Návštěvník Kamil Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 Pánové YPO, Milis, atd., zapomínáte, že tohle je fórum milovníků hodinek. Jsou to mechanické hodinky, některé z nich s evidentně slušně fungujícími kalibry, spolehlivostí a relativní přesností. Jestli se vám tohle vlákno nelíbí, tak sem nelezte. Připadá mi hodně snobské a netaktní ohrnovat nos a navážet se do těch, kteří nemají nebo nechtějí dát za hodinky měsíční plat či jeho násobky. Všichni snad máme rádi hodinky? A že na ně někdo má méně peněz, činí ho to méněcenným? Někdo napsal, že by si nekoupil v tržnici tričko z Asie - kdepak se asi vyrábí většina značkového oblečení? To jsem si zase dal. Přijedu z Baselu a první co čtu, je tahle neuvěřitelná povýšenost některých "zasloužilých" členů.
Návštěvník YPO Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 Kamil napsal: Pánové YPO, Milis, atd., zapomínáte, že tohle je fórum milovníků hodinek. Jsou to mechanické hodinky, některé z nich s evidentně slušně fungujícími kalibry, spolehlivostí a relativní přesností. Jestli se vám tohle vlákno nelíbí, tak sem nelezte. Připadá mi hodně snobské a netaktní ohrnovat nos a navážet se do těch, kteří nemají nebo nechtějí dát za hodinky měsíční plat či jeho násobky. Všichni snad máme rádi hodinky? A že na ně někdo má méně peněz, činí ho to méněcenným? Někdo napsal, že by si nekoupil v tržnici tričko z Asie - kdepak se asi vyrábí většina značkového oblečení? To jsem si zase dal. Přijedu z Baselu a první co čtu, je tahle neuvěřitelná povýšenost některých "zasloužilých" členů. Správně Kamile .... braň si svoje vlákno
Návštěvník Kamil Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 YPO napsal: Správně Kamile .... braň si svoje vlákno Vůbec nejde o "moje" Vlákno je mi úplně buřt, taky si Alphy nekoupím a nebudu je nosit, i když dvoje čínské hodinky už jsem vyzkoušel. Jde mi o princip tolerance a pochopení.
Návštěvník YPO Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 Kamil napsal: Vůbec nejde o "moje" Vlákno je mi úplně buřt, taky si Alphy nekoupím a nebudu je nosit, i když dvoje čínské hodinky už jsem vyzkoušel. Jde mi o princip tolerance a pochopení. Pochopení čeho ? Podívej se na svůj první příspěvek v tomhle vlákně .......
Návštěvník Kamil Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 YPO napsal: Pochopení čeho ? Podívej se na svůj první příspěvek v tomhle vlákně ....... Pochopení tohoto: Kamil napsal: .... Jsou to mechanické hodinky, některé z nich s evidentně slušně fungujícími kalibry, spolehlivostí a relativní přesností.... Připadá mi hodně snobské a netaktní ohrnovat nos a navážet se do těch, kteří nemají nebo nechtějí dát za hodinky měsíční plat či jeho násobky. Všichni snad máme rádi hodinky? A že na ně někdo má méně peněz, činí ho to méněcenným?
boo-beek Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 Kamile, proti Alpha jako hodinkam takovym nic nemam. To, ze nekdo napise, ze by je nedal na ruku - na to ma legitimni pravo. Stejne tak plno lidi pise, ze by si na ruku nedalo Breitlingy, Ulysse Nardin, Rolexy, ... Ano, forum je "lasce k mechanickym hodinkam", ale... Napr. pro me je uplne stejne neprijatelny "tourbillon-like" openheart, stejne tak design Alpha Daytona. Proste je to neco, co si hraje na neco vic. Konkretne ty chronografy by me hooodne lakaly kvuli Venus kalibru, ale ten do puntiku okopirovanej Daytona design je pro me stejne neprekousnutelnej jako napis Rolex na cinskejch hodinkach. A uprimne - stejne jako Submariner design Steinhartu. Dalsi vec, ktera mi prijde priserna, je ten napis Chronometer... Dale... neni to o penezich a o snobarne, v tomhle se musim YPA zastat - Ypo si pomerne nedavno koupil Samuraie, takze to, ze ma UN atd neznamena IMHO automaticky, ze ohrnuje nos nad nekym, kdo nosi levny hodinky. Ale pro me je proste Alpha neco, co kopiruje neco jinyho, i kdyz ne napisy na ciselniku. Je plno jinejch moznosti levnejch hodinek, napr. Seiko, Orient, Vostok-Europe, ... jenze ty proste nebudou vypadat tak "dobre". To mi prijde hloupy.
Návštěvník Kamil Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 boo-beek napsal: To, ze nekdo napise, ze by je nedal na ruku - na to ma legitimni pravo.... Ale to je v pořádku. Já je taky nedám na ruku. Jde mi o to, že je tu spousta lidí s omezenými finančními zdroji nebo jinými preferencemi než utrácení za hodinky. A mají je o to méně rádi?
boo-beek Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 Kamil napsal: Ale to je v pořádku. Já je taky nedám na ruku. Jde mi o to, že je tu spousta lidí s omezenými finančními zdroji nebo jinými preferencemi než utrácení za hodinky. A mají je o to méně rádi? Ja prece nemam nikoho rad/nerad, vetsinu lidi tu neznam. Ale me osobne proste leze na nervy znacka Alpha z duvodu popsanych vyse. Netvrdim, ze vsichni, kdo si kupuji Alphy, jsou magori, ze bych s nima nekamaradil, ... ale... proste je to nejaka volba, s kterou nesouhlasim, z duvodu, ktere jsou IMHO pomerne legitimni. A vubec to nesouvisi s financni situaci majitele ani s jeho preferencemi, mj. mam rad levna Seika i Orienty. Nicmene - je nejakej duvod, proc bych to nesmel vyjadrit? Stejne, jako jsem zdrbnul GP s pravym turbem a s uzasnymi komplikacemi, tak proste zdrbnu Alhpy s fasnym turbem i Alphy s pravdepodobne falesnou chronometer certifikaci.
Návštěvník Kamil Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 Ty o voze, já o koze. Mluvím o něčem jiném. O povýšenectví, snobství, odsuzování a vysmívání se jiným názorům, socialním skupinám, atd. Asi si nerozumíme. Já jsem tím "mají je o to méně rádi" myslel hodinky a ne lidi. Prostě mi některé příspěvky, některých místních členů (mimochodem je většinou osobně znám a vážím si jich) připadaly, slušně řečeno, velice netolerantní. Jestli to bylo pokročilou hodinou nebo hladinou... EDIT: A už se k tomu nehodlám vyjadřovat a hádat se s někým o slovíčka.
budo Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 No ... dnes jsem za 2900Kč viděl v jednom libereckem obchode tohle http://194.213.37.252/inshop/scripts/detai...amp;rnd=1822128 na tomhle webu to mají dokonce o 1K dražší .... nicméně jsem se chtěl podívat na web a našel i toto http://194.213.37.252/inshop/scripts/detai...amp;rnd=6048010 Jsou to kvarcky. Já se tomu zasmál a udělal pche vzhledem k tomu, že kopírujou a navrch je to kvarz a drahej. Takže chápu, že je někomu trnem v oku Alpha, nicméně nesdílím vášně vedoucí ke zbytečným keyboardfihgtům. Každej po svym prkně, doktůrku....
Návštěvník YPO Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 Kamil napsal: Mluvím o něčem jiném. O povýšenectví, snobství, odsuzování a vysmívání se jiným názorům, socialním skupinám, atd. Kamile Ty by si mě fakt rozplakal - moralizování od někoho kdo založí tohle pofidérní vlákno opravdu sedí ...... ...... vlastně ono je to z lásky hodinkám ..... ..... a už se k tomu taky nebudu vyjadřovat
safi Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 Čínská produkce mě svého času také poměrně hodně chytla. S odstupem času mohu konstatovat, že zatím tato produkce nedospěla do stavu, kdy mi dokáže dát stejnou radost jako o polovinu dražší Seika (vše v ceně do 5000CZK). Spíše než na hromadění většího množství méně kvalitních hodinek doporučuji mít jedny pořádné kvalitní hodinky a jedny nějaké levné na sport. (ani nemusí být mechanické). Není to nijak namířeno proti finančně slabším uživatelům, je to naopak rada jak v rámci svého rozpočtového omezení mohou mít z hodinek nejvyšší užitek.
silviu Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 zaujimava diskusia, s primeranou davkou tolerancie v mojom pripade, mam aj tissoty, stali raz tolko co Alpha a akurat ked vysli zo zaruky tak sa pokazili. Oprava stala asi to co Alpha. takze kvalita svajciarskych hodiniek dost utrpela v mojich ociach. tiez robia len stroje, a tie sa pokazia, investuju brutalne peniaze do znacky, a zakaznici to potom zaplatia. predtym ako som sa dopatral k znacke Alpha som zvazoval investovat do Omegy Speedmaster. teraz som rad ze mam hodinky ktorym sa tesim a taktiez aj 1000 euro na ucte. neskor si asi kupim aj japonske a ruske hodinky. s
strachan Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 prave som kupil alpha submariner black, snad pojedu aspon 4 roky
Foundryman Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 Pánové kritici Alphy, jste kapku mimo mísu - mám doma Omegy, dvoje Longines, BWC, RLT jednoručky, chronograf Waltham (díky, Millisi), Laco atd. a taky Alpha chronograf, pravda, s trochu jiným designem. Co mě na nich právě přilákalo je licenční kalibr Venus. Musím říci, že za 4 měsíce provozu jdou standardně +15 s/24 h aniž by s nimi kdokoli cokoli dělal. Čili, z mého hlediska, slušná kvalita za velice příznivou cenu cca 2000 Kč. 20 let někdy dost tvrdých zkušeností ve výrobních firmách mě naučilo, že mezi kvalitou a cenou existuje zřídka korelace a téměř nikdy přímá úměra. A pokud mám z 16 kusů hodinek 13 kusů švýcarské provenience, nevidím nic špatného na vlastnictví jednoho kusu čínských se zajímavým kalibrem. Pokud by byly mé jediné, asi bych je rychle něčím evropským doplnil, ale takto je to pro mě zajímavý kousek ve sbírce a docela rád je občas provětrám. Naprosto souhlasím s Kamilem a mohu se jen pousmát při pomyšlení, že například Alphu odsuzuje někdo, kdo má doma 10 x ETA 2824 v různých kabátcích a v cenách od 5.000,- Kč do 50.000,- Kč dle druhu kabátku a nápisu na ciferníku (tím nenarážím na nikoho z předřečníků, nemám přehled o jejich hodinkách, jedná se o hypotetickou úvahu). Ještě bych dodal, že hodinky rozhodně nekupuji, abych jimi někoho oslňoval, spíš mě zajímá, co je uvnitř a zatím se mi povedlo mít v 16 hodinkách 15 různých kalibrů. Jediná výjimka je 2 x ETA 2824.
silviu Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 strachan napsal: prave som kupil alpha submariner black, snad pojedu aspon 4 roky ukaz foto
spiderer Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 Foundryman napsal: Pánové kritici Alphy, jste kapku mimo mísu - mám doma Omegy, dvoje Longines, BWC, RLT jednoručky, chronograf Waltham (díky, Millisi), Laco atd. a taky Alpha chronograf, pravda, s trochu jiným designem. Co mě na nich právě přilákalo je licenční kalibr Venus. Musím říci, že za 4 měsíce provozu jdou standardně +15 s/24 h aniž by s nimi kdokoli cokoli dělal. Čili, z mého hlediska, slušná kvalita za velice příznivou cenu cca 2000 Kč. 20 let někdy dost tvrdých zkušeností ve výrobních firmách mě naučilo, že mezi kvalitou a cenou existuje zřídka korelace a téměř nikdy přímá úměra. A pokud mám z 16 kusů hodinek 13 kusů švýcarské provenience, nevidím nic špatného na vlastnictví jednoho kusu čínských se zajímavým kalibrem. Pokud by byly mé jediné, asi bych je rychle něčím evropským doplnil, ale takto je to pro mě zajímavý kousek ve sbírce a docela rád je občas provětrám. Naprosto souhlasím s Kamilem a mohu se jen pousmát při pomyšlení, že například Alphu odsuzuje někdo, kdo má doma 10 x ETA 2824 v různých kabátcích a v cenách od 5.000,- Kč do 50.000,- Kč dle druhu kabátku a nápisu na ciferníku (tím nenarážím na nikoho z předřečníků, nemám přehled o jejich hodinkách, jedná se o hypotetickou úvahu). Ještě bych dodal, že hodinky rozhodně nekupuji, abych jimi někoho oslňoval, spíš mě zajímá, co je uvnitř a zatím se mi povedlo mít v 16 hodinkách 15 různých kalibrů. Jediná výjimka je 2 x ETA 2824. Tohle sice dava smysl, ale ma to i druhou stranku, nekomu je firma Alpha ci jakakoli xyz spolecnost sympaticka a nekomu jinymu nikoliv a to ze napise nejakou kritiku je jen vyjadrenim nazoru jak to ten clovek vidi, na tom neni nic spatnyho.. Zrovna Alpha je jedna z tech kontroverznich firem, ktera ma velkou cast sve produkce zalozenou pouze na prebirani designu legendarnich modelu vehlasnych znacek, chybi tomu troska napadu a invence, je to jen to bezduchy kopirovani. Nemam nic proti lidem, kteri si Alpha hodinky koupi, koneckoncu proc ne, alespon maji podvedomi co za kolik se nabizi a nevezou se pouze na vlne toho co se kde docetli, sam jsem si koupil MM protoze pro me jejich objednavka s naslednym prodejem byla vyhodnejsi nez navsteva a osahavani si Panerai u Dusaka nebo v nejakym jinym krame, kde si je na 5 minut vezmu na ruku a prodavacky se mi zacnou sapat po kreditce, stejne tak jsem si koupil hodinky Grand 21, ktere kopirovaly Rolex Submariner, krome napisu naprosto presne, taky byly solidne provedeny, presny, vsechno v poradku, ALE.. ani jedny z techto hodinek neslo nosit mezi lidi, nevim proc, ale podvedome me proste sralo ze mam na ruce nejakou na neco si hrajici Cinu, tak jsem je nosil aspon doma, pripadne jsem je ukazal par clenum z Chronomagu a pak je poslal dal do sveta a udelal si jasno o tom jak moc potrebuju originalni model - bylo to celkem rychle, levne, efektivni.. Asi by me proste a jednoduse nebavilo vysvetlovat co to je za hodinky co to mam na ruce, jak moc je to cina necim inspirovana a podobne, i u neinspirovanych modelu by me stvalo ze jsou od firmy, ktera pouze kopiruje zaslouzile designy, firmy ktera sama s nicim zajimavym neprisla - mimochodem, tohle se tyka hodinek na bezne noseni a je to pouze muj nazor A pouze o cene to pravdepodobne take nebude, protoze Alphy jsou k mani okolo 50-80 USD nebo nejak takhle, ale ve stejne cene lze koupit nektere modely od Seika, Orientu, za 100 dolaru se nekdy podari sehnat solidni vintazni kusy, je to spis o tom co kdo od hodinek ocekava, kazdyho totiz uspokoji neco jinyho..
Baker Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 spiderer napsal: Tohle sice dava smysl, .... bal bla bla Vetsinou se techto debat neucastnim, ale, Alphy nevlasnim a vlastnit asi nebudu, musim vsak souhlasit se Spidererovym prispevkem v celem jeho rozsahu.
Návštěvník Kamil Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2008 Mně ale nešlo o Alphu nebo snad Kienzle, Steinhart, Sandoz, Precistu, atd., atd. Vzory a designy se kopírovaly, klonovaly, napodobovaly a nadále budou. Jen jsem chtěl upozornit na vzorec chování či myšlení, který jsem (možná špatně) cítil v příspěvcích některých z nás a kterému se sám musím občas bránit. Přeci nejsem víc jen proto, že mám dražší hodinky, tričko, džíny, auto, dům... A protože nechci rozvíjet podobnou diskuzi - ať se každý zamyslí sám nad sebou - zamykám vlákno. Založte si někdo nové.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.