ricous Odesláno 20. června 2009 Nahlásit Odesláno 20. června 2009 Zdravím, na začátku varování Ministerstva zdravotnictví: Následující řádky nejsou recenzí, ani se jí nesnaží být - jde pouze o subjektivní názory člověka, kterému se líbí hodinky, má je rád, ale nerozumí jim. Autor si je rovněž vědom nízké kvality přiložených fotografií. Mají pouze informativní charakter. Model Orient CEM75001 mne zaujal hned po horalově nástřelu. Po marných snahách si je zakoupit v gorodu Mockba jsem dal na radu bohushe (díky) a vydražil je za necelých 150,- EUR (včetně poštovného) u prodejce "schoeneuhren", jehož tímto vřele doporučuji - aukce skončila v úterý večer a ve čtvrtek dopoledne byly již hodinky doma. Neuvěřitelné! Balení obsahuje papírovou krabici, dřevěný (?) box, manuál, záruční list, fakturu a plastovou visačku - na hodinky v dané cenové kategorii velmi solidní. Samotné hodinky působí bytelným dojmem, průměr cca 45 mm je dle dnešních požadavků a hmotnost je tak akorát - na ruce o nich víte, na druhou stranu nejste po celodenním nošení vyčerpáni. Po připnutí na ruku jsem byl mille překvapen - sedí parádně, lépe než některé modely o několik tříd výš. U tahu bych se na chvíli pozastavil, jde o jedno ze slabších míst hodinek - působí tak nějak "plechově", je náchylný k oděrům a zapínání jde hodně ztuha, ani pojistka se nedává nejlehčeji. Ale třeba se to časem ochodí. K samotným hodinkám - největší hrůzu jsem měl z bočního tlačítka na seřizování ukazatele dne v týdnu. Naštěstí je celkem utopeno a není tak rušivé, jako na jiných modelech Orientů. Přesto si myslím, že absence "day" by hodinkám neuškodila a narušitel z boku by byl pryč. Také by se mi víc líbilo, kdyby bylo "date" zobrazeno bílým číslem na černém podkladu. Na ciferníku překvapí logo "Phillip Morris" - není tak rušivé, jal vypadá na fotografiích a je celkem nenápadné. Samotná čitelnost je velmi dobrá, luminiscence slabší a prakticky pouze ruček. Sklíčko minerál, budu uvažovat o safíru s AR. Luneta se otáčí jednosměrně, hůře se bere do ruky, ale jde tak akorát - žádná větší síla, sama se však ani nehne. Udávat přesnost po dnu nošení nových hodinek je poněkud nesmyslné, ale přesto - zatím +20 sec/den. Rezerva chodi neměřena. Celkově jde o velmi povedené hodinky, které si své místo na slunci určitě najdou. Souhlasím s bakerem, že by mohlo jít o model, který bude stejně hojně rozšířen jako zde oblíbená Monstra. Kacířsky přiznávám, že mi jejich vzhled připomíná Omegy Planet Ocean - viz poslední foto. Tak, a to je všechno - děkuji za pozornost http://myworld.ebay.com/schoeneuhren
Baker Odesláno 20. června 2009 Nahlásit Odesláno 20. června 2009 Super! Co je tam vlastne za strojek, ptam se proto, zda by neslo pouzit cerny datovy venec z nejakych Seiko (kdyz uz budes resit ten safir)
ricous Odesláno 20. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. června 2009 (upraveno) Co je tam vlastne za strojek, ptam se proto, zda by neslo pouzit cerny datovy venec z nejakych Seiko (kdyz uz budes resit ten safir) Bakere, tohle mi nedělej - vždyť jsem psal, že hodinkám nerozumím... Na dýnku je uvedeno EM75-CO CA (asi co-caxial ) - ale jestli to je povídání o strojku, tak to nevím... Upraveno 20. června 2009 uživatelem ricous
vito Odesláno 20. června 2009 Nahlásit Odesláno 20. června 2009 Pozor, to co teď napíšu, je pro mnoho z nás rouhání! Když si vedle toho položím moje letité Prim Sport I gen., kde je ten podstatný rozdíl? Už se těším na ty reakce.
CzechJoker Odesláno 20. června 2009 Nahlásit Odesláno 20. června 2009 Pozor, to co teď napíšu, je pro mnoho z nás rouhání! Když si vedle toho položím moje letité Prim Sport I gen., kde je ten podstatný rozdíl? Už se těším na ty reakce. Podle mě třeba:VodotěsnostPřesnostKvalita zpracování pouzdraKvalita tisku indexůKvalita strojkuSex-Appeal
Onisan Odesláno 20. června 2009 Nahlásit Odesláno 20. června 2009 zvuk jakým působí vyslovení značky na uši průměrného občana?
cali Odesláno 20. června 2009 Nahlásit Odesláno 20. června 2009 urcite to nebude seiko a ani miyota nakolko oboje tie iste funkcie zvladaju bez cudlika
miris Odesláno 20. června 2009 Nahlásit Odesláno 20. června 2009 ... největší hrůzu jsem měl z bočního tlačítka na seřizování ukazatele dne v týdnu. Naštěstí je celkem utopeno a není tak rušivé, jako na jiných modelech Orientů... Jelikož o nich také vážně přemýšlím , mám prosím tě (možná hloupý) dotaz, , a to na citlivost onoho tlačítka. Zda není příliš vysoká, jestli tím nehrozí nebezpečí nežádoucího, samovolného překlopení ukazatele dnů třeba při zatrhnutí o rukáv . Dík
ricous Odesláno 20. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. června 2009 Jelikož o nich také vážně přemýšlím , mám prosím tě (možná hloupý) dotaz, , a to na citlivost onoho tlačítka. Zda není příliš vysoká, jestli tím nehrozí nebezpečí nežádoucího, samovolného překlopení ukazatele dnů třeba při zatrhnutí o rukáv . Dík Mám je na ruce od včerejška, košile nenosím - ale pokud prstem přejíždím pokraji pouzdra a po tlačítku, den se nepřetočí. Je potřeba poměrně větší a cíleně mířené síly.
Baker Odesláno 20. června 2009 Nahlásit Odesláno 20. června 2009 urcite to nebude seiko a ani miyota nakolko oboje tie iste funkcie zvladaju bez cudlika Jasne mas mas pravdu, jsem lama, s cudlikem mi to neseplo.
miris Odesláno 21. června 2009 Nahlásit Odesláno 21. června 2009 ... odkaz na pár pěkných foteček k obohacení tématu ... http://uhr-forum.de/meine-neue-erste-orien...m75002d6-t26858
fofrak Odesláno 23. června 2009 Nahlásit Odesláno 23. června 2009 Může některý z majitelů podat info o průměru samotného skla, nikde jsem to nenašel ?
bohush Odesláno 23. června 2009 Nahlásit Odesláno 23. června 2009 Může některý z majitelů podat info o průměru samotného skla, nikde jsem to nenašel ? 32 mm, měřeno školním pravítkem
fofrak Odesláno 23. června 2009 Nahlásit Odesláno 23. června 2009 32 mm, měřeno školním pravítkem Díky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se