Přejít na obsah

Nenecháme si udělat další Chronomag l. e.?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 189
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

odklizec: s úpravou ručiček máš pravdu, ale to je daň za nízkou cenu. Celou tu věc beru jako hec. Možná budu mít za pár korun docela hezké hodinky a studijní materiál. Skutečně jsem zvědavý na kvalitu a trvanlivost provedení. Švýcarský strojek a následnou montáž u jiné firmy nechci ze stejného důvodu, který uvedl tichymeloun :) Ale je fakt, že možnost výroby pouzder využiji, ovšem pro zcela jiné hodinky. Zdá se, že ti kluci dokáží vyrobit pouzdro za pár kaček a tak se zdají být vhodnými dodavateli náhradních dílů pro rekonstrukce.

tichymeloun: s tím originálem jsi mě dostal. Jsem z toho vysmátej už od božího rána :D

pro všechny: také jsem pro vteřinovku na 9 a římská čísla.

Odesláno

Zdravím, trošku jsem to sesumarizoval viz. následující obrázek s různými typy ruček. Nevím, jak editovat své starší příspěvky, takže sorry, ale vkládám obrázek znova. Poměr vteřinovka na 9 vs. na 6 jsem ještě nepočítal, ani zda spíše římské či arabské číslice. Pokud se chce někdo zapojit do tvorby těch návrhů a má Photoshop, tak napište a já vám to pošlu v .psd. Zatím K.

naavrh.jpg

Odesláno
Zdravím, trošku jsem to sesumarizoval viz. následující obrázek s různými typy ruček. Nevím, jak editovat své starší příspěvky, takže sorry, ale vkládám obrázek znova. Poměr vteřinovka na 9 vs. na 6 jsem ještě nepočítal, ani zda spíše římské či arabské číslice. Pokud se chce někdo zapojit do tvorby těch návrhů a má Photoshop, tak napište a já vám to pošlu v .psd. Zatím K.

já bych poprosil o to .psd, a až bude chvilka času tak s tím taky něco udělám :)

možná by nebylo od věci hlasování, jestli římské či arabské číslice, co se vteřinovky týče vypadá to tak, že většina je pro vteřinovku na 9

Odesláno

Mám trochu obavu, že Číňani nemají v nabídce velký strojek s mimostřednou vteřinovkou, nějakou kopii Unitas, takže specifikace pouzdro 42+ a mimostředný subciferník vteřinovky dostatečně vzdálený od středu ciferníku možná není reálná. Výsledek s malým strojkem by pak vypadal nějak takhle, i když Vostok to má navíc vyosené, no v každým případě nic krásnýho:

kri_540854_big_leder.jpg

Ověřil bych si to před malováním detailních návrhů. Mně by asi víc zajímal čínský chronograf se strojkem ST19 - čínská kopie švýcarského strojku Venus 175 - cena celých hodinek by mohla být okolo 100 EUR možná i se safírovým sklíčkem.

Radio04.jpg

Třeba něco v tomhle stylu

zijanchrono.jpg

Vím, že je to cesta jiným směrem, ale cesta velkých "společenských" hodinek s mimostřednou vteřinovkou na šestce ala Unitas s čínským strojkem je, obávám se, zatím neuskutečnitelná. I když dřív nebo později se čínská kopie velkého strojku s mimostřednou vteřinovkou asi objeví :)

Odesláno
Viktor: tak teď jsi nám ustřihl křídla... A zrovna to tak hezky šlo, krásně jsme se skoro dohodli a nyní takové probuzení :)

jo to se nedělá psát takové věci hned po ránu :)

Odesláno
hmm, pracují i v neděli, v Číně ;) když brzo odpověděli

Ahoj, prosím můžeš mi poslat mail kam lze poslat dotaz, někak jej nemůžu v té táplavě obrázků a informací najít. Moc díky Maisel

Odesláno

Pánové, co jste mi to provedli. Den mi nejde vifina a vy spácháte takovouhle zákeřnost. Pochopitelně se připojuji!! Přimlouval bych se za 42 mm. Není to nic velkého. Kdo to vyzkouší na vlastní ruce zjistí, že je to akorát /osobně bych snesl větší/. Když do toho půjdem, tak budem vědět že je to čína a nebudem předstírat, že máme něco jiného. Tak ať jsou vidět. Jenom doufám, že mi tento rozmar nebude zbytek rodiny počítat jako nové /plnohodnotné/ hodinky. Holt každý nese svůj kříž :-)).

Odesláno
Pro roona:Bodeď, dřív byly "normální" hodinky kolem 36 a teďka chce skoro každej orloje.

Za první republiky byly ještě menší cca 32 - 34 mm, neberu letecké Longines ( Eterna, Lemania ), ty se ale nosily na ruce přes kombinézu. Je to teď módní záležitost a přes 40 vejš máš v zimě problém vůbec schovat hodinky pod rukáv.

Beru jako nejlepší střed 36 - 38

A taky záleží dost na výšce, ale 42 v průměru asi nebude mít 7 - 8 mm na výšku.

Odesláno

Já jsem taky pro 40mm a maximum 42. Teď jde asi hlavně o to zjistit, jaké strojky mají k dispozici a co se s nimi dá vymyslet, abychom nedopadli, jako s tou mimistředkou :) Byl by tedy někdo tak ochotný a schopný tyhle informace zjistit? Já jsem tak max. na úpravu obrázků ve Photoshopu :) z hodinářského řemesla jsem toho zatím bohužel moc nepochytil a německy taky neumím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...