Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Je ale rozdíl mezi "vyznat se v zákoně" a "vyznat se v hodinkách tak dobře, abys mohl spolehlivě určit, že kupuješ originál". To po tobě nikdo chtít nemůže.

jedná se o stejný přpad jako o koupi kradeného zboží (třeba auta). Ať už je koupě vědomá nebo ne, Policie ti v obou případech auto bez náhrady sebere :-)

Doporučuju si přečíst nějaké základy práva :thumbsup_anim:

• Odpovědi 92
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
jedná se o stejný přpad jako o koupi kradeného zboží (třeba auta). Ať už je koupě vědomá nebo ne, Policie ti v obou případech auto bez náhrady sebere :-)

Doporučuju si přečíst nějaké základy práva :thumbsup_anim:

Já jsem právník.... v tebou uvedeném případě máš právo na náhradu škody od toho, kdo ti auto prodal.

Odesláno (upraveno)
Je ale rozdíl mezi "vyznat se v zákoně" a "vyznat se v hodinkách tak dobře, abys mohl spolehlivě určit, že kupuješ originál". To po tobě nikdo chtít nemůže.

muze. mas to kupovat u original prodejne a ne v turecku od cernocha z batohu

jinak tady mas ten zakon

je to Loi n°2007-1544 du 29 octobre 2007 de lutte contre la contrefaçon

edit: tady mas taky pravo na nahradu skody, pokud jsi uveden v omyl.

Upraveno uživatelem 911
Odesláno
Já jsem právník.... v tebou uvedeném případě máš právo na náhradu škody od toho, kdo ti auto prodal.

stejně jako v případě nákupu fake.

Odesláno
muze. mas to kupovat u original prodejne a ne v turecku od cernocha z batohu

Kde je ale ještě ta bezpečná hranice, kterou po mě někdo může spravedlivě požadovat? Budu si chtít koupit např. švýcarský nůž. Autorizované zastoupení značky pro ČR je bezpečné bezesporu. A co třeba krámek s loveckýma potřebama? Trafika, kde jich mají pár vystavených? Stánek na náměstí? Internetový obchod? Inzerát v novinách? Kam patří dělící čára bezpečnosti? Hned za autorizované zastoupení pro ČR?

Návštěvník YPO
Odesláno
Kde je ale ještě ta bezpečná hranice, kterou po mě někdo může spravedlivě požadovat? Budu si chtít koupit např. švýcarský nůž. Autorizované zastoupení značky pro ČR je bezpečné bezesporu. A co třeba krámek s loveckýma potřebama? Trafika, kde jich mají pár vystavených? Stánek na náměstí? Internetový obchod? Inzerát v novinách? Kam patří dělící čára bezpečnosti? Hned za autorizované zastoupení pro ČR?

souhlas - zářný příklad v mé skříni - 2x levis kupované v čr v levis shopu (jedny jsou ušité v maďarsku, druhé v holandsku) 3x levis z eshopu ( 1x made in mexico, 2x made in haiti) ---- který sou ty pravý ? :lol2:

Odesláno
Dle mého osobního názoru jsou podobné zákony i kampaň nutné. Veřejnost musí jasně vnímat postoj státu k falzifikátům.

Ano. Já zase zcela jasně vnímám postoj státu ke svému občanovi - občan je pro stát kus bezcenného hadru, se kterým si stát vytírá prdel. Stát nechá prodávat padělky, pak trpělivě čeká, až si ho hloupý občan koupí a pak ho drapne a z občana udělá zločince. A tomuhle pak říká boj proti padělkům!

Odesláno
souhlas - zářný příklad v mé skříni - 2x levis kupované v čr v levis shopu (jedny jsou ušité v maďarsku, druhé v holandsku) 3x levis z eshopu ( 1x made in mexico, 2x made in haiti) ---- který sou ty pravý ? :lol2:

to víš, že jo. včera jsem četl na bikeforu diskuzi, že někdo koupil v cykloprodejně padělaná karbonová řidítka Ritchey.... to by ani člověka nenapadlo, že by se mohla padělat.... a teď ten průser, když s takovým kolem přijedeš do Francie :)

Odesláno

to at se dohodnou pravnici. vy se ale na nicem nedohodnete. jeden rekne ze je to vrah a druhy,ze je to chudak ovliveny civilizaci. proste LV kabelku, Lasoste veci si mas kupovat v origo kramech nebo vyhradnich distributoru. tecka. pokud si LV kabelku nebo rolex hodinky kopusi u stanku s novinama je to tvoje volba. pokud pres inzerat, mas chtit veskerou dokumentaci. pokud ne,mas moznost to nekoupit nebo to jit nekam overit. zase vy pravnici v tom hledate jak se z toho vykroutit ale nic konstruktivniho nenavrhnete :D

cely tohle je tazeny velkyma spolecnostma, ktery na tom trati miliardy dolaru,takze se jim nedivim. zatim treb LV uspesne bojuje proti googlu, a ted vytahli i ostatni pro ebay

Odesláno
to at se dohodnou pravnici. vy se ale na nicem nedohodnete. jeden rekne ze je to vrah a druhy,ze je to chudak ovliveny civilizaci. proste LV kabelku, Lasoste veci si mas kupovat v origo kramech nebo vyhradnich distributoru. tecka. pokud si LV kabelku nebo rolex hodinky kopusi u stanku s novinama je to tvoje volba. pokud pres inzerat, mas chtit veskerou dokumentaci. pokud ne,mas moznost to nekoupit nebo to jit nekam overit. zase vy pravnici v tom hledate jak se z toho vykroutit ale nic konstruktivniho nenavrhnete :D

cely tohle je tazeny velkyma spolecnostma, ktery na tom trati miliardy dolaru,takze se jim nedivim. zatim treb LV uspesne bojuje proti googlu, a ted vytahli i ostatni pro ebay

Za to nemůžou právníci, ale zákonodárci :)

Odesláno

vy to vsichni zenete do extremu. to je jen plakat. v te asociaci neni zatim jediny hodinkar. jen Breuget. jedna se predevsim o modu/kabelky/bryle.

Za to nemůžou právníci, ale zákonodárci :)

tak co navrhujes odborniku?

Odesláno

Reagujem na prvy prispevok-vyzera to dosť vierohodne, pretože ked som bol minuly rok v Pariži, synovia Afriky čo predavaju mini Eiffelovky pri ponukani fejkov sa dosť okolo seba obzerali a ak ich aj typci s Famasmi zatknu, tak pride po čase do Marseille dalši kontajner a objavuju sa dalši....

Odesláno (upraveno)

Jediný kdo je při nákupu falšovaného zboží potencálně poškozen je ten kupující. Státu je do toho podle mne šumák, a neměl by se do toho sr... Pokud kupující zažaluje prodejce, že mu prodal něco jiného, než to za co to zboží vydával a obrátí se na stát, aby ho chráníl, pak je to OK. Jinak je to čirá buzerace a lobismus výrobců.

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno
Jediný kdo je při nákupu falšovaného zboží potencálně poškozen je ten kupující. Státu je do toho podle mne šumák, a neměl by se do toho sr... Pokud kupující zažaluje prodejce, že mu prodal něco jiného, než to za co to zboží vydával a obrátí se na stát, aby ho chráníl, pak je to OK. Jinak je to čirá buzerace a lobismus výrobců.

ale opravneny. devalvuje ti to tu znacku. pocitani uslych zisku je asi pritazne za vlasy, protoze kdo si koupi fejk LV na pravy proste nema. nicmene se vyrobcum nedivim.

Odesláno
ale opravneny. devalvuje ti to tu znacku. pocitani uslych zisku je asi pritazne za vlasy, protoze kdo si koupi fejk LV na pravy proste nema. nicmene se vyrobcum nedivim.

Už jsme to tu parkrát rozebírali. Minimálně by ten poškozený měl prokázat, že mu vznikla škoda a to pokud možno v rámci stávající legislativy a nevytvářet k tomu účelové normy.

Odesláno
Už jsme to tu parkrát rozebírali. Minimálně by ten poškozený měl prokázat, že mu vznikla škoda a to pokud možno v rámci stávající legislativy a nevytvářet k tomu účelové normy.

To právě nemusí. Jako nekalosoutěžní může být postiženo i jednání, které může způsobit škodu (újmu). K žádné reálné škodě vůbec dojít nemusí.

Odesláno

jen jestli si rozumime. ja chapu, ze nejde vycislit skodu tak, ze vezmu pocet ks padelaneho zbozi a vynasobit to skutecnou cenou. ale pokud je trh zaplaven falzama, tak to proste skodi image firmy. nebo i s timhle nesouhlasis?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...