Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

Pánové díky za fotky, ukážu to ráno manželce, aby pochopila, že já jsem ještě normální

ja mam najlepsiu manzelku na svete, nemozem sa stazovat. akurat je poriadkumilovna a prachofobna, takze ma zakaz v brlohu cokolvek upratovat. Kazdy predsa vie ze dobre presuseny prach priaznivo vplyva na zvuk

po tom co som sem nasypal obrazkov, uz sem ten svoj brloh fotit nebudem.. to je zahanbujuce, ze nema aspon 5m na sirku a 4m strop.. ale kable, tie rad ukazem. na tie som extra pyšný :D

post-4112-0-55546600-1420242587_thumb.jpg

post-4112-0-40094800-1420242591_thumb.jpg

post-4112-0-22221100-1420242596_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odspodu to tiez nie je tak ze vsetko nad 150Hz ide ako po masle. Bez ozvucnice /prednej steny - front baffle/ je (podla mojich ocakavani) pasmo zhruba do 400-500Hz mimo zaber (= pokles viac ako tolerovatelny). Prednou ozvucnicou sa to zrejme bude dat o nejaky kus posunut dole, ale znamena to kopu materialu, a navyse este ho nejako natvarovat ako vlnovod. V sucasnom zapojeni mam tak dieru 120-400Hz, co sposobuje ze cela scena je akoby odchovana na nizkotucnych jogurtoch, rytmicak je fajny ale maly, atd. Pripojenim tych 4 zltych kevlarovych Focalov by som mal tento nedostatok odstranit.

Prudko odhadom dochádza k akustickému skratu už niekde od 1 kHz. Ak sa chceš dostať k 200 Hz, mala by doska mať cca 80 cm šírku. Skús k tomu priložiť obyčajné kartóny, či sa niečo zmení. Ak ich natrieš orechovým moridlom, aj to bude dobre vyzerať :)

Odkaz ke komentáři

tak reporty su take ze bud min 75cm front baffle /comu sa chcem vyhnut/ a staci ti k tomu uz len subwoofer alebo skombinovat s bateriou midbassov. Na gitarovu a rockovo elektricku hudbu to musi byt v tom pasme tiptop, no a ak k tomu dodam nejake supertweetre na druhu stranu, bo mne tam to cinkanie chyba, tak som pomaly na 60cm.. Tak reku ze kaslat na midbassy, to je tisic dolarov v lufte, radsej pridam 25cm Focal (mam este tri v garazi na polici) po jednom na kazdu stranu, nebude to line array ale zase tie zahraju v klude od 20-500Hz co treba, tak ked mi bude chybat tak im pridam o 100-200Hz vyssie vyhybkou a je klud.. zase aj to ma svoje nevyhody no, moznosti je X. Presne s tymi kartonmi uz som zacal vyrezavat :) zabavim sa pri tom este jak to vidim.. 

Odkaz ke komentáři

Zkusím to tady - čím čistíte čočku v CD (Denon) přehrávači? Už bude zase třeba...

Zkoušel jsem na doporučení hi-fistů isopropyl, ale ten ji akorát úplně zmatněl, že to pak nešlo vůbec. Tak jsem vytáhl technický líh a docela to pomohlo. Dneska, po pár letech, už mi to zase přeskakuje (i origo CD v dobrý stavu) a musím pouštět CD na DVD playeru, což je škoda.

Odkaz ke komentáři

Technický lieh je trochu lumpárina, môže zanechať film. Je zaujímavé, že máš negatívnu skúsenosť zrovna s izopropylom. Inak šošovky bežne čistievam handričkou (nerobím si prču), ak sú iba uprášené. Niekedy stačí ofúknuť balónikom. Izopropyl ako fáza 2 (mastnota na šošovke, prípadne ako spomína instant, vrstva dechtu). Fáza 3 je zdochnutá laserová dióda.

Odkaz ke komentáři

tak reporty su take ze bud min 75cm front baffle /comu sa chcem vyhnut/ a staci ti k tomu uz len subwoofer alebo skombinovat s bateriou midbassov. Na gitarovu a rockovo elektricku hudbu to musi byt v tom pasme tiptop, no a ak k tomu dodam nejake supertweetre na druhu stranu, bo mne tam to cinkanie chyba, tak som pomaly na 60cm.. Tak reku ze kaslat na midbassy, to je tisic dolarov v lufte, radsej pridam 25cm Focal (mam este tri v garazi na polici) po jednom na kazdu stranu, nebude to line array ale zase tie zahraju v klude od 20-500Hz co treba, tak ked mi bude chybat tak im pridam o 100-200Hz vyssie vyhybkou a je klud.. zase aj to ma svoje nevyhody no, moznosti je X. Presne s tymi kartonmi uz som zacal vyrezavat :) zabavim sa pri tom este jak to vidim.. 

Priznám sa, že som sa v tom trochu stratil, hlavne kam chceš dávať tie Focaly (ako midbass? a pod tým ešte basy?). Treba tú dlhú potvoru dostať smerom dole a gitary napchať do nej, budú tam prakticky celé. Stredy sú v rockovej hudbe extrémne dôležité, tak nech ich hrá ten slíž. Ale však to vieš, čo sa tu unúvam :). Tie tweetre treba umiestniť čo najbližšie k stredom.

Odkaz ke komentáři

Nie nie, tie focaly utiahnu odspodu az kam treba, zvladli by cele pasmo basov az pokial by to prebral RD50. Ale to nie je dobre riesenie, ani z mechanickeho hladiska.

Jasne ze vysky do stredu, to uz mam nakreslene aj vyskusane. RD50 plus tweetre budu jeden panel, dalej budeme experimentovat s "usami". O tyzden som so stolarmi tak skonzultujem ako to zrealizovat aby to mohlo byt modularne.

Odkaz ke komentáři

Zkusím to tady - čím čistíte čočku v CD (Denon) přehrávači? Už bude zase třeba...

Zkoušel jsem na doporučení hi-fistů isopropyl, ale ten ji akorát úplně zmatněl, že to pak nešlo vůbec. Tak jsem vytáhl technický líh a docela to pomohlo. Dneska, po pár letech, už mi to zase přeskakuje (i origo CD v dobrý stavu) a musím pouštět CD na DVD playeru, což je škoda.

Technický líh může nechávat film, jak už tu bylo řečeno. Já všechno čistím lékařským lihem - flaštička cca 1dcl k dostání v lékárně za 40,- Kč.... je to naprosto čistý líh, tuším 90 nebo 96%, bez jakýchkoliv přísad... výborné na čištění, odmašťování a také jako kloktadlo (vypalovadlo) a desinfekce....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...