Jump to content

Recommended Posts

Posted

Našel jsem po dědovi funkční kapesní hodinky RECTA. Věděl jsem, že je měl, ale nemohl jsem je dlouho najít - až teď se zadařilo. Mají obyčejné pouzdro, ale krásně vypadají a ta mimostředná vteřinovka na šestce je nádherná :rolleyes:

Fotky jsou špatný - nemám pořádnej foťák, večer už je taky není moc světlo a vůbec - jsem fotograf na houby.

Protože nejsem velký odborník a na kapesní už vůbec ne, prosím o názor místních vážených odborníků. Je mi jasný, že nemají asi žádnou cenu, ale vzhledem k tomu, že děda byl skvělej chlap, tak bych je chtěl zachovat pro další generace...

Máte představu kolik tak může stát nějaké to vyčištění, kontrola ev. renovace ciferníku atd. Exteriérově se mi moc zničené nezdají - nějaké to přeleštění by to asi spravilo, ale strojek je pro mne španělská vesnice a raději bych, kdyby se našel někdo nejlépe v Brně a okolí, kdo by se na ně mrknul a řekl co a jak. (v průběhu týdne zkusím ještě nějaké lepší fotos)

P.S.: Chvilku jsem hledal firmu RECTA a vyhodilo mi to švýcarské buzoly a pak nějaké odkazy, že firma dělala nějaký uhren pro wermacht, takže jestli někdo máte nějakej zdroj o této firmě, tak budu za info vděčen.

Díky a omlouvám se předem za všechny prohřešky vůči místní etiketě :notworthy: , protože sic registrován již delší dobu, tak to tady zatím spíš pasivně sleduju...

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Omlouvám se za OT, ale nedá mi to... Chlapi, jak já vám tyhle rodinné nádhery, plné nezaplatitelných vzpomínek na blízké, závidím. Já dostal jako malej desetiletej kluk od dědy nějaké Rakety, ale vydržely mi tak půl roku :crying_anim: Tohle je prostě kásná rodinná tradice, ve které je povinnost pokračovat! A nám ostatním nezbývá holt nic jiného, než založit pro své potomky novou...

Posted
Ten název hodinek mi hned evokoval rectum :D

o 3 minuty jsi me predbehl :)

jinak hodinky s pribehem jsou vzdy fajn. taky bych chtel nejaky takovy kapesni, hezky, idelane bimbaci. ale sem rad i za diplomaty po dedovi

Posted

Tak Vám děkuji za kritiku i pochvaly :rolleyes:

Nevšim jsem si, že jsou fotky velké - přiznávám. Vkládal jsem to při jiné práci, tak jsem si nevšiml, že se to načítalo dlouho :wallbash:

Že je fotka strojku hrozná je jasný - důvody vide supra. Fotil jsem to večer ještě nadšený z nálezu :wine:

Ale donutili jste mě ten strojek odpoledne nafotit znovu - pokud se k tomu dostanu :blowup:

P.S.: Doufám, že v rectu neskončí :guiltysmiley:

Posted
o 3 minuty jsi me predbehl :)

jinak hodinky s pribehem jsou vzdy fajn. taky bych chtel nejaky takovy kapesni, hezky, idelane bimbaci. ale sem rad i za diplomaty po dedovi

Rectum bychom si laicky mohli přeložit jako "Držák" , dobrý jméno pro hodinky, ne ?

Jestli chceš kapesní, měl bych tu jedny Patek Phillipe, s cinkáním, pokud by ti nevadilo, že jsou po nějakým cizím dědečkovi. :D

Posted
Rectum bychom si laicky mohli přeložit jako "Držák" , dobrý jméno pro hodinky, ne ?

Jestli chceš kapesní, měl bych tu jedny Patek Phillipe, s cinkáním, pokud by ti nevadilo, že jsou po nějakým cizím dědečkovi. :D

nevadilo. pokud mi je das, budu te mit za hodneho dedecka :D

Posted
nevadilo. pokud mi je das, budu te mit za hodneho dedecka :D

Hodnej dědeček, to já tedy jsem, to ví každej. Takže ti je daruji. Pokud mi jako hodný vnouček přilepšíš důchod o takových, řekněme 200000,- ? Kolena mě pobolívaj, a tak. :wheelchair:

Posted
Hodnej dědeček, to já tedy jsem, to ví každej. Takže ti je daruji. Pokud mi jako hodný vnouček přilepšíš důchod o takových, řekněme 200000,- ? Kolena mě pobolívaj, a tak. :wheelchair:

chtel jsem ti nabidnout starostlivou peci a ze ti budu vozit nejaky polifky abys mel co jist. a jako spravny vnuk bych te o duchod mel jeste skasnout :D nejak mi blbnou voci a blbe se mi to cte, takze chces 20.000 ceskejch? to bych si od loloHHa mohl pujcit

Posted

:offtopic: Tak je nikomu nedávej, protože jsem ortoped :thumbsup_anim: a kolena ti vyměním možná i se slevou :whistling: Takže v ceně těch Pateků budou i kyčle :crutch:

Posted

Tak jsem v rychlosti spáchal reparát na ten strojek - ruce a foťák stejně špatný, ale o trochu lepší světlo :photo:

sakra zase špatně - je to "nesmyslně velký" :wallbash:

EDIT - fotky jsem upravil,ale příště už smáznu. Gilius

Posted

Já bych teda řekl, že podle fotek vypadají dost dobře. Pokud jdou, tak bych max. nechal vyčistit a namazat strojek, jinak nešahat. :)

Posted (edited)

No zatím jsou v orientačním testu a vypadá to, že to možná servis ani nebude potřebovat. Už jsem se díval v jiném vláknu na nějakého hodináře v Brně a našel jsem zatím jen reference na p. Strnada na Veveří (některé pozitivní jiné negativní). S těma kapesníma jsem našel ještě nějaké dvoje celkem pěkné primky a jedny Rakety, tak tam asi vezmu ty náramkové a pak se uvidí. Nebo mi doporučíte někoho jiného?

Edited by giallo