Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
To se mi nějak nezdá. Mělo by to fungovat při natočení ruky bez ohledu na okolní světlo. Spíš to není na tom světle vidět :)

Casio to má nějak takto - funkce auto podsvětlení se zapíná/vypíná podržením tlačítka. Některé modely však navíc dokáží vypnout funkci auto podsvětlení když jsou na světle (tzn. vypne se komplet funkce autopodsvětlení a musíte ji večer zas zapnout). Tento model to však neumí, tam se to musí vypnout tím podržením tlačítka. Jsou to hodinky se solárním dobíjením, tak tam se asi na nějaké šetření nehraje, tam to může blikat celý den. Až si udělám chvilku, ofotím stránku z katalogu Casio kde jsou všechny typy podsvětlení popsané.

Rekl bych ze kibi ma pravdu. Ted jsem to zkousel a na svetle to opravdu nefunguje kdezto v seru nebo ve tme ano. Zrejme to indikuje silu osvetleni dle dopadu svetla na solarni panel a podle toho to zapina tuto funkci.

• Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
To se mi nějak nezdá. Mělo by to fungovat při natočení ruky bez ohledu na okolní světlo. Spíš to není na tom světle vidět :)

Nevím,jak u ostatních......ale u G056 bych si změny všimnul(i na světle)......čísla byla neustále červená,pokud jsem vlezl do tmy,podsvítila se na takovou šedou......však to Kibi může vyzkoušet a případně potvrdit. Anebo jsem slepej..... :)

Odesláno
Rekl bych ze kibi ma pravdu. Ted jsem to zkousel a na svetle to opravdu nefunguje kdezto v seru nebo ve tme ano. Zrejme to indikuje silu osvetleni dle dopadu svetla na solarni panel a podle toho to zapina tuto funkci.

Tak teda mi to nedalo a zjistil jsem si z ofiko Casio materiálů (viz katalogy v pdf na webu casio-watch.cz) jak to je :) Pletl jsem se v tom, že jsem si myslel, že Full Auto Illuminator nedokáže v šeru opětovně aktivovat funkci automatického podsvětlení. Umí to. Ovšem tyto hodinky Full Auto Illuminator dle katalogu nemají (mají jen Auto Illuminator). Ty co zmiňuje Gillius zase ano. Udělal jsem screenshoty z těch katalogů.

Mám na svejch Casiích taky jen ten jednodušší způsob automatiky a na světle prostě očima nepoznám, že zrovna svítí. Ale když s nima pohnu ze světla do stínu tak to vidět je. A není to tak, že by se najednou podsvětlení zapnulo.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Sorry, ale ted jsem par minut testoval a nasel rozhrani sero - svetlo kde se spina osvetleni funkce auto illuminator a stojim si zatim ze na svetle na natoceni nereaguji...... Jsem si jisty ze bych poznal ze sviti. Nevim mozna maji spatny popis v katalogu :sad01_anim:

Odesláno
Sorry, ale ted jsem par minut testoval a nasel rozhrani sero - svetlo kde se spina osvetleni funkce auto illuminator a stojim si zatim ze na svetle na natoceni nereaguji...... Jsem si jisty ze bych poznal ze sviti. Nevim mozna maji spatny popis v katalogu :sad01_anim:

Pak je teda fakt asi chyba v katalogu a ty máš kliku, že máš lepší podsvětlení :)

Odesláno

Jen mě ještě napadlo :

- Full auto illuminator : Všechny modely které mají napájení solar - protože solárni panel tu asi bude fungovat jako čidlo intenzity okolního osvětleni.

- Auto illuminator : Modely bez solárniho napájeni - pochybuji že budou mít extra čidlo na intenzitu okolního světla.

Dobrou ;)

Odesláno
Jen mě ještě napadlo :

- Full auto illuminator : Všechny modely které mají napájení solar - protože solárni panel tu asi bude fungovat jako čidlo intenzity okolního osvětleni.

- Auto illuminator : Modely bez solárniho napájeni - pochybuji že budou mít extra čidlo na intenzitu okolního světla.

Dobrou ;)

Ty moje jsou taky solární, ale mají jen tu blbější variantu. Cítím se podveden :)

Odesláno (upraveno)
Jen mě ještě napadlo :

Dobrou ;)

Souhlasím s tebou, mám "auto-illuminator" na obyčejných digitálkách Casio W755D-1A a vzhledem k tomu, že se podsvětlení zapíná podle náklonu, tak je to dosti nepoužitelné (resp. zbytečně to žere proud i za dne).

edit: doplněn typ

Upraveno uživatelem Ruda
Odesláno
ja taky :)

mam 056 - ale s reverznim displejem... nekdy na ne nevidim, jinak to jsou dokonale digitalky... :)

Který máte na mysli ty 056 , nějak se nemůžu dopátrat....

Odesláno
Jsou to "jiné" G-Shocky......úžasná ergonometrie,nikde to nepřekáží.......jedny z nej(jestli ne vůbec ty nej,číslo 1),které jsem měl v ruce a na ruce!!!!

Musím je někde prostudovat ;)

Odesláno
Jsou to "jiné" G-Shocky......úžasná ergonometrie,nikde to nepřekáží.......jedny z nej(jestli ne vůbec ty nej,číslo 1),které jsem měl v ruce a na ruce!!!!

Mam presne opacny nazor. :thumbsup_anim: (krome toho, ze nikde neprekazi, ale kdyz chci, aby mi hodinky neprekazely, tak je nenosim :) )

Odesláno (upraveno)

056 s reversním displejem sem měl a šly do světa právě k vůli čitelnosti. :blink:

Teď je nemůžu sehnat v provedení pro Evropu, resp aby fungovalo radio v Evropě. US i Asie jsou k mání, ale Evropa neeee :angry: :angry:

Jinak, co se týče nositelnosti, jsou parádní a trochu se vymykají základní filozofii G-řady

Upraveno uživatelem Radimk
Odesláno (upraveno)

Tak do tohoto stadia sem se teda ještě nedostal...

G-čka mám na plavání, na kolo a tam potřebuju rychlý pohled a rychlou informaci.

Jinak žádná diskuze, parádní kus..

Upraveno uživatelem Radimk
Odesláno
Ahoj , no jasne , prostuduj tohle vlakno - neni dlouhe. Prodejce jsem tam uvedl.

Díky..ale at pocitam jak chci nedokazu se se 150 eury dostat na castku 3500,- kterou jsi uvedl.

Odesláno (upraveno)
Díky..ale at pocitam jak chci nedokazu se se 150 eury dostat na castku 3500,- kterou jsi uvedl.

Mas pravdu castku jsem zaokrouhlil - me vysly na nejakych cca 3600,- ... ( euro jsem mel v praci od kolegu z reichu za 26,- a ucet mam doma , muzu se pak podivat a k presne cene se dopracujeme) , musis myslet na to ze postovne bylo pouze do nemecka a kolega mi je dovezl. Nechtel jsem te nijak mystifikovat... Myslim ze to je stale dost dobre oproti nakupu u nas. Pokud mas paypal tak se da najit za lepsi cenu ve statech - ale pro me to byl problem.....

Upraveno uživatelem Dantechno

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...