Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 3 týdnech...
  • Odpovědi 51
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 2 týdnech...
Odesláno
  Snow napsal:
Názorný příklad, že se dá pořídit hodně muziky za málo peněz. Důstojná náhrada za ruské nebo japonské hodinky, které se nabízí pořád dokola novým členům, kteří se obrací s dotazem na koupi nových hodinek. No jo, už slyším, Seika super, vždyť jsou v automatu apod. že ?

Mě spíš přijde, že každádruhá rada končí u Steinhartů, což je něco podobného jako tato značka. Seika bych neurážel. Přece jenom hodinky navrhují, vyvýjejí a vyrábějí. To se o většině jiných firem říci nedá.

• po měsících...
Odesláno

Před pár dny jsem se stal hrdým majitelem těchto hodinek :) Možná si mě bude pár lidí pamatovat s dlouhých diskusí o výběru hodinek (Nautica nebo Victorinox? Tissot PRC200 k saku? atd...). Nakonec jsem své dilema vyřešil koupí těchto hodinek od Rotary, přečetl jsem si diskuse na chornomagu a pak jsem vyrazil na eBay a hodinky na aukci od prodejce z UK za cenu 1 371,13 CZK z výpisu v internetovém bankovnictví.

Hodinky jsou vážně parádní a mohu je doporučit ;)

Jedna věc mi pořád ale vrtá hlavou, myslím že se to tu v diskusi už řešilo ale stejně se zeptám... Jde mi o subdial na 6. a 9. hodině. Předpokládal jsem že se samy seřídí podle hlavních ručiček na aktuální čas (sekundy a minuty) ale nestalo se tak... Jdou si stále stejně svým vlastním časem :huh: Jak tedy seřídit hodinky i subdialy?

Odesláno
  Matthew napsal:
to nechápu... vždyť to pořád běží nedá se to zastavit

Porad bezi centralni rucky - hodinova a minutova a na subdialu na 6 nebo na kterem jsou vteriny tak ta, stoji centralni vterinova a subdialovy minuty + hodiny pokud nemas pusteny stopky, k tomu slouzi tlacitka, nahore start/stop, dole reset ;)

Odesláno
  spiderer napsal:
Porad bezi centralni rucky - hodinova a minutova a na subdialu na 6 nebo na kterem jsou vteriny tak ta, stoji centralni vterinova a subdialovy minuty + hodiny pokud nemas pusteny stopky, k tomu slouzi tlacitka, nahore start/stop, dole reset ;)

jo, to sem nepochopil:D:D pořád mi beží ty malý ručičky na subdialech a tlačítka start/stop a reset ovládaj ty hlavní - velký ručičky a subdialy beží nezávisle na nich.

Odesláno
  Matthew napsal:
...tlačítka start/stop a reset ovládaj ty hlavní - velký ručičky a subdialy beží nezávisle na nich...

Tak pak těm hodinkám už není pomoci. Švýcarský hodinář do nich v průběhu iniciačního procesu asi bouchnul z druhý strany než je obvyklé a hodinky už teď nikdy nikdo nezastaví. Pro jistotu bych se kouknul jestli náhodou tlačítka start/stop a reset neovládají i jiné spotřebiče v domácnosti...

Odesláno (upraveno)

Matthew: zkus to pls rozepsat víc blbuvzdorně - buď nechápu text nebo nechápu závadu - jak můžou čudly chronografu hejbat velkejma ručkama?

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno
  bandicoot napsal:
Matthew: zkus to pls rozepsat víc blbuvzdorně - buď nechápu text nebo nechápu závadu - jak můžou čudly chronografu hejbat velkejma ručkama?

Já to právě taky vůbec nepochopil...

Odesláno

Stopkovej sčítací subdial je jen jeden na devítce, na šestce je normální sekundovka a na trojce je 24hod, takže že něco běží furt je správně, ale jak rychle teda běží ručka na devítce?

A pokud by to po resetu nesedlěo na nule, tak u kvarcek se to dá doštelovat tlačítkama při povytažený korunce.

Odesláno
  Filipes napsal:
tipuju že je řeč o vteřinovce - chronotlačítka ovládaj centrální vteřinovku kdežto vteřinovka na subdialu běží furt

jj přesně tak to je, chrono tlačítka ovládají velkou vteřinovku a subdilay beží nezávisle naní, pořád a nikdy se nezastaví...

Odesláno

vzal sem k ruce návod a už sem to pochopil, k hlavnímu času nepatří velká sekundová ručička ale malá sekundovka na subidalu u 6. hodiny

stopky tvoří subdial na 9. hodině a velká sekundová ručička

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...