ricous Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2010 Chlapi to uz mi prijde na nove vlakno s novou limitkou...
Yen.da Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2010 To je fakt.. ale třeba se GS ještě pochlapí a nakonec GMT nabídne. Alespoň v to ve skrytu duše doufám. Pokud by se otevíralo nové vlákno s limitkou od českého výrobce, co se vrátit k debatě o zasvěcení limitky konkrétnímu českému cestovateli nějak ve větší míře?
sect Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2010 No moc tomu nerozumím, ale v případě že by se začla nová limitka od Primu řešit, nechtělo by to se nejdříve zeptat v Eltonu jestli jsou ochotni ji následně udělat? Ať to nedopadne po měsících těšení se stejně..... Jinak já jsem pro (ale já jsem pro všechno )
jankoxxx Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2010 nechcem sa vam tu do toho montovat ale co keby ste oslovili glycine ohladom GMT limitky? maju novy model v 42mm puzdre, vodotesnost 200m a dokonca aj otocnu lunetu. asi sa vam to trocha predrazi.... ale urcite by neboli predrazeny ako Prim ))
Apep Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2010 Apep napsal: Aby se ptal znovu GS někdo jiný, než jeho jediný prodejce v ČR, to asi nemá smysl ... Můj návrh tedy je, poslat do Eltonu dotaz, přitom vyzvat dosavadní zájemce o limitku o jejich názor a pak Eltonu doplnit předběžný počet zájemců. Asi by to možná i chtělo založit pro přehlednost nové vlákno, třeba "GMT Chronomag L.E. z Eltonu", nebo tak nějak Na začátek nového vlákna hodit poslední aktuální seznam zájemců a ti se pak mohou vyjadřovat. Apep napsal: Ti z nás, kteří se kdy do Primu trefovali, tak se trefovali hlavně do čínského primu a pak je tu samozřejmě nezanedbatelná skupina těch, kteří snahu (úspěšnou) Eltonu něco vybudovat a pokračovat v tradici všelijak zlehčují, ale určitě v Eltonu vědí i o svých fanoušcích tady, takže z tohohle bych strach neměl. A i z Eltonu při předchozích limitkách několikrát zaznělo, že čím větší počet zájemců o L.E., tím víc se dá hýbat s cenou. Takže je to svým způsobem i na nás. Jinak ale zůstávám samozřejmě realistou a je jasné, že tenhle nápad musí trochu uzrát. Mezi tím bychom mohli do této diskuse pozvat i chronomagské zástupce Eltonu - určitě někdo z nich tuto diskusi sleduje? Edit: Rorda má bohužel ale taky pravdu, k hanbě některých z nás ... sect napsal: No moc tomu nerozumím, ale v případě že by se začla nová limitka od Primu řešit, nechtělo by to se nejdříve zeptat v Eltonu jestli jsou ochotni ji následně udělat? Ať to nedopadne po měsících těšení se stejně..... Jinak já jsem pro (ale já jsem pro všechno ) Za zeptání nic nedáme, nicméně celou tu šílenou kavalkárii s přípravou GMT limitky s námi absolvoval a nejvíc se na tom nadřel Baker, nejradši bych ho tedy, aspoň sám za sebe, poprosil, aby se zeptal on a připojil tam ten poslední odsouhlasený návrh, protože je to především jeho "dítě" , s kterým jsme mu tehdy platonicky pomáhali a on s námi měl velkou trpělivost a ty naše některé fantasmagorie vždycky uměl ukočírovat tak, aby z toho vylezlo něco rozumného. Když už tedy GS nereaguje, i když, zatím to ještě přímo neodmítl ... to je taky fakt.
Baker Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2010 Apep napsal: Za zeptání nic nedáme, nicméně celou tu šílenou kavalkárii s přípravou GMT limitky s námi absolvoval a nejvíc se na tom nadřel Baker, nejradši bych ho tedy, aspoň sám za sebe, poprosil, aby se zeptal on a připojil tam ten poslední odsouhlasený návrh. Klidne jim to tam posli, nahledy jsou tady. Myslim, ze je to utopie.
Apep Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2010 Baker napsal: Klidne jim to tam posli, nahledy jsou tady. Myslim, ze je to utopie. Tak jsem se zeptal
Apep Odesláno 29. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2010 Apep napsal: Tak jsem se zeptal Tím jsem chtěl říci, že jsem poslal do Eltonu dotaz
Helex Odesláno 29. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2010 Apep napsal: Tím jsem chtěl říci, že jsem poslal do Eltonu dotaz Aby nebylo "dopisovali jsme si s Eltonem, ale ani jednou nám nenapsali"
Apep Odesláno 29. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2010 Helex napsal: Aby nebylo "dopisovali jsme si s Eltonem, ale ani jednou nám nenapsali" To jsou myslím zbytečné obavy, s lidmi z Eltonu mám jen ty nejlepší zkušenosti, neboj Určitě nám dají vědět, ať už ten náš nápad bude z jejich strany reálný, nebo ne.
Apep Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Odesláno 4. května 2010 sect napsal: Z žádné strany nic nového? Delší dobu jsem teď neměl přístup na internet, ale teď jsem se dostal k wi-fi, v poště jsem našel odpověď z Eltonu - "Tak jsem se koukal co jste dali dohromady a fakt to jsou pěkný hodinky. Bohužel v Eltonu nemáme v této chvíli k dispozici strojek, který by uměl GMT a tak nemohu pomoci, byť bych to rád udělal. S pozdravem LH" Škoda, tady to tedy nepůjde.
ricous Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Odesláno 4. května 2010 Přiznám se, že jsem si celkem oddychl...
macher Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Odesláno 4. května 2010 Apep napsal: Delší dobu jsem teď neměl přístup na internet, ale teď jsem se dostal k wi-fi, v poště jsem našel odpověď z Eltonu - "Tak jsem se koukal co jste dali dohromady a fakt to jsou pěkný hodinky. Bohužel v Eltonu nemáme v této chvíli k dispozici strojek, který by uměl GMT a tak nemohu pomoci, byť bych to rád udělal. S pozdravem LH" Škoda, tady to tedy nepůjde. a kdyby v eltonu udelali pouzdro a zbytek a dala by se tam klasicka ETA?
Apep Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Odesláno 4. května 2010 ricous napsal: Přiznám se, že jsem si celkem oddychl... Nějak nevím proč to oddechnutí ... Tak co doporučuješ? Pustit to z hlavy? Vzdát to? Taková práce s tím byla (hlavně pro Bakera), tolik lidí se do toho zapojilo, tak to teď necháme plavat? macher napsal: a kdyby v eltonu udelali pouzdro a zbytek a dala by se tam klasicka ETA? I na tuhle eventualitu se můžeme zeptat, proč ne?
accutron Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Apep napsal: A co tam poslat ten náš návrh, cenovou představu, na které jsme se tu předběžně domluvili a třeba by nám k tomu v Eltonu něco řekli sami? Z technického hlediska jsou hodinky s GMT funkcí pro Elton řešitelné. Pokud by to měla být mechanika, tak s ETA 2893-2 a pokud quartz, tak s RONDA 515.24H. S dodávkou strojků Ronda nebude žádný problém. U firmy ETA to vidím dost černě. Odhaduji dodací lhůtu řádově v měsících. Bude záležet na počtku kusů. Jelikož se mi nechce zpětně pročítat více jak 100 stran tohoto vlákna prosím o sdělení kolik potencionálních zájemců by bylo a jak máte nastaven cenový strop. My se zeptáme u ETA a RONDY na ceny a dodací lhůty a uvidíme co se s tím dá dělat.
emte Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Apep napsal: Nějak nevím proč to oddechnutí ... Tak co doporučuješ? Pustit to z hlavy? Vzdát to? Taková práce s tím byla (hlavně pro Bakera), tolik lidí se do toho zapojilo, tak to teď necháme plavat? Ja myslim, ze cela limitka bola nastavena na puzdra a moznosti Steinhartu. Elton vyraba ine typy hodiniek a preniest rovnaky navrh k nim smeruje k zlatanine, ktora bude mat s povodnym navrhom spolocnu len GMT komplikaciu. Imho by bolo potrebne navrh minimalne prerobit a tiez konecne zalozit samostatne vlakno - lebo povodny zoznam zaujemcov je neprenosny.
Yen.da Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Je pravda, že pouzdro od Ocean 1 se mi na limitku líbí nejvíce. Limitka by to byla vskutku parádní, tak ještě ve skrytu duše doufám, že se GS nějak vymáčkne. Je v celku jedno jestli kladně nebo zá######ě. Alespoň bysme měli klid a mohli pošilhávat po jiných GMT.
ricous Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Apep napsal: Nějak nevím proč to oddechnutí ... Tak co doporučuješ? Pustit to z hlavy? Vzdát to? Taková práce s tím byla (hlavně pro Bakera), tolik lidí se do toho zapojilo, tak to teď necháme plavat? I na tuhle eventualitu se můžeme zeptat, proč ne? Psal jsem to uz vyse - s Eltonem nemam zadny problem, jsem pro u nich nejakou limitku udelat, pokud bude oboustranny zajem. Ale tahle byla delana na urcity typ pouzdra a davat ji do jineho (Q41, Linea) mi prijde jako zbytecny kompromis.
cigi Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Já věděl, že to vyjde !! Na elton je spoleh !! accutrone, prosím, hned ze začátku je třeba to zkorigovat celou taškařici do rozumných cenových mantinelů, myslím, že 15.000,- Kč je strop. Jde o to, jestli za to zmáknete etu 2893-2, v jakém pouzdře a v kolika minimálně kusech. Jestli ne, nemá cenu jít dál tímto směrem a soustředíme se na rondu. Počítám, že s quatzovou rondu 515 24 h se do 15.000,- vejdeme, opět jde o pouzdro, které bychom mohli použít, aby to bylo laciný. Já myslím, že Q 41 jistě, ale mám tajné přání zkusit třeba pilot 45 - soudkové pouzdro, co ty na to. díky !!
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.