Návštěvník Tada Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Bych se s tim necrcal - pouzdro Igen 38,eta,na lunetu Gmt stupnici a je to vyresene...
cigi Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Jo, jasně , Tado, jen se do něj GMT eta asi nevejde na výšku a cena nám do rodinných rozpočtů Já jen rýpnu: manufaktura vyrábějící vlastní kalibry by měla/mohla mít ambici představit nadšencům vlastní GMT kalibr, klidně s 24h ručkou napevno synchronizovanou s 12 hodinovkou, aby se nemusela extra seřizovat a zóny by se měnily oboustranně otočnou lunetou. Kdyby to bylo na začátek moc, nadšenci by sborovým jásotem, ostatní alspoň souhlasným mručením, přivítali jistě i klasické 24 hodinovky s otočnou lunetou pro druhou časovou zónu. Ani bych nepotřeboval datum. A takový manuální 24 hodinový igen .......... možná by to pohlo i se skeptiky. Kverulanti najdou svůj chlup, ale s těmi se nepočítá. Obě osvědčená řešení.
Návštěvník Tada Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 cigi: 24h igeny mě taky napadly, ale psát jsem to sem nechtěl, protože by mě označili za blázna a k tobě si to nikdo nedovolí Ale byla by to bomba!
cigi Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Tada napsal: cigi: 24h igeny mě taky napadly, ale psát jsem to sem nechtěl, protože by mě označili za blázna a k tobě si to nikdo nedovolí Ale byla by to bomba! To je fakt, blázna nějak přeskakujou jedou hned vostrýma... Byla by to ňamka, co ?
Návštěvník Tada Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 cigi napsal: To je fakt, blázna nějak přeskakujou jedou hned vostrýma... Byla by to ňamka, co ? Neskutečná! Takový český Glycine Airman I ručky bych nechal stejné jako jsou na Igenech, protože to podle mě jsou nejlepší ručky co znám Jenom by to chtělo si vyhrát s ciferníkem, aby zůstal hezky čistý. Hele, to je tak dobrej nápad, že by se snad měl i realizovat, však upravit strojek na 24h zase není snad takové téma ne?
Helex Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 To by tedy bylo možná lepší nechat na pánech v Eltonu ne? Respektive zjistit od nich co je reálné v dané cenové relaci a případně poladit "novou" GMT limitku na míru Primkám. Jednak to bude určitě ve výsledku lepší, druhak to bude lepší i vůči Eltonu.
Apep Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Tak se to trochu rozhýbalo, to jsem rád Díky i do Eltonu Svůj slib se zeptat jsem splnil, teď už to jen chce se nějak dohodnout, jak dál. Pokud jde o variantu 24 hod. s Igenem, byl bych radši pro pouzdro 45. I když by se pro tuto limitku z Eltonu založilo nové vlákno, tohle steinhartské bych ještě nechal, aspoň do té doby, než GS skutečně řekne, nebo vzkáže, že "jo", nebo že "ne". S Helexem jinak plně souhlasím. Osobně na víc, než se zeptat a pomoci trochu rozhýbat toto vlákno, teď ale já sám čas nemám ...
Návštěvník Tada Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Jo, uděláme to 45mm a pak to tady dopadne jak s pilotkama od Steinharta, každej to vybalí, dá jednou na 17cm ruku, dá do krabičky a prodá
JiříR Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Odesláno 6. května 2010 No na todle si fakt založte nový vlákno, protože nějaký pouzdro linea41 nebo co tu padalo je fakt komedie.... to budou úplně jiný hodinky a quartz.... Fakt to měly být robustní cestovatelské hodinky a ne prdky na který ani neuvidím! (vtípek) Tento návrh je dělaný na určité pouzdro, pokud se má jednat o novém, tak bych to nezahlcoval tady, protože třeba jednou steinhart bude mít chuť se do toho pustit. A pokud si někdo myslí že elton vyrobí nové pouzdro tak je to fakt dobrý vtip a to samý o použitý prim 45 mm. Víte kde mají tyto hodinky cenu??? Za 15t Kč Vám nedá ani korunku a pokud jo, pak se hluboce omlouvám... Jinak nebráním se ani této limitce, ale opravdu by to chtělo založit nové vlákno a tam komunikovat i podle toho co nám za tu cenu nabídnou za pouzdro a strojek.
cigi Odesláno 7. května 2010 Nahlásit Odesláno 7. května 2010 Dobře, jsem vyprovokován, Tado, založ vlákno, prosím, nerad bych přitahoval příliš mnoho pozornosti, mám nápad, který půjde na bázi IGEN38 100% realizovat do 15000,- - přinejhoším budeme jen 2. Stejně jsem si chtěl jedny renovovat.
Návštěvník Tada Odesláno 7. května 2010 Nahlásit Odesláno 7. května 2010 cigi napsal: Dobře, jsem vyprovokován, Tado, založ vlákno, prosím, nerad bych přitahoval příliš mnoho pozornosti, mám nápad, který půjde na bázi IGEN38 100% realizovat do 15000,- - přinejhoším budeme jen 2. Stejně jsem si chtěl jedny renovovat. Ok, vecer to zalozim - presne tak,chtel jsem jedny renovovat a uz na to mam i prachy,takze do toho pujdu
Henry Odesláno 7. května 2010 Nahlásit Odesláno 7. května 2010 Tada napsal: Ok, vecer to zalozim - presne tak,chtel jsem jedny renovovat a uz na to mam i prachy,takze do toho pujdu Nechodíš k Ditrichovi? Sem tam teď byl a prý občas jednomu sběrateli PS renovuje
accutron Odesláno 8. května 2010 Nahlásit Odesláno 8. května 2010 cigi napsal: Já věděl, že to vyjde !! Na elton je spoleh !! accutrone, prosím, hned ze začátku je třeba to zkorigovat celou taškařici do rozumných cenových mantinelů, myslím, že 15.000,- Kč je strop. Jde o to, jestli za to zmáknete etu 2893-2, v jakém pouzdře a v kolika minimálně kusech. Jestli ne, nemá cenu jít dál tímto směrem a soustředíme se na rondu. Pokud se použije strojek RONDA, tak cena 15000,- Kč vč. DPH je reálná. Chtělo by to ale minimálně 30 zájemců. Se strojkem ETA 2893-2 je nereálné se vejít do této ceny, neboť jen nákupka strojku se pohybuje řádově v tisícirorunách. Bližší informace o strojku RONDA 515.24H najdete na http://www.ronda.ch/en/products/datasheet/515.24H.html
Apep Odesláno 9. května 2010 Nahlásit Odesláno 9. května 2010 Yen.da napsal: Je pravda, že pouzdro od Ocean 1 se mi na limitku líbí nejvíce. Limitka by to byla vskutku parádní, tak ještě ve skrytu duše doufám, že se GS nějak vymáčkne. Je v celku jedno jestli kladně nebo zá######ě. Alespoň bysme měli klid a mohli pošilhávat po jiných GMT. S tímhle názorem souhlasím, jenže ti, co by se ještě mohli GS zeptat, to už vzdali, ptát se už dál nechtějí, celá ta dlouhá příprava limitky od GS tím spadla pod stůl. GS bych v tomhle vinu za to ale nedával -viz "že se GS nějak vymáčkne" a podobně. Když se ho nikdo ptát už dál nebude, tak on se přece nás nebude doprošovat "prosím Vás, mohl bych pro Vás ještě tu limitku dělat?".
kubson Odesláno 9. května 2010 Nahlásit Odesláno 9. května 2010 Apep napsal: S tímhle názorem souhlasím, jenže ti, co by se ještě mohli GS zeptat, to už vzdali, ptát se už dál nechtějí a asi k tomu mají i nějaký důvod. třeba ještě přijde čas, kdy se ta věc opráší, já nevím. tohle prostě není věc, která se dá vydupat ze země jen tak levou zadní
Apep Odesláno 9. května 2010 Nahlásit Odesláno 9. května 2010 kubson napsal: a asi k tomu mají i nějaký důvod. třeba ještě přijde čas, kdy se ta věc opráší, já nevím. tohle prostě není věc, která se dá vydupat ze země jen tak levou zadní Já vím a nikomu nic nevyčítám, blbě jsem to formuloval, nemělo to být nějak vyčítavé, jen mi to přišlo líto, tak jsme se při té přípravě téhle limitky všichni nějak zapojili, fakt mě to bavilo a jistě i nás všechny, viděli jsme, že předchozí limitka vyšla tak pěkně, na tuhle naši jsme se všichni těšili a tak jsem si jen tak postesknul. Přesto věřím, že se třeba ještě nějaká cesta, jak se GS opatrně s naší limitkou připomenout, někdy najde, třeba při nějakém osobním setkání, co já vím. Zkrátka bych to ještě úplně nevzdával , díky Mimochodem, seřízené pinkgoldy mi jdou fakt přesně, za měsíc nabraly jen necelou +minutu. Díky moc
Apep Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Jen "up", aby toto vlákno neupadlo úplně v zapomnění
grizzly Odesláno 18. května 2010 Nahlásit Odesláno 18. května 2010 Never ask, never get - u nas rikaji anglani. Jakakoliv jasna odpoved je lepsi nez mlha. I kdyz myslim, ze v tomto pripade to muzeme povazovat za odpoved jasnou. Kazdopadne tech hodinek je skoda.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.