abbot Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 jedná se o stejný přpad jako o koupi kradeného zboží (třeba auta). Ať už je koupě vědomá nebo ne, Policie ti v obou případech auto bez náhrady sebere :-) Doporučuju si přečíst nějaké základy práva Dobře Safi, ale tady ti je trest to, že si auto koupil a to ti seberou a pak se to nějak dál řeší... Ale podle tohodle zákona bys za to kradený auto měl dostat ještě třeba 50k pokutu a arest ? To je to co nechápu
hciq Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 ale opravneny. devalvuje ti to tu znacku. pocitani uslych zisku je asi pritazne za vlasy, protoze kdo si koupi fejk LV na pravy proste nema. nicmene se vyrobcum nedivim. hale jak to devalvuje značku? Rozumím tomu v případě nějakýho novýho výrobce, jehož zboží má na trhu úspěch, ale není zas tak známý. Pak někdo kdo začne vyrábět jeho plagiát (v horší kvalitě..zajisté) tuto značku opravdu může poškodit. Jenže tady vejš byly citovaný značky co jsou notoricky známý a s mnohaletou tradicí. Ti co si totiž kupujou falza těchto značek asi nikdy nebudou jejich zákazníky a ti vostatní vědí své a ty falza taky kupovat nikdy vědomě nebudou. Tak vo co vlastně vůbec jde... žeby nějaká skrytá reklama?
911 Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 hale jak to devalvuje značku? Rozumím tomu v případě nějakýho novýho výrobce, jehož zboží má na trhu úspěch, ale není zas tak známý. Pak někdo kdo začne vyrábět jeho plagiát (v horší kvalitě..zajisté) tuto značku opravdu může poškodit. Jenže tady vejš byly citovaný značky co jsou notoricky známý a s mnohaletou tradicí. Ti co si totiž kupujou falza těchto značek asi nikdy nebudou jejich zákazníky a ti vostatní vědí své a ty falza taky kupovat nikdy vědomě nebudou. Tak vo co vlastně vůbec jde... žeby nějaká skrytá reklama? pokud by se nedelalo VUBEC NIC, tak bude na trhu tolik LV veci, ze uz to potom ti, co si kupuji prave, chtit nebudou. protoze to bude nosit uplne kazdy. a tim pada ta exkluzivita. alespon z meho pohledu. poohlidne se po necem jinem.
abbot Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 hale jak to devalvuje značku? Rozumím tomu v případě nějakýho novýho výrobce, jehož zboží má na trhu úspěch, ale není zas tak známý. Pak někdo kdo začne vyrábět jeho plagiát (v horší kvalitě..zajisté) tuto značku opravdu může poškodit. Jenže tady vejš byly citovaný značky co jsou notoricky známý a s mnohaletou tradicí. Ti co si totiž kupujou falza těchto značek asi nikdy nebudou jejich zákazníky a ti vostatní vědí své a ty falza taky kupovat nikdy vědomě nebudou. Tak vo co vlastně vůbec jde... žeby nějaká skrytá reklama? Imo je to o tom, že si tu na foru někdo koupil OMEGY, pak přišel do práce a kolegové řekli, to co má na ruce je fake a takovej člověk byť třeba podvědomně bude příště uvažovat o tom, že si koupí v podobný cenový něco, co se nekopíruje ...
Skalamander Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 hale jak to devalvuje značku? Rozumím tomu v případě nějakýho novýho výrobce, jehož zboží má na trhu úspěch, ale není zas tak známý. Pak někdo kdo začne vyrábět jeho plagiát (v horší kvalitě..zajisté) tuto značku opravdu může poškodit. Jenže tady vejš byly citovaný značky co jsou notoricky známý a s mnohaletou tradicí. Ti co si totiž kupujou falza těchto značek asi nikdy nebudou jejich zákazníky a ti vostatní vědí své a ty falza taky kupovat nikdy vědomě nebudou. Tak vo co vlastně vůbec jde... žeby nějaká skrytá reklama? Jenže padělatel, který si na svojí kabelku nalepí logo LV, jich prodá daleko víc, než kdyby tam to logo nenalepil. Takže parazitováním na pověsti známé a zavedené značky vydělá peníze, které by bez takového jednání nevydělal.
mengelis Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 pokud by se nedelalo VUBEC NIC, tak bude na trhu tolik LV veci, ze uz to potom ti, co si kupuji prave, chtit nebudou. protoze to bude nosit uplne kazdy. a tim pada ta exkluzivita. alespon z meho pohledu. poohlidne se po necem jinem. já můžu potvrdit, já sem za promoce chtěl slečně koupit LV kabelku, ale nakonec se na to vysral, protože po Ově chodí tolik fejků, že to nemá naprosto žádnou cenu a nikdo by to stejně za origo nepovažoval
911 Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 já můžu potvrdit, já sem za promoce chtěl slečně koupit LV kabelku, ale nakonec se na to vysral, protože po Ově chodí tolik fejků, že to nemá naprosto žádnou cenu a nikdo by to stejně za origo nepovažoval mel jsi ji koupit. ale ne ten klasicky monogram, ale jiny. treba priste. ono jde o to, ze slecna by mela radost a vedela by ze ma kvalitni vec a to jestli ostatni si mysli nekde neco jineho je putna. jde o ten vnitrni pocit.
hciq Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 mel jsi ji koupit. ale ne ten klasicky monogram, ale jiny. treba priste. ono jde o to, ze slecna by mela radost a vedela by ze ma kvalitni vec a to jestli ostatni si mysli nekde neco jineho je putna. jde o ten vnitrni pocit. Počkej chlape, ty jednou tak a podruhý vonak, tak jak to je. Značkový věci si kupuju přece pro to, že jsou kvalitní...teda měly by bejt ne. Tak jaký, že to bude mít každej a pak to nikdo nebude chtít. Nebo si teda kupuju značku i pro to, abych se vizuálně zařadil do určitý společenský vrstvy. Pokud bude mít navrch ten druhej důvod, budou prosperovat i výrobci plagiátů.
dknespl Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 To právě nemusí. Jako nekalosoutěžní může být postiženo i jednání, které může způsobit škodu (újmu). K žádné reálné škodě vůbec dojít nemusí. No a ja si stojím za názorem, že špatně je už ta legislativa.
911 Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 Počkej chlape, ty jednou tak a podruhý vonak, tak jak to je. Značkový věci si kupuju přece pro to, že jsou kvalitní...teda měly by bejt ne. Tak jaký, že to bude mít každej a pak to nikdo nebude chtít. Nebo si teda kupuju značku i pro to, abych se vizuálně zařadil do určitý společenský vrstvy. Pokud bude mít navrch ten druhej důvod, budou prosperovat i výrobci plagiátů. ja porad jen jednak tyhle veci si kupujes kvuli kvalite a i kvuli nejake odlisnosti. a pokud v tom potom chodi kdejaka uklizecka, tak to kupovat prestanes a des o dum dal. ted si nevybavim tu znacku, ale aristokrate meli neco oblibeneho. pak se toho chytli hoperi, kdokoli kdo mel vatu a tu znacku zdevalvovali a aristokracie odesla. porad je to draha znacka, ale nechteli byt s ni spojovany. ten clanek nejsem schopen dohledat.
dknespl Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 ja porad jen jednak tyhle veci si kupujes kvuli kvalite a i kvuli nejake odlisnosti. a pokud v tom potom chodi kdejaka uklizecka, tak to kupovat prestanes a des o dum dal. ted si nevybavim tu znacku, ale aristokrate meli neco oblibeneho. pak se toho chytli hoperi, kdokoli kdo mel vatu a tu znacku zdevalvovali a aristokracie odesla. porad je to draha znacka, ale nechteli byt s ni spojovany. ten clanek nejsem schopen dohledat. OK, a pokud je to ten duvod, je dobrej napad aby snobarnu ochranoval stat, nerkuli ze z nasich dani (nebo dani Frantiku v tomto pripade) a buzeroval kvuli tomu vsechny?
safi Odesláno 16. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 (upraveno) Samozřejmě, že za tím máš loby příslušných firem....všude na světě to je stejné Upraveno 16. srpna 2009 uživatelem ¨safi
911 Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2009 OK, a pokud je to ten duvod, je dobrej napad aby snobarnu ochranoval stat, nerkuli ze z nasich dani (nebo dani Frantiku v tomto pripade) a buzeroval kvuli tomu vsechny? prekrucuj si data jak chces. je v poradku, aby stat zasahl, pokud nekdo parazituje na tve znacce. tim se dostaneme postupne k trademarkum, patentum ktere ty neuznavas a nejradei bys mel ve vsem anarchii a at si kazdy dela co chce. ten model se mi nelibi. ja uznavam to, ze se ma za veci platit a existuji veci jako je duchovni vlastnictvi ci jak se tomu rika. ty ne. dal to nema cenu resit nepresvedcime se navzajem. nektere argumenty co si mi posilal po SZ davaly smysl, ale to byla jen cast.
spiderer Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2009 Me teda prijde stihani nositele fejku jako dost drsna praktika a nedovedu si dost dobre predstavit jeji vymahani.. Ten kdo by mel byt podle me stihanej je vyrobce a prodejce fejku a ne ten kdo si ho treba v dobre vire koupil. Jak to ti celnici budou delat? Az pojedu s beckama na dovolenou tak sebou budu muset vozit ucet a doklady od hodinek abych mohl prokazat ze to nejsou fejky? Jinak mi je zabavi a pujdou se zeptat k Dusakum jestli jsou ok a ja si mezitim posedim v arestu? A co kdyz nekdo dostane LV penezenku k narozeninam - musi se ze zakona ptat kde byla koupena a prevzit paragon pro pripadne stihani? Co to je za nesmysl? Nejak mi smysl tohohle boje unika a i kdyz akce pro informovani lidi na co bacha smysl ma, tak tohle je podle me cira demence a nic jinyho.. V tu chvili neni moznw kupovat pouzite napriklad hodinky, protoze nejsou od autorizovanyho dylera.. Tim padem by se mel asi zakazat online prodej, bazary atp - protoze potom muze byt clovek obvinenej za to, ze si koupil zbozi o jehoz puvodu nevedel.. A nebo ma kazdy ze zakona povinost se zakoupenim zbozi mimo AD jit nekam k celnikum nebo k AD na kontrolu ze se nedopousti nosenim teto veci trestneho cinu? Je to picovina..nic jinyho a myslete si co chcete
spiderer Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2009 A jeste jedna uvaha - pokud koupim od Nigerijce pravy Omegy a posle mi je na fejkovym tahu, kterej nepoznam - tak az pojedu na CDG tak me tam chytne celnik, rekne ze ten tah je spatnej, bude po me chtit 300 tisic ecek, posadi me do bane a pak mi rekne at se soudim z vezeni s ebay prodejcem z Nigerie kterej mi ten bastl prodal? Fakt mi to rozum nebere.. EDIT: S autem je to neco jinyho, s tim musim sam snad ze zakona dojit na evidencni kontrolu a tam mi reknou bud OK a nebo ze je to kradeny ne? Takze tam jistej rozdil vidim..
brett Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2009 Jediný kdo je při nákupu falšovaného zboží potencálně poškozen je ten kupující. Státu je do toho podle mne šumák, a neměl by se do toho sr... Pokud kupující zažaluje prodejce, že mu prodal něco jiného, než to za co to zboží vydával a obrátí se na stát, aby ho chráníl, pak je to OK. Jinak je to čirá buzerace a lobismus výrobců. dosti pozoruhodný názor ... Ještě že minoritní.
hciq Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2009 (upraveno) dosti pozoruhodný názor ... Ještě že minoritní. no jestli je minoritní, tak potěš pánbůh.... ten bolševismus z nás pak nevyprchá ani po třetí generaci. Nebo chcete, aby se vám stát sral úplně do všeho. Je to opravdu věc poškozenýho kupujícího, nebo firmy co jí byla značka zkopírována na nějakej výrobek a je na nich jestli požádají stát o ochranu svých zájmů nebo ne. Upraveno 17. srpna 2009 uživatelem hciq
babaq Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2009 pokud si LV kabelku nebo rolex hodinky kopusi u stanku s novinama je to tvoje volba. pokud pres inzerat, mas chtit veskerou dokumentaci. pokud ne,mas moznost to nekoupit nebo to jit nekam overit. zase vy pravnici v tom hledate jak se z toho vykroutit ale nic konstruktivniho nenavrhnete cely tohle je tazeny velkyma spolecnostma, ktery na tom trati miliardy dolaru,takze se jim nedivim. zatim treb LV uspesne bojuje proti googlu, a ted vytahli i ostatni pro ebay To jsou ale nesmysly. Kdo mi má co nakazovat, kde si mám co koupit? Postavíme mimo zákon bazary? eBay? Postavíme mimo zákon prodejny, které neplatí tučné výpalné majitelům značek? Kurwa drát, kde to jsme? U Francouzů mě to nepřekvapuje, tam už mě nepřekvapí asi nic, to je ztracená země. Koukal jsem na ty fotky, a kurník, to tričko bylo nějaké značkové? Já jenom že se v tričkách nevyznám, tak to abych radši kupovat jenom trika za 1000 a vejš? Co kdyby nějaký bylo náhodou "jako že fakt hodně podobný tomu, no, že jo". To by mě na CDG svlíkli a hnali uličkou hanby? Nebo rovnou ugilotinovali? Ach jo... kam se to řítí svět... zastavte, chci vystoupit.
911 Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2009 To jsou ale nesmysly. Kdo mi má co nakazovat, kde si mám co koupit? Postavíme mimo zákon bazary? eBay? Postavíme mimo zákon prodejny, které neplatí tučné výpalné majitelům značek? Kurwa drát, kde to jsme? U Francouzů mě to nepřekvapuje, tam už mě nepřekvapí asi nic, to je ztracená země. Koukal jsem na ty fotky, a kurník, to tričko bylo nějaké značkové? Já jenom že se v tričkách nevyznám, tak to abych radši kupovat jenom trika za 1000 a vejš? Co kdyby nějaký bylo náhodou "jako že fakt hodně podobný tomu, no, že jo". To by mě na CDG svlíkli a hnali uličkou hanby? Nebo rovnou ugilotinovali? Ach jo... kam se to řítí svět... zastavte, chci vystoupit. vystoupit muzes. si svobodny. nikdo ti nenakazuje kde si to mas koupit. jen to, ze si nemas kupovat zbozi co porusuje trademarky atd. ja si to nevymyslel. tobe jako vyrobci by se to taky nelibilo.
dknespl Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2009 nikdo ti nenakazuje kde si to mas koupit Tím bych si tedy nebyl vůbec jist, viz např. snaha o zákaz prodeje značek na ebay
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se