Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nechtěl jsem se tady angažovat, ale asi takto "po lopatě" bez nároku na akademickou přesnost:

lossless popisuje typ komprese audio souborů, typicky FLAC - výsledkem "rozbalení" komprimovaného souboru je identický soubor, který byl na začátku

kdežto ztrátové kódování je typicky MP3 = komprese cíleně vynechává určité části signálu v zájmu co nejmenší velikosti výsledného souboru. Využívá u toho faktu, že některé složky nahrávky "překrývají" jiné (tak proč je nevyhodit, že ano) 

hi-res je obecně každý audio formát, který má vyšší vzorkovací frekvenci a/nebo bitovou hloubku než klasický redbook CD audio formátu (44,1 kHz / 16 bit)

• Dát hlas 2
Odesláno
V 15. 10. 2025 v 22:02, YPO napsal:

Hotovo končím. Furt to nefunguje.

Teď mi došlo, když sem kupoval to CD, tak jsem prodejci říkal, ať se na mě kvůli tomu nedívá skrz prsty.

Von mi řekl: "úplně v pohodě, ty streamovací služby stojí poslední dobou za prd"

To jsem netušil o čem mluví

Snimekobrazovky2025-10-15v21_57_20.png.ec05f7866d91c1b5fbd6824a7823976b.png

Tidal mi vcelku vyhovuje, ale musím říct, že na Shanlingu M3X fakt bojuju s nedostatkem na RAMu a Tidal se načítá dlouho jak prase. A celkově mi přijde, že to je spíš pro zařízení s přístupem k internetu 24/7. Často se mi také stane, že o hudbě, kterou si stáhnu, mi to třeba v půlce písničky řekne - "content is unavailable", což fakt naštve :) občas pomůže poskočit manuálně o pár sekund dál v písničce, ale když se to stane 10x za sebou, tak si začnu radši pouštět hudbu přímo z lokálně stažených složek přímo v zařízení...
Spotify je proti tomu v tohle ohledu zlatý. Tam ale zas blbne to, že zapomene na SD kartu a začne občas všechnu hudbu staženou do offline režimu stahovat znovu do interní paměti, která je pár giga oproti půl terové SD kartě... Což je problém :) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...