Přejít na obsah

Pokuta za rychlou jízdu na kole

Doporučené příspěvky

Dali to je hezky napsáno, ale asi si nikdy nepotkal JEDOUCÍHO cyklistu na přechodu pro chodce, který na tebe ještě gestikuluje, že má přednost - až potkám dalšího, tak ho chytnu za ráfek a popotáhnu o pár metrů, ať má o čem přemýšlet.

Nevím, takového jsem asi ještě nepotkal, každopádně, když někdo zastaví u přechodu na kole, ať už dítě nebo dospělí, tak mu dám přednost a nijak mě nedráždí pokud přejede přechod na kole. Doporučil bych vám opravdu si to na kole zkusit, cyklisté by vám určitě méně vadili. O těch několik vteřin přece nikdy nejde. Připomíná mi to trochu řidiče, kteří když doženou kolonu 20 aut, která jede 80- 90 tak začnou zběsile předjíždět kde se dá i nedá a výsledek je, že jsou v cíli o 50 metrů dřív než já, nebo, že stejně odbočí dřív něž předjedou celou kolonu, (pokud to riskování přežijou, ale bohužel většinou vezmou někoho sebou).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 98
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Další úplně zbytečná diskuze.. Dva tábory - cyklisti a řidiči, a žádnej neustoupí.

Všechno je to o toleranci. Já cyklisty na silnici rád nemám, ale toleruju je (pokud mě nenase*ou třeba vytvořením nepředjetelnýho chumlu na okresce), stejně jako toleruju začátečníky, motorkáře, skůtraře a všechny ostatní. Naopak, jak je u nás zvykem, mi ale přijde, že cyklisti tvoří agresivní a nepoddajnou menšinu, která je vždycky za chudáky, ať už se děje cokoliv.

Idiota najdeš všude, mezi řidičema i cyklistama, důležitý je přežít a dojet do cíle vcelku, a pro to by měla každá strana udělat maximum. Zbytek je úplně irelevantní.

edit: překlep

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

Zkusme si to rozebrat - kdy vidíš odrazky v kolech? Když jedeš z boku. Pak cyklista těžko jede víc jak dvackou, asi totiž jede z vedlejší a dává přednost, fakt ho nevidíš? Kolik už jsi "nás" sejmul? No, nehodlám to tu hájit, prostě je nemám a mít nebudu, s tím budeš muset žít, promiň. Hlavně že "vy" povinně blikáte, když nás objíždíte. Blikáte když jedu po dálnici 150 tacho, to ano. Že paušalizuju? Neřekl bych že jsem jediný. Doporučuju někdy vylézt z káry a zkusit to na kole, třeba pak nebudeš mít potřebu tu hučet:-)

tak popořadě, ten cyklista taky může jet po hlavní a myslet si že má přednost. Jenže ji nedostane protože nebude vidět. Nesejmul jsem žádného, naštěstí, ale už mi jeden jel protisměrem v jednosměrce a ještě dělal gesta prstíkem když na něj auta troubily. Taky kruhák protisměrem. Oblíbené je taky nedání přednosti, typicky při vyjíždění z míst mimo silnici. Taky skvělé je náhlé odbočení bez ukázání. Proč nemáš odrazky? Jsou tak drahé? Nebo jde o princip? Jsem pedálovej hrdina a všichni mi vlezte na záda. Ano, blikám při objíždění cyklistů, blikám dlouho předem a objíždím velkým obloukem. Blikám proto abych řidiče za sebou upozornil že je tam překážka a objíždím proto že se nechci dostat do kriminálu kvůli ignorantovi který si najednou vzpomene že chce odbočit nebo chytne vrávor protože si moc troufl a neušlápne to. Věřím pevně tomu že to dělají i ostatní řidiči a to těsné míjení je jen legenda. na dálnici ve 150 tě nepředjedu, jednak se jí až na malé úseky kolem Brna vyhýbám a taky 150 je mého vozíku maximálka. Z káry nevylezu a na kole to nezkusím. I ve svém poslabším autě se snažím nebýt brzda provozu, proč bych to měl dělat na kole?

Odkaz ke komentáři

Kdyby jen to, jezdí i 150 tacho :D

tak to už jsem taky viděl! Po dálnici na kole, navíc v protisměru, jen 150 neměl. měl tak odhaduju 3,9 promile protože elegantně sjel do příkopu a zůstal ležet sedíc na bicyklu.

Jinak k tvému příspěvku výše, napsal bych to stejně ale byla by to nuda. Oni tak hezky vyskakujou :-)

Odkaz ke komentáři

kolik je cyklistu kteri jedzi vedle sebe

No jakožto řidiči mne cyklisté jedoucí vedle sebe vůbec nevadí, ba naopak. Je to jediný způsob, jak donutit nás řidiče předjet/objet je jako každé jiné vozidlo, které jede pomalu (traktor, dodávka), tzn. přibrzdit, klidně až na rychlost cyklistů, počkat až budu mít jistotu a pak je v klidu předjet. Je to zkrátka jediná cesta jak eliminovat borečky, který se neostýchaj předjet je bez snížení rychlosti a bez ohledu na protijedoucí auta.

Věřím pevně tomu že to dělají i ostatní řidiči a to těsné míjení je jen legenda.

Věř tomu, že není. Rád Ti půjčím kolo a přilbu. A nebudeš muset ujet ani moc kilometrů, abys změnil názor.

Je to jen o přístupu. Zkuste se nad tím zamyslet z pohledu cyklisty.

Jak psal Dalibor - občas stojí za to, na to kolo vlézt.

Odkaz ke komentáři

tak to už jsem taky viděl! Po dálnici na kole, navíc v protisměru, jen 150 neměl. měl tak odhaduju 3,9 promile protože elegantně sjel do příkopu a zůstal ležet sedíc na bicyklu.

Jinak k tvému příspěvku výše, napsal bych to stejně ale byla by to nuda. Oni tak hezky vyskakujou :-)

To je jako ten v autě, co měl nakoupeno podobně a blablabla.....

Je dobré bavit se o problému obecně. Konkretizace je dobrá tak pro pobavení...

Odkaz ke komentáři

Nepaušalizuj... kolik hovad za volantem dnes a denně jezdí ožralých? nebo chodců motajících se v po ulicích a cestách hlavně v noci?

Je vidět, že jse militantní motorista a provokatér se silně zúženým pohledem na svět přes čelní sklo...

Odkaz ke komentáři

To je jako ten v autě, co měl nakoupeno podobně a blablabla.....

Je dobré bavit se o problému obecně. Konkretizace je dobrá tak pro pobavení...

tak kdyz obecne, tak to pekne shrnul kofola. ja kdyz vezmu kolik jsem potkal cyklistu tak vetsina se na silnici pohybovala dost blbe. jako cyklista potkam mene blbych ridicu aut jak naopak

jak si, cyklisti, predstavujete spravne predjeti?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
Nevím, takového jsem asi ještě nepotkal, každopádně, když někdo zastaví u přechodu na kole, ať už dítě nebo dospělí, tak mu dám přednost a nijak mě nedráždí pokud přejede přechod na kole. Doporučil bych vám opravdu si to na kole zkusit, cyklisté by vám určitě méně vadili. O těch několik vteřin přece nikdy nejde. Připomíná mi to trochu řidiče, kteří když doženou kolonu 20 aut, která jede 80- 90 tak začnou zběsile předjíždět kde se dá i nedá a výsledek je, že jsou v cíli o 50 metrů dřív než já, nebo, že stejně odbočí dřív něž předjedou celou kolonu, (pokud to riskování přežijou, ale bohužel většinou vezmou někoho sebou).

o tom nikdo nediskutuje to je jasné - já mluvím o regulérním vjetí do jízdní dráhy na přechodu pro chodce se zdviženým prostředníčkem

někdo tu zmiňoval jízdu po chodníku - to je také príma - až budete mít splašený děti, který vám vyběhnou z domu na "bezpečný" chodník a smete je cyklista tak budete mít určitě radost

jenom bych chtěl doplnit, že jezdím (jezdil jsem) aktivně do svých 6ti do 35ti let na kole a proti normálním cyklistům, kteří mají zdravý rozum nic nemám x jestli mají nebo nemají zvonky a blatníky je mi celkem jedno = to je jejich boj

Odkaz ke komentáři

tak kdyz obecne, tak to pekne shrnul kofola. ja kdyz vezmu kolik jsem potkal cyklistu tak vetsina se na silnici pohybovala dost blbe. jako cyklista potkam mene blbych ridicu aut jak naopak

jak si, cyklisti, predstavujete spravne predjeti?

to by mohla být zajímavá statistika. Mám ale nejspíš opačný pocit.

Správné předjetí? Dobrá otázka. Snažím se přibrzdit a mnohdy opravdu i na rychlost cyklisty/ů, chci mít jistotu, že o mne vědí. No a pak si počkám až bude rovinka, volno a v klidu je předjedu. Hlavně netroubit, nejen děcka pak mají tendenci zazmatkovat a v leknutí něco nepředvídatelného vyvézt...

Mám takové osobní pravidlo: V právu je skoro vždy ten, kdo je na silnici zranitelnější. Tzv. Právo slabšího :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

to by mohla být zajímavá statistika. Mám ale nejspíš opačný pocit.

Správné předjetí? Dobrá otázka. Snažím se přibrzdit a mnohdy opravdu i na rychlost cyklisty/ů, chci mít jistotu, že o mne vědí. No a pak si počkám až bude rovinka, volno a v klidu je předjedu. Hlavně netroubit, nejen děcka pak mají tendenci zazmatkovat a v leknutí něco nepředvídatelného vyvézt...

Mám takové osobní pravidlo: V právu je skoro vždy ten, kdo je na silnici zranitelnější. Tzv. Právo slabšího :thumbsup_anim:

poměrně běžnou praxí je že cyklisti jezdí se sluchátky přehrávače v uších. Jak chceš mít jistotu že o tobě ví když neslyší, zrcátko narozdíl od mopedu nemá a troubit není radno protže by se chudák lek? Myslím že tohle je přesně ta chvíle kdy vznikají cyklolegendy o bezohledném předjíždění. Cyklista nevnímá, za ním se kupí kolona jedoucí na jedničku jak za kombajnem. proti jedou auta, předjet se nedá a pak na prvním trochu volném místě auta vyrazí, cyklista se strašně lekne a večer má v hospodě o čem povídat.

Odkaz ke komentáři

Me se zda, ze blbec je jen jeden a ten samej a je jedno jestli si sedne za volant anebo na kolo.

To je pravda. Pak ale ve srovnani se Skandinavii jsme narod plny blbu. Na kole jezdim hodne, muzu srovnavat. napr. v takovem Norsku neexistuje, ze by vjelo auto na prechod, byt jedes na kole a ani po tom prechodu nechces projet. Proste jen pro jistotu zastavi nebo zpomali, kdyby sis to nahodou rozmyslel. Tady ti vetsina, s prominutim blbcu, jeste schvalne vjede.

Upraveno uživatelem nAscA
Odkaz ke komentáři

To je pravda. Pak ale ve srovnani se Skandinavii jsme narod plny blbu. Na kole jezdim hodne, muzu srovnavat. napr. v takovem Norsku neexistuje, ze by vjelo auto na prechod, byt jedes na kole a ani po tom prechodu nechces projet. Proste jen pro jistotu zastavi nebo zpomali, kdyby sis to nahodou rozmyslel. Tady ti vetsina, s prominutim blbcu, jeste schvalne vjede.

no otazka je, jestli je to tak spravne. zrovna skandinavie je pro ridice jak delana. tam si clovek auto fakt neuzije. v amstru sem trnul, protoze tam si cyklisti mysli, ze sou stred sveta a muzou si delat co chteji. a taky se podle toho chovaji

souhlasim s Pepou. sluchatka jsou hruza. to bych zakazal. videl sem teda borce s ipodem v aute a tomu bych tu pokutu naparil taky

Odkaz ke komentáři

no otazka je, jestli je to tak spravne. zrovna skandinavie je pro ridice jak delana. tam si clovek auto fakt neuzije. v amstru sem trnul, protoze tam si cyklisti mysli, ze sou stred sveta a muzou si delat co chteji. a taky se podle toho chovaji

souhlasim s Pepou. sluchatka jsou hruza. to bych zakazal. videl sem teda borce s ipodem v aute a tomu bych tu pokutu naparil taky

pokud myslíš amstrem amsterdam, tak ten ve skandinávii není.

sluchátka zakázali i chodcům na přechodech (Slovensko) a v autě u některých jedinců rozhodně nejsou vyjímka, těm bych pokutu nedával, ale rovnou bral načas papíry...

vše je o toleranci a tu většinou u českých řidičů nevidím... ani mezi sebou natož k ostatním účastníkům provozu, měsíčních 8 - 10 tis. km na cestách mě o tom dnes a denně utvrzuje.

Odkaz ke komentáři

pokud myslíš amstrem amsterdam, tak ten ve skandinávii není.

fakt neni? aha. musim se podivat do mapy kdo vono to mesto Spanelska je

zkusim to jeste jednou. ve skandinavii to pro ridice neni moc idelani. nizke limity rychlsoti. tecka. nova veta. a amstru sem trnul, protoze se tam cyklisti chovaji jak majitele silnic.

asi sem to mel lepe oddelit, ale takovej idiot abych nevedel ze amstr neni ve skandinavii nejsem. :cheers:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...