Longines, v modelech teto firmy se nevyznam, ale mozna nejaky Hydro Conquest v chronographu jestli se vubec delaj.... Kdyz jsem se ho ptal na detaily tak jen krcil rameny. Tak jsem ho nechal i s gatema bejt... Tak jsem je jeste omrknul, ma tyhle: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speedmaster Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 Já řikám "lonžíny" a vždycky jsem se nějak dorozuměl Ale o hodinkách AP, GP apod. se nemůžu s nikým bavit, protože nevim, jak se to vyslovuje Jedině s patlákama v hospodě, kde to řikám "znalecky" zkratkou. Edit: jaks to říkal? AP = [Odemar Pige] GP = [Žirar Perego] Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 22. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2009 Já řikám "lonžíny" a vždycky jsem se nějak dorozuměl Ale o hodinkách AP, GP apod. se nemůžu s nikým bavit, protože nevim, jak se to vyslovuje Jedině s patlákama v hospodě, kde to řikám "znalecky" zkratkou. Edit: jaks to říkal? Jo tak já mám tenhle problém s Jaeger-LeCoultre. Proto musim bohužel v hospodě označovat za moje vysněný hodinky Zenithy Rainbow:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 22. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2009 Jo tak já mám tenhle problém s Jaeger-LeCoultre. Proto musim bohužel v hospodě označovat za moje vysněný hodinky Zenithy Rainbow:) lehka pomoc: http://www.chronometrie.com/watchsounds/watchsoundspage.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xlaque Odesláno 22. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2009 No s JLC je všeobecny problem, Švajčiari hovoria [žeger l kultr], Francuzi (a aj samotny Jerome Lambert vo videach) [žežer l kultr] a Anglofoni [jeger l kultre]. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 22. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2009 A já říkám jégr le koultr Ale je pravda, že když jsem se o hodinkách bavil se švýcarem, tak jsem mu rozumněl jen IWC, Omega a Rolex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sauce Odesláno 4. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září 2009 (upraveno) A to vlákno jsem založil jako reakci na zklamání/překvapení z toho, že na modelech, co jsem v pátek zkoušel neseděli ručičky subciferníků na indexy. A to je něco, co bych u téhle značky nečekal. To je jak kdyby nový auto nemělo volant "vodorovně" při rovně nasměrovaných kolech. Nebo se pletu??? Totéž jsem zažil i u zcela nových Hamiltonů Khaki Chrono - ani jedna z ruček neseděla přesně na indexy, musel jsem je v záruce nechávat srovnat. To dost naštve, nechat hned rozdělávat úplně nové hodinky. Bude to zcela jistě problém i jiných hodinek - docela by mě zajímalo jak jsou na tom např. Steinhart Chrono Nav-B II. Co se týče Omeg, tak na mých Seamasterech jsou už z výroby srovnané perfektně a ani jsem nikde neviděl, že by na některých Omegách, které jsem si prohlížel, zarovnány nebyly... Existuje jednoduchá rada, jak se těmto problémům se špatně zarovnanými ručkami vyhnout - nekupovat si chronograf Příměr s "volantem" opravdu sedí, s tím nezbývá než souhlasit... Upraveno 4. září 2009 uživatelem sauce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktor01 Odesláno 24. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2009 Nepotřebuji, ale chci. Protože mám za to, že je to určité "potvrzení" kvality strojku/hodinek. Takovej "TUV" pro hodinky. Jsem v této oblasti amatér a rád se nechám vyvést z omylu. H COSC je jenom prověření přesnosti chronometru,ale u hodinek střední třídy jako Longines to nemůžeš čekat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktor01 Odesláno 24. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2009 to honza71: já mám teda jedny Longines... model Lindbergh 48 mm a ty nemají chybu... zmetek najdeš všude... Longines Lindbergh jsou skvělé hodinky, a je to fakt, občas se něco nepovede,i když Longiners má slušnou výstupní kontrolu, dbají na jméno 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 30. září 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2009 Jako malé dítě jsem si teď hrál s hodinkami na úvodní stránce firmy: http://www.longines.com/ Musím říct, že ta spousta ručiček je parádní, ale nejlepší je ta sekundovka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se