cigi Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 šroubovací korunka je neslabší místo hodinek a i podle prima zdroj nejčastějších poškození a oprav. Jestli fortis opravdu vymysleli jakýkoli způsob, jak zajistit vodotěsnost bez té obtížné šroubovací korunky - je to významný uživatelský zlepšovák, pro mě největší od nárazuvzdorného uložení. Jestli to ale není jen papírová vodotěsnost - kdo to v praxi vyzkouší???
Jerrys Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 Jasně že nemá šroubovací korunku, mám je tejden ani ne a bylo mi vysvětleno, že někteří ichtylové právě ničili závity šroubovacích korunek takže Fortis zvládnul 200M bez šrouvovací korunky. Jinak ať kvedlám jak chci zatím mi korunka drží a nevypadává, to by mě trefilo proboha
JJ Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 cigi - 100M bez šroubovací korunky vyrábí Fortis už pěknou dobu. Můžu svoje (Flieger Chronograph) nechat příležitostně otestovat na vodotěsnost.
Jerrys Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 Jo málem bych zapomněl, chtěl jsem si poposadit přezku na kovovém tahu, nic na tom není, jenomže šroubky jsou z fabriky zalepené Loctitem, takže se mi u dvou, podotýkám při povolování !! ukroutily hlavičky a samozřejmě z těch osiček to nikdy nikdo nedostane, žejo. Ještě že jsem použil dílek z pytlíku, co jsem měl po zkrácení od hodináře. Takže vše je OK, akorát nemám náhradní dílek tahu, čili prodloužit by šel jen po objednání náhradního dílečku. Nevíte co by to stálo a kdo by to sehnal za rozumnej peníz? Podle mě to bylo z výroby příliš silně zalepené, protože ty ostatní šroubky šly povolit sice ztuha, ale neulomili se. No, takže mám obavu aby ten dílek nevyšel na majlant.
Ondraj Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 Jerrys napsal: Jo málem bych zapomněl, chtěl jsem si poposadit přezku na kovovém tahu, nic na tom není, jenomže šroubky jsou z fabriky zalepené Loctitem, takže se mi u dvou, podotýkám při povolování !! ukroutily hlavičky a samozřejmě z těch osiček to nikdy nikdo nedostane, žejo. Ještě že jsem použil dílek z pytlíku, co jsem měl po zkrácení od hodináře. Takže vše je OK, akorát nemám náhradní dílek tahu, čili prodloužit by šel jen po objednání náhradního dílečku. Nevíte co by to stálo a kdo by to sehnal za rozumnej peníz? Podle mě to bylo z výroby příliš silně zalepené, protože ty ostatní šroubky šly povolit sice ztuha, ale neulomili se. No, takže mám obavu aby ten dílek nevyšel na majlant. Ptal jsem se jednou na šroubovací stěžejku, chtěli za ní asi 700
Ondraj Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 U té nešroubované korunky může být také problém v tom, že zde bude třeba přesnější utěsnění, tím je určitě i větší tření. Když si vzpomenu na Azimuth a jejich problém s korunkou, tak pokud závit hřídelky kvůli nějaké nepřesnosti nebo jen toleranci při výrobě nevychází přesně do středu závitu v korunce, pak dochází při natahování k miniaturnímu ohýbání hřídelky a vzhledem k tomu, že ta je dost kalená, tak to časem může prasknout. Tyto problémy mají většinou hodinky s velkou korunkou, kde můžou prsty více nechtěně korunku nějak páčit. Tady bych viděl naopak výhodu u Fortisu u té šroubovací, protože korunka je nasazena na hřídelku přes čtyřhran s pružinou a není tedy s hřídelkou spojena pevně a má jistou normální vůli. Při "kvrdlání" korunkou pak nedochází tolik k namáhání hřídelky. Problém je ten, že ty hřídelky opravdu nejsou moc silné a i přemáhání spojky u automatů může podle mě hrát roli v životnosti.
Snow Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 martini napsal: Může to být přetáhnutí, jde vůbec automaty (tyto nebo jakékoli) přetáhnout? Nenašel jsem nikde varování, ani od prodejce. Díky za reakce. Automat nelze přetáhnout, ale na druhou je zbytečné je nějak moc natahovat, stačí 10x 20x otočit korunkou. Jinak si dost dobře dovedu předstatvit, jaké to je mít problém s hodinkami, já jsem si je minulý víkend jen poškrábal a jsem z toho otrávený doposud. Přeji hodně zdaru a rychlou a kvalitní opravu . T.
Ondraj Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 thesis napsal: martini napsal: Může to být přetáhnutí, jde vůbec automaty (tyto nebo jakékoli) přetáhnout? Nenašel jsem nikde varování, ani od prodejce. Díky za reakce. Automat nelze přetáhnout, ale na druhou je zbytečné je nějak moc natahovat, stáčí 10x 20x otočit korunkou. Jinak si dost dobře dovedu předstatvit, jaké to je mít problém s hodinkami, já jsem si je minulý víkend jen poškrábal a jsem z toho otrávený doposud. Přeji hodně zdaru a rychlou a kvalitní opravu . T. Automat konkrétně 7750 si řekne sám když je natažený. Začne pak vydávat jiný zvuk. Ale po cca 30x natažení.
Milan Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 Ničenie závitov na šrobovacích korunkách je podla mňa dosť divné. Predsa s tou korunkou nemanipuluje človek denne 30-x, alebo sú hodinky FORTIS také nepresné, že pri nich treba nastavoať čas tak často? =D
Ondraj Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 Milan napsal: Ničenie závitov na šrobovacích korunkách je podla mňa dosť divné. Predsa s tou korunkou nemanipuluje človek denne 30-x, alebo sú hodinky FORTIS také nepresné, že pri nich treba nastavoať čas tak často? =D A co když hodinky střídáš a nemáš natahovač ?
Milan Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 Ondraj napsal: Milan napsal: Ničenie závitov na šrobovacích korunkách je podla mňa dosť divné. Predsa s tou korunkou nemanipuluje človek denne 30-x, alebo sú hodinky FORTIS také nepresné, že pri nich treba nastavoať čas tak často? =D A co když hodinky střídáš a nemáš natahovač ? Aj tak je to max. 2-x týždenne.
cigi Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 milane - vidíš i 2x týdně stačí, aby to bylo nejčastější poničení hodinek, a to nemluvím o pohodlí. jerrys - co je to ichtyl? jinak super zpráva - pašáci, tihle fotisáci!! :)
Smiling Odesláno 14. října 2006 Nahlásit Odesláno 14. října 2006 co se týče nárazů hodinek, dá se říct že 99% ručičkových hodinek a automatů, je sice dělaná na nárzy, ale při jízdě na kole jde o vybrace, to je rozdíl. Když dostanou ranů, třebaže spadnou, je to jiné, než když 10 sekund pojedete ze schodů. Laicky se dá říct, lepší jedna velká rána, 10 menších bolí víc. Nepokoj je velmi křehká součástka a uložení v kamenech taky trpí.
Smiling Odesláno 14. října 2006 Nahlásit Odesláno 14. října 2006 jo a k poznámce o šroubovací korunce. Až jednou vlezete do vody s vysunutou korunkou nebo se vám nějakou přičinou sama vysune, hned budete vědět, proč je šroubovací......
Ondraj Odesláno 14. října 2006 Nahlásit Odesláno 14. října 2006 Ono to nebude tak horké, např. Mido garantuje vodotěsnost i při vysunuté korunce.
Jerrys Odesláno 14. října 2006 Nahlásit Odesláno 14. října 2006 proč bych lezl do vody s vysunutou korunkou to sice nevím, ale kdysi jsem měl hodinky co byly vodotěsné do 50m a 2 roky jsem se s nima nekompromisně koupal v bazénu a držely super, přitom to byly absolutní šity za 900kč, takže pokud polezu do vody s Fortiskama, asi by měli vydržet běžný plavání žejo, jinak jdou +8sec/ denně, což beru, stačí je seřídit 1x týdně v neděli a pohoda. Ono stejně, kdyby šly absolutně přesně, tak by to nebylo ono, ono to chce 1x tejdně se s nima poňuňat žejo
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se