johny357 Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února mam 300 l sladkovodni akva, k nemu mraky let EHEIM classic 600. Nikdy zadnej problem, kdyz steri nejaka hadice, koupim novou, blbuvzdornej system pro odpojeni hadic a cisteni. Naplne nemenim, z toho jsem nejak vyrostl. Naopak jsem fanda davat tam navrch vatu, protoze kdyz se to kvuli ni zacpe, coz je cca 2x rocne, aspon vycistim filtr. K tomu mam v akvariu jeste prodovy cerpadlo pro zvyseni proudu.... neni potreba, ale jsem tak zvyklej z morskyho akva Muj pristi filtr bude zase ten samej. 1
Vir Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února před 1 hodinou, nekdo napsal: je na to ještě dost náhradních dílů... co se posr...alo ? Plasty už prakají, těsnění, modul na vývod taky prakl a prasklej magnet na vrtulce. Byl tady výpadek proudu a klesalo napětí v síti. Než jsem na to sáhl abych ho rozchodil po výpadku tak makal. Pemzu mám. S topítkem nechci ten můj byl taky s topením a posrala se ovládaci jednotka.....a uvařil jsem ryby
Vir Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února Ty plasty jsou zteřelé. A když jsem spočítal cenu dílů tak vezmu novej a zas budeklid několik let.
Fade Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února @Vir Opravdu koukni na ten Oase. Je to takový Mercedes mezi filtry. Hlavně ta jednoduchost čištění je naprosto top. Vezmi tedy verzi bez topení. Taky mám bez. 1
Vir Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února Ten OASE BIOMASTER má zajímavé řešení předfiltru Tak jsem pročítal různé diskuze -OASE dost hlučnej proti EHEIMU...... Zatím se přikláním k mé již osvědčené značce Eheim 4+ 600. Vyrábí se v německu a je spousta náhradních dílů. Pravděpodobně bude asi i nejtišší...bude v ložnici vedle akvária. Oase se dělá v Itálii a JBL v PRC Kdysi dávno jsem měl TETRU ta byla slabá a pak Fluval...ten zas byl hrozně hlučnej, ta šel z baráku.
nekdo Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února jenom upozornuji, ze u eheimu hodne záleží na náplních... ta 4+600 je asi poslední ještě relativně dobrý model ...i eheim umí být hlučný 2
Vir Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února (upraveno) Tak náplně dám z mého a ten můj Eheim byl tedy super tichý. Průtok mám hodně stažený...žádný proudy....vyrostl jsem na bublání s molitanem. Dle mě, když se akvárium dobře rozjede tak se to může hodně omezit. Bydlel jsem v Praze od mala a akvária prosperovala na jedničku. 16 let jsem v Brandejse a stojí to za hovno. Moc tvrdá voda...nic tam neroste. Pořídil jsem rezervní osmózu tak to zkusím namíchat na cca 150ppm z původních cca 375ppm. Upraveno 11. února uživatelem Vir
pi3ta Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února Eheim + zabehnutá náplň + predfilter (zníži frekvenciu údržby hlavného filtru). Neviem čo chováte a pestujete, ale mne sa na zmäkčenie vody osvedčilo pri čiastočnej výmene vody napustiť akva cez kavovarovyý zmäkčovac (katex), mám aj osmozu kvôli morskemu, ale kvôli času to preženiem cez katex a znížime tu vapenatu tvrdosť, a to máme vodu cez 500ppm a v akva mám discusy a altumy. 1
Fade Odesláno 12. února Nahlásit Odesláno 12. února před 16 hodinami, Vir napsal: Ten OASE BIOMASTER má zajímavé řešení předfiltru Tak jsem pročítal různé diskuze -OASE dost hlučnej proti EHEIMU...... Zatím se přikláním k mé již osvědčené značce Eheim 4+ 600. Vyrábí se v německu a je spousta náhradních dílů. Pravděpodobně bude asi i nejtišší...bude v ložnici vedle akvária. Oase se dělá v Itálii a JBL v PRC Kdysi dávno jsem měl TETRU ta byla slabá a pak Fluval...ten zas byl hrozně hlučnej, ta šel z baráku. Já mám naprosto opačnou zkušenost. Dva Eheim filtry a oba hlučné. Oase zase naprosto tichý. Takže internetové diskuze v tomhle neberu moc vážně Ten zabudovaný předfiltr Oase je top a je to celé v jednom kusu. Rozhodně bych nešel cestou, že bych měl externí předfiltr a ještě to hadicemi propojoval s hlavním filtrem. 1
Vir Odesláno 12. února Nahlásit Odesláno 12. února Tak pánové všem vám děkuji za postřehy Nakonec jsem vzal Eheim professionel 4+ 600 Postřehy.....tišší než můj původní asi už vyběhanej Eheim professionel 2 Velikost náplní stejná Předfiltr umístěn uvnitř nahoře...takže vyndání a vrácení otázka 10 min i s vypráním Zpracování....těžko soudit kvalitu plastů, ale jsou podstatně slabší, ale zas dost pružné. Na první pohled jakoby ošizené....ukáže čas Náplně ....spodní dva koše naplněny Eheim mech....plastová sračka....vyhozeno! Ostatní ok, ty už mám Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Vir Odesláno 12. února Nahlásit Odesláno 12. února před 16 hodinami, pi3ta napsal: Neviem čo chováte a pestujete, ale mne sa na zmäkčenie vody osvedčilo pri čiastočnej výmene vody napustiť akva cez kavovarovyý zmäkčovac (katex), mám aj osmozu kvôli morskemu, ale kvôli času to preženiem cez katex a znížime tu vapenatu tvrdosť, a to máme vodu cez 500ppm a v akva mám discusy a altumy. Teď mám skaláry, synodontis velifera a trnovce. Plánuji osadit rybkami co už jsem kdysy měl. Botia macracanta, labeo bicolor a frenatus, keříčkovce a nějaké tetry. Rád bych i čichavce líbající, ale ty už jsem dlouho nikde neviděl. Počkám než se chytnou kytky .... pak se uvidí
colommbo Odesláno 12. února Nahlásit Odesláno 12. února Ahoj! Možná to jen špatně chápu, ale zmíněnou osádku neuvažuješ do společné nádrže se skaláry...?
colommbo Odesláno 12. února Nahlásit Odesláno 12. února Tak na ty bicolory, frenat(us)y i tetry bacha, s klidnými skaláry do jedné nádrže raději nee, jsou to příliš "živé" rybky...
Vir Odesláno 12. února Nahlásit Odesláno 12. února Já vím. Už jsem je měl. Jsou i dost teritoriálni mezi sebou.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se