Greenhornik Odesláno 5. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2024 Já našel fotku své sbírky před třemi lety a teda taky jsem ušel kus cesty. Jediné, na co jsem přišel, že sbírka (cena) hodinek vůbec nekoreluje se mzdou, ale více s jakýmsi naplněním života. Jednoduše: čím víc je to na hovno, tím víc se kupujou hodinky 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Vincent Odesláno 6. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2024 před 18 hodinami, Caszidy napsal: Omlouvám se, za oživení tohoto vlákna, nicméně dnes jsem narazil na zajímavý/kontroverzní pohled: "Nenoste hodinky, které stojí mezi 30 až 150 tisíci korun. Protože to je cenové pásmo, které je pro vás jako majitele těchto hodinek nejvíc nelichotivé. Říkáte o sobě: chtěl bych být opravdu bohatý člověk, ale zatím se mi to nepovedlo." Samozřejmě je nutné se zamyslet nad tím, že na chrononadšence tohle "pravidlo" nelze zcela aplikovat, neboť do "naší volby co na zápěstí" vstupuje ten faktor "fanouškovství", zatímco zmíněné "pravidlo" bych předpokládal, bylo (zřejmě - bohužel se ke mě dostala až tato "parafráze" bez původního autora a kontextu) určeno pro zástupce "běžné populace" popřípadě těch, kteří se snaží učinit nějaké statusové vyjádření Zajímavý pohled, to samé by se s určitou úpravou ceny dalo říct o autech. Tak či tak je takový výrok blábol. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Caszidy Odesláno 6. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2024 před 21 hodinami, Bert napsal: Díky. Jak už mě doplnil Jarett - tenhle zvláštní "citát" uváděl ve svém newsletteru Miloš Čermák, a to bohužel (jak už jsem psal v původním příspěvku) bez uvedení původního autora. Jasně o Čermákovi (jeho pohledu na život, uspořádání společnosti = takový ten 90tkový pohled moje svoboda nemá hranice, můžu si dělat co chci a jakákoliv regulace je takřka sprosté slovo atd.) si lze myslet cokoliv, nicméně jeho vhled do problematiky AI je solidní a přínosný. Je třeba poukázat na to, že předmětný citát a pohled zcela opomíjí/vylučuje zapojení emocí a subjektivity do nošení/výběru hodinek a omezuje ho na striktně chladně logickou volbu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Caszidy Odesláno 6. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2024 před 3 hodinami, Karel Vincent napsal: Zajímavý pohled, to samé by se s určitou úpravou ceny dalo říct o autech. Tak či tak je takový výrok blábol. Dalo by se to říct takřka o čemkoliv co si člověk pořídí a mohou to následně vidět další lidé Nicméně samotný výrok bych za úplně čistý blábol nepovažoval, neboť přiznejme si, že v takřka jakékoliv společnosti na světě bude existovat nemalá množina lidí, na kterou bude zcela sedět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 6. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2024 před 18 hodinami, Greenhornik napsal: Já našel fotku své sbírky před třemi lety a teda taky jsem ušel kus cesty. Tak to mas dobry. Ja, jak na to tak koukam, jsem se v podstate neposunul ani za 7 let . https://forum.chronomag.cz/topic/72601-základní-trojice-hodinek/?do=findComment&comment=1861988 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelH Odesláno 7. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2024 Kdyz jsem tak procital ta moudra z toho linku, tak jsem si tak rikal, ze teda, kdyz takovy clovek svymi nazory ovlivnuje ostatni, tak je to smutne. At uz se to tyka hodinek nebo cehokoliv jineho. To, ze nosim hodinky treba za 200 me nedela opravdu bohatym, treba jsem po nich touzil a nasetril si a ano, v rozpoctu to poznam. A to, ze treba nosim daily za 70, tak taky nemusi nic znamenat, protoze takovych kousku muzu tocit 10 a vice. A nemusi me to v rozpoctu zabolet. Ty rady jsou opravdu pojmenovany trefne - nevyzadane 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 7. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2024 Nahodou me tohle vlakno inspirovalo... konecne jsem se dokopal a zasel za sefem si rict o pridani... :-) 2 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exell Odesláno 7. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2024 Nosím svoje daily za 140k. Jak moc chci být bohatý, to nedovedu říct, zeptám se Čermáka, až ho zase potkám v Gulden Draaku. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelH Odesláno 7. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2024 před 20 minutami, petr_cha napsal: Nahodou me tohle vlakno inspirovalo... konecne jsem se dokopal a zasel za sefem si rict o pridani... Dobra myslenka, zkusim si rict, ze bych taky byl rad opravdu bohaty, protoze to u nas rika jeden novinar a nechci vypadat jako nuzak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se