Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nie nepocul a nejdem riesit... asi podla opisu najslabsi clanok tie Noble Audio. S Focal Spirit Classic nieje šum ani vo Flacu zo smartfónu s prehrávačom Poweramp.

Šum je vždy způsoben přehrávačem, ne sluchátky nebo hudebním formátem. Ani citlivá sluchátka nemusí nezbytně šumět, pokud je k nim správný přehrávač. Porovnávat velký sluchátka ze špuntama je taky volovina.

Ta X5iii šumí i v symetrice a to je poměrně dost rarita. Měl jsem FiiO kdysi rád, ale dneska už jim malinko ujíždí vlak. Ve třídě levných přehrávačů je obrovská konkurence a za pár korun jde pořídit zvuk srovnatelný s přehrávači za násobky cen. FiiO se snaží nabízet funkčně nadupanej přehrávač se solidním zvukem, ale moc jim nejde to dotáhnout k dokonalosti.

Kdo hledá co nejlepší zvuk za málo peněz, tak se může podívat na Aune, xDuoo, Shanling, Cayen a mrtě dalších výrobců v Číně. Kdo chce funkční stream, BT, atp. tak je lepší  našetřit a jít do AK. Ale tam zo zase bude o kompromisu zvukově. Číňany obecně trápí nedotaženost systému a funkcionalit, AK má darebný baterky a lehce nadprůměrnej zvuk ( min. v cenách do 20k ).

Já jdu cestou co nejepšího zvuku. Mám levný, ale zvukově špičkový přehrávač a velmi kvalitní špunty. Trvalo mi to cca 2 roky a několik tisíc USD než jsem to sladil, ale teď už jen poslouchám.

Pro mě co jsem znal jen chi-fi je to skok neskutečný a prozatím mi Fiio X3 2 gen - co mi dnes půjčil kolega plně vyhovuje. Díky i tak za názory i rady :-)  Před půl rokem jsem bral sluchátka do 1000 jako ty kvalitnější a kolem 2000 už to bude top. Začínám s audiem a i když doma moc k poslechu šancí nemám ( vzhledem k tomu, že mám prcka a chci se mu věnovat ) tak v práci  a cesta do práce je ideální pro to poznat jak jinak hrajou ty písničky, které jsem znal a co mi to tam hraje za nástroje, které jsem dříve neslyšel :)))

Věř mi, že ta M1 jde ještě dál. Hlavně co se přednesu prostoru, detailu a čistoty týče. Já měl tu X3ii taky, ale už je to dávno a dnes jí zvukově překoná řada přehrávačů z ALI a to včetně Walnutu W2s. Zkus se podívat po xDuuu X3, občas se vyskytuje na AVmanii v inzerci. Stojí pár korun, ale zvukem drtí i dražší konkurenty.

Odesláno

Já se spíše bojím toho, že přednes Shanling M1 bude světlejší,- mám raději "basovější nahrávky". Každopádně jsem zrušil na Alze objednávku na Fiio X3. Jen nerad dělám to, že si objednám vyzkouším a vrátím. Aune M1s je pro mě už cenově mimo i když vím, že zvukem bude asi skvělá. Sakryš zamotal si mi hlavu :-) 

Odesláno

M1 basuje pěkne, toho se neboj. Pokud tedy neprahneš po čistotě a chceš raději hutnější zvuk, tak doporučuju hodit oko na Ruizu A50. Je to taková jakoby napodobenina M1, ale v ruce působí mnohem solidněji, to ovládací kolečko maká taky líp a zvukově je to takovej úderník. Stojí to pár korun, ale nehraje to špatně.

https://penonaudio.com/RUIZU-A50?search=ruizu

Odesláno

Mrazíku pls potřebuji tip na pohodlné ineary ergonomicky srovnatelné s Westone W4R, se zábavným hutným zvukem, a to celé za pár šupů. Abych měl něco do nepohody vedle Angie a PM-3

Odesláno

Super, díky, mrknu na to.

Nevíš o něčem tvarově podobném těm Westone s dlouhým úzkým krčkem, na který by pasovaly origo Westone star tips? V životě jsem nepoznal lepší fit&seal než s W4R

post-166-0-16082100-1505845006_thumb.jpg

post-166-0-96591700-1505845015_thumb.jpg

post-166-0-22288400-1505845056_thumb.jpg

Odesláno

Dnes moc spuntu s uzkym krckem nenajdes. Vetsina tech levnejsich kousku ma dynamicky menic a ten potrebuje dychat. Ty Basic jsou fakt pohodlny. Mel jsem je. Jako nastavce doporucuju JVC SpiralDot.

Odesláno

Mohl by prosím, naši sluchátkovou vsuvku některý z moderátorů přesunout do patřičného vlákna. Děkuji a omlouvám se.

Odesláno

Chlapci, nie že by mi to vadilo, ale nepomýlili ste si vlákno? Tu sú gramofóny :D

Taky budu jedině rád, když se tu budeme opět bavit o hi-fi pro věrnou reprodukci.. ale je divná doba a lidi si pod hi-fi zařadí i bluetooth chrastítka a podobné věci... úplně stejně kdysi vykolejilo naše staré vlákno o sluchátkách a přehrávačích

Odesláno

Trvalo mi to cca 2 roky a několik tisíc USD než jsem to sladil, ale teď už jen poslouchám.

Kdyby se ti někdy chtělo popsat tu strastiplnou cestu, bylo by to skvělý. Ty postupný kroky, to naplněný/nenaplněný očekávání...

Odesláno (upraveno)

Abychom to tady s tou mikrodigitalizací a sluchátkoizací trochu narovnali :D

Jsem tu s vámi již od r. 1981 a furt hraju jako pánbu. Váš Michell Gyrodeck

maxresdefault.jpg

Upraveno uživatelem Toom
Odesláno

Ten je tvůj? 

Odesláno

maxresdefault.jpg

Čo je tam za ramienko a prenoska?
Odesláno (upraveno)

Řek bych, že Sumiko Black Bird, značku ramínka mám na jazyku, ale holt stařecká skleróza :-) 

Upraveno uživatelem vintage

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...